Neler Yeni

Yardım Motosiklet tehlikeli mi ne kadar tehlikeli

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Arda doğan
İstanbul'da yaşıyorum 125-300cc arası motor almak istiyorum ama kafamda çok soru var ne kadar riskli riskleri nelerdir herşeyden önemlisi sakat bırakma riski nasıl?
Bende biraz dikkat dağınıklılığı var

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,634
İsim
Oğuz
Düzgün ekipmanlar ile birlikte sen de düzgün sürersen tehlikeleri minimum seviyeye getirebilirsin. Yine de ne kadar iyi sürersen sür, istediğin kadar kontrolü sağladığını düşün, çok yüksek hızlar motor için her zaman çok tehlikeli. Hızlı olmasan bile başkaları tehlikeye sebep veriyor.
Araba kazasında ölmek için ciddi bir kaza geçirmek gerek fakat motor sürerken tek bir dikkatsizlik bile ağır yaralanmaya sebep verebilir. Ben küçük bir kaymada bile dizimden yara aldım, en az 1 ay ağrısından duramadım.
Gün içinde araba sürerken bile çıldırıyorum. Öyle saçma insanlar var ki, sadece arabalar da değil. Yayalar, otobüs şöförleri, acemi sürücüler. Hiç kimse ne yaptığını bilmeden hareket ediyor. Trafik kurallarını da gram bilmeyen ülkeyiz.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Düzgün ekipmanlar ile birlikte sen de düzgün sürersen tehlikeleri minimum seviyeye getirebilirsin. Yine de ne kadar iyi sürersen sür, istediğin kadar kontrolü sağladığını düşün, çok yüksek hızlar motor için her zaman çok tehlikeli. Hızlı olmasan bile başkaları tehlikeye sebep veriyor.
Araba kazasında ölmek için ciddi bir kaza geçirmek gerek fakat motor sürerken tek bir dikkatsizlik bile ağır yaralanmaya sebep verebilir. Ben küçük bir kaymada bile dizimden yara aldım, en az 1 ay ağrısından duramadım.
Gün içinde araba sürerken bile çıldırıyorum. Öyle saçma insanlar var ki, sadece arabalar da değil. Yayalar, otobüs şöförleri, acemi sürücüler. Hiç kimse ne yaptığını bilmeden hareket ediyor. Trafik kurallarını da gram bilmeyen ülkeyiz.
Bende en çok ondan korkuyorum hedefim msü bu yolda hedefime ulaşmak için ilerlerken ya sakat kalırsam diye ben ne kadar dikkatli olsamda diğer sürücülerin bir hatası benim hayatıma maal.olabilir diye tedirginim

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Motosiklet tehlikeli, çok tehlikeli. Eğitim almadan binmemek lazım. Yoksa ölümcül olabilir.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Fettah Özalp
İyi kullanırsan, kurallara uyarsan, ekipmanların iyi olursa ve tecrübeli birisi isen tehlikeli değil. Ancak yeni başlayan biriyseniz ve bir yerinizi incitmek istemiyorsanız iyi ekipman kullanmanız lazım. Ha Türkiye'de süreceksen motoru her zaman gözünü dört aç her şey olabilir

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Fatih Ayhan
Ekipmanlarını tam takım giydiğin sürece sakat kalma riskin oldukça düşüyor.

Sen ne kadar dikkatli olursan ol başkaları yerine de dikkatli olmak zorundasın, arabaları olası tehditleri gözlemlemelisin. Sırf dikkatimden dolayı tedbir almamdan dolayı daha 2-3 aylık motorcu olmama rağmen kaç tane kaza olmamış oldu. Her araya girişinde arkana bak bir şekilde, başka bir motorcu gelebilir oradan. Bakamadığın yere çıkma göremediğin yere doğru hızlanma. Zafer Akçay'ı bolca izle bu sayede trafik farkındalığın artıyor riskleri daha iyi tartabiliyorsun. Kısaca motordayken bir kaza olduğunda hep zararlı sen çıktığından dolayı başkasının hatası olan kazayı da senin önlemen gerekiyor çoğu zamanda. Bazı şeylere yapacak bir şey kalmıyor. Bilinçli motor sürersen bişey olma ihtimali çok düşük. Çoğu arkadaşım bir şey olmaz kafasıyla ilerlediklerinden kaza yaptılar ama çok ciddi bir şey olmadı şükür ki. Tedbirli ve bilinçli olduğun sürece riskleri en aza indirirsin.

