Neler Yeni

🖱️ Mouse tutuşunuz nedir? (Palm, Claw, Fingertip) +DPI & Sens 🎮

🖱️ Hangi Mouse Tutuşunu Kullanıyorsunuz? [Palm, Claw, Fingertip]

• 🟢 Palm

Oylar: 30 50.8%
  • 🟠 Claw

Oylar: 22 37.3%
  • 🟡 Fingertip

Oylar: 3 5.1%
  • Diğer/Özel tutuş şekli...

Oylar: 4 6.8%

• Oy kullanan toplam üye
    59

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Viper v2 pro sahibiyim. Palm finger arası bir şekilde diyelim.

Violynn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
392
İsim
Efe
Discord
.violynn
sol tıka orta, sağ tuşa yüzük parmağımla basıyorum

Jiyu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Jiyu
Palm ve Fingertip Grip arası bir tutuş kullanıyorsan, ideal olarak hafif ama avuç içine tam oturan, aynı zamanda parmak ucuyla rahat yönlendirebileceğin bir mouse tercih etmen daha iyi olabilir FuryLevel Z1, genellikle Claw ve Fingertip Grip için daha uygun olan hafif ve kompakt bir mouse.
işte bulamadım o tarz mouse , 1500 tl bütçede furylevel z1 öneriliyordu türkiye içerisinde onu aldım :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Paşadöner
Merhaba arkadaşlar 🙌
Mouse tutuş şekli, konfor ve performans açısından oldukça önemli bir faktördür. FPS, MOBA veya RTS gibi oyun türlerinde farklı tutuş stilleri, hassasiyet ve hız konularında avantaj sağlayabilir. Aynı zamanda, günlük kullanımda bile konfor açısından fark yaratır. Bu yazıda en yaygın üç tutuş stilini inceleyeceğiz. Ayrıca, her tutuş stilinde bilek, kol veya karışık hareket kullanımını da açıklayacağız.
- Ben CS2 oynayan biri olarak Palm Grip pozisyonluyla, kol ve bilek hareketlerim karışık olmakla birlikte 800DPI + 2.0 Sens ile oynamaktayım ama Claw Grip tutuş pozisyonuna geçeceğim.

Ankete katılarak hangi stili kullandığınızı paylaşabilirsiniz!

1. Palm Grip (Avuç İçi Tutuş)

Bu tutuşta avuç içi tamamen mouse'un üstüne oturur ve parmaklar butonlara düz bir şekilde uzanır. En rahat tutuşlardan biri olarak kabul edilir ve bileğe binen yükü azaltarak uzun süreli kullanıma uygundur.
🔹 Özellikleri:
✔️ Rahat ve doğal bir tutuş sağlar.
✔️ Büyük ve ağır mouse'larla iyi çalışır.
✔️ Düşük DPI ile geniş fare hareketleri için uygundur.
✔️ Hassas ve stabil hareketler sunar ancak hızlı refleks gerektiren durumlarda biraz yavaş olabilir.

🎯 Hareket Şekli: Kol Hareketi
Bu tutuş genellikle kol hareketine dayanır. Bilek yerine dirsekten hareket edildiği için büyük ve kontrollü kaydırmalar yapılır. Özellikle düşük DPI kullanıyorsanız, geniş fare alanına ihtiyacınız olabilir.

Palm Mouse Grip example

2. Claw Grip (Pençe Tutuşu)
Bu tutuşta avuç içi mouse'un arkasına hafifçe temas eder, ancak parmaklar butonlara kıvrık bir şekilde yerleşir. Adını pençe benzeri pozisyondan alır.

🔹 Özellikleri:
✔️ Hızlı tıklamalar için idealdir.
✔️ Ani refleks gerektiren oyunlarda avantaj sağlar.
✔️ Orta büyüklükte mouse'larla iyi çalışır.
✔️ Palm Grip’e göre daha az stabil ancak daha hızlıdır.

🎯 Hareket Şekli: Bilek + Karışık Hareket
Claw Grip, bilek hareketine daha fazla dayanır, ancak gerektiğinde kol da devreye girer. Küçük, hızlı hareketler ve ani yön değiştirmeler için uygundur.

