Yardım Monitörün kaç inç olduğunu nasıl hesaplayabilirim?

berattzl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
267
monitörümün kaç inç olduğunu nasıl hesaplarım

En İyi Cevap
Şimdi dostum arkadaşların da dediği gibi 1 inç 2,54 santim ancak ben yanındaki çıkıntılar sayılmıyor diye biliyorum onları saymadan mezurayla ölç ve 2,54 e böl. Bu kadar. Ve en önemlisi iki zır köşeden yapman lazım ölçümü.
1 inch=2,54 cm ancak bunun ölçümünü karşılıklı köşeler arasında yapmalısın.
Yani monitörü sol alt köşesinden sağ alt köşesine ölçersen yanlış ölçersin.
Ölçümü sol alt köşeden sağ üst köşeye doğru yapmalısın, bu sana monitörünün kaç inch olduğunu gösterir.
Hesaplamada zorlanırsan köşeden köşeye kaç cm olduğunu buraya yaz, inch'e çevirelim.

,teşekkürler yardım edenler için hallettim

Şimdi dostum arkadaşların da dediği gibi 1 inç 2,54 santim ancak ben yanındaki çıkıntılar sayılmıyor diye biliyorum onları saymadan mezurayla ölç ve 2,54 e böl. Bu kadar. Ve en önemlisi iki zır köşeden yapman lazım ölçümü.

En İyi Cevap
Evet çıkıntılar sayılmıyor, direkt ekranın kendisi ölçülmeli.

Evet çıkıntılar sayılmıyor, direkt ekranın kendisi ölçülmeli.
Salladığım bilginin doğru çıkma hissiyatı mükemmel (!) xd

monitörümün kaç inç olduğunu nasıl hesaplarım
Hocam herhangi birini en iyi cevap seçin yerinizde olsam en iyi cevabı veren @Emir Aydın ı seçerdim , soru konularında en iyi cevap seçilen biri olmayınca konu boşa gitmiş gibi hissediyorum. Hani beni de seçebilirsin tabii xd. Ama en olmadı birini seç [bni].

@berattzl seni zorladıysam alabilirsin geri emre aydına falan verebilirsin ben sadece cidden bir garip hissediyom bu konularda. Sağ ol bu arada xd.

Son düzenleme:
Geri