Unutma, motor üstünde sürüşünü etkileyecek düzeyde tedirgin ve endişeli olursan bunu yenene kadar motor sürme.

idas0320

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
akif
ben hiç motor kullanmamıştım son 8 ay hariç ,30 yaşındayım iyi ki almışım diyorum motorum pcx 125 öyle ahış şahım güçlü değil ama iş görüyor.motor tehlikeli ama tehlikeyi en çok belirleyen sensin ,yaşın genç illa gaza geleceksin gaza yüklenip extreme hareketler yapacaksın ama yok ben kendimi tutarım efendi gibi sürerim dersen , sana sorun yaşatacağını düşünmüyorum

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Fatih Ayhan
Böyle bir hedefin varsa motora gerek yok. Kırmızı ışıkta duran motorcuya arkadan girenler bile varken sen ben o ne kadar dikkatli olursak olalım birinin aptallığı yüzünden hayatın yanabilir. Ben bunun farkında olarak kullanıyorum, sen de bunun farkında olarak kullansan bile senin açından bedeli daha ağır olabilir.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ekipmanlarını tam takım giydiğin sürece sakat kalma riskin oldukça düşüyor.
Ekipman sadece düşük hızlarda koruyor. Yüksek hızlarda herhangi bir koruması yok. Ayrıca çarpmaya karşı da korumuyor. Yerde süeüklenmeye karşı koruyor. Dümdüz sürüklenip durursan ekipman seni ciddi yaralanmalardan korur. Ancak bariyere girersen ya da bir yere çarparsan koruması yetersiz kalıyor.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dikkat dağınıklığı varsa ekstra dikkatli olman lazım. Arabada 2 noktaya dikkat ediyorsan motorda 20 noktaya dikkat etmen lazım. Kendi yapacağın hatalar dışında başkalarının yapacağı hataları da hesaplaman gerekiyor. Özellikle trafikte motorcunun ne kadar haklı olduğunun bir önemi yok. Karşı taraf %100 haksız olsa dahi bunu kendi lehine çevirerek kullanmalısın. Arabayla kaza yaparsan kaporta hasar alır motorla yaparsan sen hasar alıyorsun. Yazdıklarım gözünü korkutmasın ama korkusuz bir biçimde de kullanma içinde o korku hep biraz olmalı. Tam ekipman, eğitim ve tecrübe sonrası daha keyifli bir alet kullanmadım.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Arda doğan
Dikkat dağınıklığı varsa ekstra dikkatli olman lazım. Arabada 2 noktaya dikkat ediyorsan motorda 20 noktaya dikkat etmen lazım. Kendi yapacağın hatalar dışında başkalarının yapacağı hataları da hesaplaman gerekiyor. Özellikle trafikte motorcunun ne kadar haklı olduğunun bir önemi yok. Karşı taraf %100 haksız olsa dahi bunu kendi lehine çevirerek kullanmalısın. Arabayla kaza yaparsan kaporta hasar alır motorla yaparsan sen hasar alıyorsun. Yazdıklarım gözünü korkutmasın ama korkusuz bir biçimde de kullanma içinde o korku hep biraz olmalı. Tam ekipman, eğitim ve tecrübe sonrası daha keyifli bir alet kullanmadım.
O korku hep olcak zaten ki ben hız yapan birisi değilim 250-125cc motor alcam dümdüz otobanda bile 100'ü zor geçerim belki ekipman aslaha eksik etmem
Ekipman sadece düşük hızlarda koruyor. Yüksek hızlarda herhangi bir koruması yok. Ayrıca çarpmaya karşı da korumuyor. Yerde süeüklenmeye karşı koruyor. Dümdüz sürüklenip durursan ekipman seni ciddi yaralanmalardan korur. Ancak bariyere girersen ya da bir yere çarparsan koruması yetersiz kalıyor.
Böyle bir hedefin varsa motora gerek yok. Kırmızı ışıkta duran motorcuya arkadan girenler bile varken sen ben o ne kadar dikkatli olursak olalım birinin aptallığı yüzünden hayatın yanabilir. Ben bunun farkında olarak kullanıyorum, sen de bunun farkında olarak kullansan bile senin açından bedeli daha ağır olabilir.
ben hiç motor kullanmamıştım son 8 ay hariç ,30 yaşındayım iyi ki almışım diyorum motorum pcx 125 öyle ahış şahım güçlü değil ama iş görüyor.motor tehlikeli ama tehlikeyi en çok belirleyen sensin ,yaşın genç illa gaza geleceksin gaza yüklenip extreme hareketler yapacaksın ama yok ben kendimi tutarım efendi gibi sürerim dersen , sana sorun yaşatacağını düşünmüyorum
Motosiklet tehlikeli, çok tehlikeli. Eğitim almadan binmemek lazım. Yoksa ölümcül olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
kerem erikci
İstanbul'da yaşıyorum 125-300cc arası motor almak istiyorum ama kafamda çok soru var ne kadar riskli riskleri nelerdir herşeyden önemlisi sakat bırakma riski nasıl?
Bende biraz dikkat dağınıklılığı var
ilk deneyiminse bence 250 300lük düşünme

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Arda doğan
ilk deneyiminse bence 250 300lük düşünme
İlk olcak hız yapmam 3.fites 100 max ise 3 de kalır alışa alışa bende onun korkusu var kolay kolay basmam aslaha ki zaten 110-120 üstünü geçeceğimi sanmıyom normal spora işte sahile giderken falan gündelik 60-80 arası

Top Bottom