Claw Mouse Grip example

3. Fingertip Grip (Parmak Ucu Tutuşu)
Bu tutuşta avuç içi tamamen havada kalır ve mouse sadece parmak uçlarıyla kontrol edilir. Hafif ve küçük mouse’larla daha iyi çalışır. Fakat çok yaygın değildir.

🔹 Özellikleri:
✔️ Maksimum hız ve hassasiyet sağlar.
✔️ Küçük hareketlerle hızlı nişan alma ve yön değiştirme imkanı sunar.
✔️ Hafif ve küçük mouse’lar için uygundur.
✔️ En az stabilite sağlayan ancak en hızlı tepkime süresine sahip tutuşlardan biridir.

🎯 Hareket Şekli: Bilek Hareketi
Fingertip Grip, tamamen bilek hareketine dayanır. Kol hareketi minimum seviyededir ve fare hızlıca küçük hareketlerle yönlendirilir. Bu da özellikle yüksek DPI kullanımıyla daha iyi çalışır.

Alıntıyı görüntüle
Dhaa çok 1 gibi

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Emre
5-6 k arası 8 k hz li ne önerirsiniz fps REKABETÇİ OYUNLAR İÇİN
- Logitech Superlight 2
- Razer Viper V3 Pro
- WLMouse Beasts X
- Ninjutso Sora V2 + 8KHZ Dongle
- Lamzu Maya X

Bu mouselardan superlight 2'yi kullandım ve Lamzu Maya X'in bi alt versiyonunu kullandım onlardan memnunum, diğer önerdiklerim bilindik ve sağlam olan mouselardır.

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Burak
- Logitech Superlight 2
- Razer Viper V3 Pro
- WLMouse Beasts X
- Ninjutso Sora V2 + 8KHZ Dongle
- Lamzu Maya X

Bu mouselardan superlight 2'yi kullandım ve Lamzu Maya X'in bi alt versiyonunu kullandım onlardan memnunum, diğer önerdiklerim bilindik ve sağlam olan mouselardır.
Şuan asus Rog strix Gladius 3 aimpoint wireless kullanıyorum ama 1k hz memnunum ama sanki 8 k kullansam daha bı iyi olacak özellikle fps rekabetçi de avantaj sağlayacak diye düşünüyorum ne alsam bilemedim önerdiklerin arasından.

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Emre
Şuan asus Rog strix Gladius 3 aimpoint wireless kullanıyorum ama 1k hz memnunum ama sanki 8 k kullansam daha bı iyi olacak özellikle fps rekabetçi de avantaj sağlayacak diye düşünüyorum ne alsam bilemedim önerdiklerin arasından.
8000hz kullanmış birisi olarak bana boş bir özellik olarak geliyor. Superlight 2 kullanıyorum ve 8000hz destekliyor aldığım günden beri 1000hz kullanıyordum.Son 2 haftadır 2000hz kullanıyorum, açıkçası ben bir fark hissetmiyorum. Kişiden kişiye göre değişir orası ayrı, ama 8000hz kullanmak istiyorsan işlemcinin güçlü olması lazım, 8000hz de deli gibi işlemci tüketiyor pc
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şahsi önerim şu anki mouse un şekli eğer eline uyuyor ve rahat hissediyorsan, ona en yakın şekle sahip mouse u al. Şekli karşılaştırmak için eloshape sitesini kullanabilirsin

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Burak
8000hz kullanmış birisi olarak bana boş bir özellik olarak geliyor. Superlight 2 kullanıyorum ve 8000hz destekliyor aldığım günden beri 1000hz kullanıyordum.Son 2 haftadır 2000hz kullanıyorum, açıkçası ben bir fark hissetmiyorum. Kişiden kişiye göre değişir orası ayrı, ama 8000hz kullanmak istiyorsan işlemcinin güçlü olması lazım, 8000hz de deli gibi işlemci tüketiyor pc
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şahsi önerim şu anki mouse un şekli eğer eline uyuyor ve rahat hissediyorsan, ona en yakın şekle sahip mouse u al. Şekli karşılaştırmak için eloshape sitesini kullanabilirsin
Önerdiklerinin hepsi şuanki kullandığıma benziyor sorun yaşamam inceleyeyim hepsini r5 7600 kullanıyorum sorun yaşamam diye düşünüyorum işlemci açısından

Top Bottom