Msi B450 Tomahawk Max DRAM sorunu

Reaksiyon skoru
7
herkese iyi günler.
Sistem özelliklerim
anakart msi b450 mortar max 4133mhz
işlemci R5 3600x
ram xpg 16 gb 3200mhz cl16
ekran kartı rtx 2060
dün gece kasam çalışır vaziyette altındaki halıyı kaldırıp çekerken yan tarafa düştü ve sistem bi anda kapandı bundan sonra açmayı denedim açılmadı ve tüm parçalarını söktüm ve tekrardan taktığım zaman açıldı ama anakartta cpu ısıgı yandı sönüp ardından dram ısıgı yandı ve ram slotumun 3. ve 4. kısmı çalışmaz hale geldi 1. ve 2. slota taktığımda 2 ram aktif şekilde kullanılıyor hatasız şekilde bilgisayarım açılıyor fakat 2. ve 4. slota taktığım zaman dram ısıgı yanarak bilgisayarım acılmıyor bios güncelledim işlemci pinlerine baktım herhangibir yamulma söz konusu değil acaba neden yapabilir bunca zaman olmadı 1. ve 2. slotta çalışan ram 3. 4. slotta neden çalışmayabilir.

herkese iyi günler.
Sistem özelliklerim
anakart msi b450 mortar max 4133mhz
işlemci R5 3600x
ram xpg 16 gb 3200mhz cl16
ekran kartı rtx 2060
dün gece kasam çalışır vaziyette altındaki halıyı kaldırıp çekerken yan tarafa düştü ve sistem bi anda kapandı bundan sonra açmayı denedim açılmadı ve tüm parçalarını söktüm ve tekrardan taktığım zaman açıldı ama anakartta cpu ısıgı yandı sönüp ardından dram ısıgı yandı ve ram slotumun 3. ve 4. kısmı çalışmaz hale geldi 1. ve 2. slota taktığımda 2 ram aktif şekilde kullanılıyor hatasız şekilde bilgisayarım açılıyor fakat 2. ve 4. slota taktığım zaman dram ısıgı yanarak bilgisayarım acılmıyor bios güncelledim işlemci pinlerine baktım herhangibir yamulma söz konusu değil acaba neden yapabilir bunca zaman olmadı 1. ve 2. slotta çalışan ram 3. 4. slotta neden çalışmayabilir.
Sorunun cevabı soruda gizli biraz hocam bence. Kasa devrildiyse eğer anakart zarar görmüş olabilir. Daha önce sorun olmamasının sebebi de bu zamana kadar devrilmemiş olmasıdır.

Sorunun cevabı soruda gizli biraz hocam bence. Kasa devrildiyse eğer anakart zarar görmüş olabilir. Daha önce sorun olmamasının sebebi de bu zamana kadar devrilmemiş olmasıdır.
cevap için teşekkürler :) komple ram slotları bozulması gerekmezmiydi 1. ve 2. aktif çalışıyorken 3. ve 4. slot neden arıza yapar ki

cevap için teşekkürler :) komple ram slotları bozulması gerekmezmiydi 1. ve 2. aktif çalışıyorken 3. ve 4. slot neden arıza yapar ki
Rica ederim :) Slotların bağlantı şemaları hakkında fikrim yok ama o kısım belki daha çok darbe almıştır. Servise gönderin bence anakartı. Devrildi demeyin kullanıcı hatası derler.

Cevap sorunun içinde zaten. Kasa düşmüş ve anakart zarar görmüş. Garantisi varsa göndermeni öneririm. Yazılımsal bir şey değil gibi.

2 ve 4. slotlara taktığında çalışmıyor demişsin. Tek tek dener misin?

bendede msi a320m grenade var 2 slotlu 2x8gb ramı tekli olarak ilk slota taktığımda sistem açılıyor 2. slota taktığımda görüntü gelmiyor beraber taktığımda 8 gb donanıma ayrıldı diyor

Cevap sorunun içinde zaten. Kasa düşmüş ve anakart zarar görmüş. Garantisi varsa göndermeni öneririm. Yazılımsal bir şey değil gibi.

2 ve 4. slotlara taktığında çalışmıyor demişsin. Tek tek dener mtek
tek tek denediğimde olmuyor sadece 1. ve 2. slot çalışıyor 3. ve 4. tek tek taksam da çalışmıyor cpu ve vram ısığı yanıyor kasam öyle çok hızlı düşmedi be :D yavaşça yan yattı kapandı diyelim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,202,323
Üyeler
191,074
Son üye
lynoxsama
Geri