Neler Yeni

🖱️ Mouse tutuşunuz nedir? (Palm, Claw, Fingertip) +DPI & Sens 🎮

🖱️ Hangi Mouse Tutuşunu Kullanıyorsunuz? [Palm, Claw, Fingertip]

• 🟢 Palm

Oylar: 30 50.8%
  • 🟠 Claw

Oylar: 22 37.3%
  • 🟡 Fingertip

Oylar: 3 5.1%
  • Diğer/Özel tutuş şekli...

Oylar: 4 6.8%

• Oy kullanan toplam üye
    59

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,667
İsim
Heath Ledger

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI

Edmond_Dantes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
415
İsim
Onur Yücel
Lift var bende. Alıştıktan sonra oyun için normal mouse'a geçince ilk 1-2 dk afallıyorum :D
Logitech mx vertical kullandım ben bi ara harbiden baya rahat

Merhaba arkadaşlar 🙌
Mouse tutuş şekli, konfor ve performans açısından oldukça önemli bir faktördür. FPS, MOBA veya RTS gibi oyun türlerinde farklı tutuş stilleri, hassasiyet ve hız konularında avantaj sağlayabilir. Aynı zamanda, günlük kullanımda bile konfor açısından fark yaratır. Bu yazıda en yaygın üç tutuş stilini inceleyeceğiz. Ayrıca, her tutuş stilinde bilek, kol veya karışık hareket kullanımını da açıklayacağız.
- Ben CS2 oynayan biri olarak Palm Grip pozisyonluyla, kol ve bilek hareketlerim karışık olmakla birlikte 800DPI + 2.0 Sens ile oynamaktayım ama Claw Grip tutuş pozisyonuna geçeceğim.

Ankete katılarak hangi stili kullandığınızı paylaşabilirsiniz!

1. Palm Grip (Avuç İçi Tutuş)

Bu tutuşta avuç içi tamamen mouse'un üstüne oturur ve parmaklar butonlara düz bir şekilde uzanır. En rahat tutuşlardan biri olarak kabul edilir ve bileğe binen yükü azaltarak uzun süreli kullanıma uygundur.
🔹 Özellikleri:
✔️ Rahat ve doğal bir tutuş sağlar.
✔️ Büyük ve ağır mouse'larla iyi çalışır.
✔️ Düşük DPI ile geniş fare hareketleri için uygundur.
✔️ Hassas ve stabil hareketler sunar ancak hızlı refleks gerektiren durumlarda biraz yavaş olabilir.

🎯 Hareket Şekli: Kol Hareketi
Bu tutuş genellikle kol hareketine dayanır. Bilek yerine dirsekten hareket edildiği için büyük ve kontrollü kaydırmalar yapılır. Özellikle düşük DPI kullanıyorsanız, geniş fare alanına ihtiyacınız olabilir.

Palm Mouse Grip example

2. Claw Grip (Pençe Tutuşu)
Bu tutuşta avuç içi mouse'un arkasına hafifçe temas eder, ancak parmaklar butonlara kıvrık bir şekilde yerleşir. Adını pençe benzeri pozisyondan alır.

🔹 Özellikleri:
✔️ Hızlı tıklamalar için idealdir.
✔️ Ani refleks gerektiren oyunlarda avantaj sağlar.
✔️ Orta büyüklükte mouse'larla iyi çalışır.
✔️ Palm Grip’e göre daha az stabil ancak daha hızlıdır.

🎯 Hareket Şekli: Bilek + Karışık Hareket
Claw Grip, bilek hareketine daha fazla dayanır, ancak gerektiğinde kol da devreye girer. Küçük, hızlı hareketler ve ani yön değiştirmeler için uygundur.

Claw Mouse Grip example

3. Fingertip Grip (Parmak Ucu Tutuşu)
Bu tutuşta avuç içi tamamen havada kalır ve mouse sadece parmak uçlarıyla kontrol edilir. Hafif ve küçük mouse’larla daha iyi çalışır. Fakat çok yaygın değildir.

🔹 Özellikleri:
✔️ Maksimum hız ve hassasiyet sağlar.
✔️ Küçük hareketlerle hızlı nişan alma ve yön değiştirme imkanı sunar.
✔️ Hafif ve küçük mouse’lar için uygundur.
✔️ En az stabilite sağlayan ancak en hızlı tepkime süresine sahip tutuşlardan biridir.

🎯 Hareket Şekli: Bilek Hareketi
Fingertip Grip, tamamen bilek hareketine dayanır. Kol hareketi minimum seviyededir ve fare hızlıca küçük hareketlerle yönlendirilir. Bu da özellikle yüksek DPI kullanımıyla daha iyi çalışır.

