Motosikleti perte çıkartma süreci nasıl geçer

beatsquar

80+
Reaksiyon skoru
34
Merhaba yaklaşık 1 ay önce kafede otururken gözümün önünde park halindeki motoruma çarptılar ve düşürdüler , tutanak tutmak istedim çünkü motor Aprilia ve parçaları çok pahalı.
Tutanağı tuttuk şehrimdeki yetkili servise tutanak ile beraber motoru bıraktım . Motorun muhtemelen perte çıkacağını söylediler , tamam dedim ve beklemeye koyuldum . Son 1 veya 2 haftadır her gün farklı farklı numaralardan aranıyorum , arayıp değer kaybı için bugün son gün acilen gitmelisiniz notere gidin ve değer kaybı için işlem yapın tarzında aramalar arıyordum . İnternette biraz araştırdığımda ve servise de bu olayı sorduktan sonra genellikle bu arayanların sizin para almanıza yardım eden fakat komisyon alan insanlar yada direk dolandırıcı insanlar olduğunu ve zaten motor perte çıkacağı için böyle bir işlem yapmama gerek olmadığını söylediler . Dün sabah bir arama daha aldım fakat bu farklıydı , direk motora verilen teklifi söylediler makul rakamdı kabul ettim , ben tabi telefonda konuşurken yine böyle komisyoncu veya dolandırıcı arıyor sandım , arayan sigorta eksperiymiş , bana 2 tane pdf yolladı ve işlemleri başlatmak için bunları imzalayıp geri yollamamı istedi , uyandım baktım araştırdım kendi sigortacımı aradım çevremdeki insanlardan bilgi aldım ve avukata danıştım , süreçte veya belgelerde bir sıkıntı olmadığını söylediler , sigortanın verdiği para 58 bin motora verdikleri para 22 bin , durum böyle olunca motorun bende kalmasını talep ettim çünkü motorda kozmetik dışında bir sorun yoktu , şuan benim ne yapmam gerek motora çekme belgesi çıkarıp sanırım sigorta eksperi şirketine atmam gerekiyormuş bu süreçte yardım eder misiniz çok fazla kafam karışmış durumda
çok fazla bilgim olmadığı için süreçte yanlış bir hareket yapmak istemiyorum daha önce başına gelen veya bu durumda bilgili olan varsa yardımcı olursanız çok minnettar olurum , teşekkürler.

Geri