Neler Yeni

MSI G274QPX monitörde görüntü bozuluyor

troken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Fatih
MSI G274QPX monitörümde görüntü bozulmaları yaşıyorum. Ekran bazen kayıyor, şekiller üst üste biniyor ve renkler bozuluyor. Sorun, monitörün çerçevesine veya sağ tarafına hafifçe vurunca geçici olarak düzeliyor ama bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.

Bağlantı kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum.

2 farklı DisplayPort kablosu denedim, sorun devam ediyor.

HDMI ile de test ettim, aynı sorun var.

Bu nedenle panel veya iç bağlantılarda temassızlık olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca monitörde 1 adet ölü piksel de mevcut.

Şu an sistemimde ekran kartı yok, görüntüyü işlemci üzerinden alıyorum. Ekran kartlık bir sorun değil yani.
IMG_20250328_130758.jpg

Teil5757

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Görüntü sistemleri, pcb
MSI G274QPX monitörümde görüntü bozulmaları yaşıyorum. Ekran bazen kayıyor, şekiller üst üste biniyor ve renkler bozuluyor. Sorun, monitörün çerçevesine veya sağ tarafına hafifçe vurunca geçici olarak düzeliyor ama bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.

Bağlantı kaynaklı bir sorun olmadığını düşünüyorum.

2 farklı DisplayPort kablosu denedim, sorun devam ediyor.

HDMI ile de test ettim, aynı sorun var.

Bu nedenle panel veya iç bağlantılarda temassızlık olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca monitörde 1 adet ölü piksel de mevcut.

Şu an sistemimde ekran kartı yok, görüntüyü işlemci üzerinden alıyorum. Ekran kartlık bir sorun değil yani.
Alıntıyı görüntüle
Panel arızası.

Teil5757

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Görüntü sistemleri, pcb
Gönderiyorum garantiye ozaman 1 ölü pixelda vardı zaten :D İncehesap'tan almıştım. MSI'ya mı yazmam gerek? İncehesaba mı?
İncehesap msı a yönlendiriyor diye biliyorum msı yetkili servisine kargolarsın garantisi varsa üründe darbe veya sıvı teması olmadıysa garantiden yapılır.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Mert
Ne zaman almıştınız ?

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Mert

troken

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Fatih

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
Mert
Şuanda televizyona bağladım HDMI ile 20 dakikadır bir sorun yok.
O halde ekran kartında mı sorun var ? Ancak monitöre vurunca anlık düzeliyor demişsiniz.
Anakart üzerinde ekran kartı çıkışı var mı, ekran kartınız haricinde ?
Eğer mevcutsa ekran kartını sökün, anakarttan görüntü almayı deneyin bakalım sorun olacak mı...

Top Bottom