Alıntıyı görüntüle
Clawcıyız ya doğuştan. Hep düşük dpi oynarım ben , düşük derken bileğimi oynatmadan takılıyorum hep ama gene düşük oluyor heralde çünkü gördüğüm neredeyse herkesten düşük dpiım. Fps oynamadığım için çok hakim değilim mevzuya.
Moba strateji falan oynarım genelde.
Heralde çocuklukta minecraftta jitter atacaz diye alıştık öyle kaldı 😂 arada çalışırken falan deniyorum palm nasıl kullanıyolar diye yok abi asla kullanamıyorum hele elim büyük değil benim büyük olanlar uzun boylu olanlar imkanı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,227
İsim
Burak Karadağ
Logitech mx vertical kullandım ben bi ara harbiden baya rahat

Clawcıyız ya doğuştan. Hep düşük dpi oynarım ben , düşük derken bileğimi oynatmadan takılıyorum hep ama gene düşük oluyor heralde çünkü gördüğüm neredeyse herkesten düşük dpiım. Fps oynamadığım için çok hakim değilim mevzuya.
Moba strateji falan oynarım genelde.
Heralde çocuklukta minecraftta jitter atacaz diye alıştık öyle kaldı 😂 arada çalışırken falan deniyorum palm nasıl kullanıyolar diye yok abi asla kullanamıyorum hele elim büyük değil benim büyük olanlar uzun boylu olanlar imkanı yok
Bakalım şu Claw bana yarayacak mı? :) Büyük el

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,667
İsim
Heath Ledger

MufasaBoss

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar 🙌
Mouse tutuş şekli, konfor ve performans açısından oldukça önemli bir faktördür. FPS, MOBA veya RTS gibi oyun türlerinde farklı tutuş stilleri, hassasiyet ve hız konularında avantaj sağlayabilir. Aynı zamanda, günlük kullanımda bile konfor açısından fark yaratır. Bu yazıda en yaygın üç tutuş stilini inceleyeceğiz. Ayrıca, her tutuş stilinde bilek, kol veya karışık hareket kullanımını da açıklayacağız.
- Ben CS2 oynayan biri olarak Palm Grip pozisyonluyla, kol ve bilek hareketlerim karışık olmakla birlikte 800DPI + 2.0 Sens ile oynamaktayım ama Claw Grip tutuş pozisyonuna geçeceğim.

Ankete katılarak hangi stili kullandığınızı paylaşabilirsiniz!

1. Palm Grip (Avuç İçi Tutuş)

Bu tutuşta avuç içi tamamen mouse'un üstüne oturur ve parmaklar butonlara düz bir şekilde uzanır. En rahat tutuşlardan biri olarak kabul edilir ve bileğe binen yükü azaltarak uzun süreli kullanıma uygundur.
🔹 Özellikleri:
✔️ Rahat ve doğal bir tutuş sağlar.
✔️ Büyük ve ağır mouse'larla iyi çalışır.
✔️ Düşük DPI ile geniş fare hareketleri için uygundur.
✔️ Hassas ve stabil hareketler sunar ancak hızlı refleks gerektiren durumlarda biraz yavaş olabilir.

🎯 Hareket Şekli: Kol Hareketi
Bu tutuş genellikle kol hareketine dayanır. Bilek yerine dirsekten hareket edildiği için büyük ve kontrollü kaydırmalar yapılır. Özellikle düşük DPI kullanıyorsanız, geniş fare alanına ihtiyacınız olabilir.

Palm Mouse Grip example

2. Claw Grip (Pençe Tutuşu)
Bu tutuşta avuç içi mouse'un arkasına hafifçe temas eder, ancak parmaklar butonlara kıvrık bir şekilde yerleşir. Adını pençe benzeri pozisyondan alır.

🔹 Özellikleri:
✔️ Hızlı tıklamalar için idealdir.
✔️ Ani refleks gerektiren oyunlarda avantaj sağlar.
✔️ Orta büyüklükte mouse'larla iyi çalışır.
✔️ Palm Grip’e göre daha az stabil ancak daha hızlıdır.

🎯 Hareket Şekli: Bilek + Karışık Hareket
Claw Grip, bilek hareketine daha fazla dayanır, ancak gerektiğinde kol da devreye girer. Küçük, hızlı hareketler ve ani yön değiştirmeler için uygundur.

Claw Mouse Grip example

3. Fingertip Grip (Parmak Ucu Tutuşu)
Bu tutuşta avuç içi tamamen havada kalır ve mouse sadece parmak uçlarıyla kontrol edilir. Hafif ve küçük mouse’larla daha iyi çalışır. Fakat çok yaygın değildir.

🔹 Özellikleri:
✔️ Maksimum hız ve hassasiyet sağlar.
✔️ Küçük hareketlerle hızlı nişan alma ve yön değiştirme imkanı sunar.
✔️ Hafif ve küçük mouse’lar için uygundur.
✔️ En az stabilite sağlayan ancak en hızlı tepkime süresine sahip tutuşlardan biridir.

🎯 Hareket Şekli: Bilek Hareketi
Fingertip Grip, tamamen bilek hareketine dayanır. Kol hareketi minimum seviyededir ve fare hızlıca küçük hareketlerle yönlendirilir. Bu da özellikle yüksek DPI kullanımıyla daha iyi çalışır.

Alıntıyı görüntüle
Palm

Mithril

80+ Silver
küçüklükten beri düşük sens ve claw grip oynuyorum, arada sıkıntı çıkartıyor ama alıştık bir kere. valorantda 800dpi 0.15 sens ile oynuyorum, daha benden düşük sens oynayan gerçek hayatta görmedim, bakalım forumda varmı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,383
Üyeler
169,565
Son üye
AyemAlpha
Top Bottom