Neler Yeni

Yardım monster laptop ısınma sorununun kaynağı

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Civan Çelebi
Arkadaşlar monster laptopun ısınma sorununun kaynağı kesinlikle bataryasıdır.Batarya 100-110 derece arasında gidiyor.Bilgisayarın en çok ısınan kısımıda zaten bataryası.Acaba bataryayı durdurabilirsek ısınma sorununun önüne geçebilir miyiz yani batarya durdurulabilir mi?
Aygıt yöneticisinden yapılabilir diye düşünüyorum sizin yorumlarınız nedir?

1655498282620.png

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Bataryayı durdurmak ? Adı üstünde batarya, durdurarak nereden güç alacaksın ? Batarya çalışmazsa zaten oyunlar güçlü çalışmaz ve performans vermez, bu yüzden de ısınmaz. Ayrıca laptop ısınması ile tamamen alakasız. Soğutma sistemi düzgün olsaydı ısınmazdı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Civan Çelebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bataryayı durdurmak ? Adı üstünde batarya, durdurarak nereden güç alacaksın ? Batarya çalışmazsa zaten oyunlar güçlü çalışmaz ve performans vermez, bu yüzden de ısınmaz. Ayrıca laptop ısınması ile tamamen alakasız. Soğutma sistemi düzgün olsaydı ısınmazdı.
batarya durdurulup şarjdan güç alamaz mıyım

Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Civan Çelebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anlıyorum teşekkürler

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
Yanmaz hocam. Elektrikte ani oyanamalar varsa sıkıtı olur. Deneme için 2-3 saatlik oynamada bir sorun olmaz. Batarya bozulmasın diye sürekli bataryasız oynayan adamlar var.
Batarya bozulmasın diye sürekli bataryasız oynayanlar mı var ? Batarya laptop'tan daha mı önemli ? Batarya bozulmaması uğruna laptop bileşenlerini yakma riskine giren kimseyi görmedim, bilgisiz biri yapar sadece. Ayrıca bilmeden de insanları yanlış yönlendirme yapmayın. Laptop'u batarya'sız prize taktığınız takdirde donanımsal arızalara hazır olun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

+olarak Monster laptop sahibiyim.

ARDELENO

80+ Bronze
Batarya bozulmasın diye sürekli bataryasız oynayanlar mı var ? Batarya laptop'tan daha mı önemli ? Batarya bozulmaması uğruna Laptop bileşenlerini yakma riskine giren kimseyi görmedim, bilgisiz biri yapar sadece. Ayrıca bilmeden de insanları yanlış yönlendirme yapmayın. Laptop'u batarya'sız prize taktığınız takdirde donanımsal arızalara hazır olun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

+olarak Monster laptop sahibiyim.
1.5 yıl monster kullandım hocam 2 ay önce sattım. Eğer 40 yıllık elektrik tesisatı bulunan bir evde yaşamıyorsanız sorun olmaz. Monster teknik servisi arayıp bataryasız çalıştırmam sorun oluşturur mu yada garanti dışı kalır mı gibi sorular sorabilirsiniz. İyi akşamlar.

Son düzenleme:

Mert099

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Mert
1.5 yıl monster kullandım hocam 2 ay önce sattım. Eğer 40 yıllık elektrik tesisatı bulunan bir evde yaşamıyorsanız sorun olmaz. Monster servisi arayıp bataryasız çalıştırmam sorun oluşturur mu yada garanti dışı kalır mı gibi sorular sorabilirsiniz. İyi akşamlar.
Siz öyle kullanın ama tavsiye vermeyin. Laptop bataryaları regülatör görevi görüyor, yani yapılma amacı takılı bir şekilde kullanmak. Haftada bir prizden çekip batarya'nın pilini boşaltmak, batarya sağlığı için yeterli. Elbette ki bir zaman sonra batarya gücü düşecektir. Gaming laptop full batarya takılı bir şekilde kullanılmalı. Bunu forumda bilgisi olan istediğiniz kişiye sorabilirsiniz. Ayrıca Monster servisi evet batarya'yı çıkarıp prize takılı bir şekilde kullanın diyorsa onda da sorun var.

ARDELENO

80+ Bronze
Siz öyle kullanın ama tavsiye vermeyin. Laptop bataryaları regülatör görevi görüyor, yani yapılma amacı takılı bir şekilde kullanmak. Haftada bir prizden çekip batarya'nın pilini boşaltmak, batarya sağlığı için yeterli. Elbette ki bir zaman sonra batarya gücü düşecektir. Gaming laptop full batarya takılı bir şekilde kullanılmalı. Bunu forumda bilgisi olan istediğiniz kişiye sorabilirsiniz. Ayrıca Monster servisi evet batarya'yı çıkarıp prize takılı bir şekilde kullanın diyorsa onda da sorun var.
Tavsiye vermedim hocam. Sürekli bataryasız kullanın diye bir şey söylemedim. Eğer batarya olduğunu düşünüyorsan söküp bataryasız dene dedim.

Ayrıca "Monsterın servisi bataryasız kullanın diyor." diye bişey de söylemedim. Bataryasız kullanmanın bir sıkıntı olamyacağını kullanıcının tercihine bağlı olduğunu ve bataryasız kullanım sonucu oluşacak bir sıkıntıda garanti dışı kalmayacağını söyledim.

Ayrıca monsterın ısınma sebebi batarya değildir. işlemci ve gpu o kadar küçük kasaya sıkıştırılırsa haliyle ısınır. Ben 12.4.1 modelini kullandım. batarya ekranın tam altında ve en orta kısımdaydı. Hiç bataryanın ısındığını görmedim. Genelde gpu ve işlemcinin olduğu kısımlar ısınıyordu. Cihazın iç şeması monster sitesinde var. Genelde aynı kasa olduğu için parçaların yerleri de aynı oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,758
Üyeler
168,193
Son üye
Ergunmert
Top Bottom