LaZz61
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,062
- İsim
- mehmet ali oğuz
5080 stokları yenilenir şubat sonları işte çoğu firmaRTX 5070 talebi bence çok fazla olacak inanılmaz. Stok sorunu en çok 5070te bekliyorum. 5060 bilinçli olarak bol yollanıyor talebi zaten çok. PC Hocasında duymuştum en çok tedarik 60 serisinde oluyor çünkü talebi çok fazla diyordu satıcı bir firma.
RTX 5080 lansmanı 45 , normali 55e satılıyor dipte
RTX 5070 lansman 30-35 , normali 40-45 olur bence .
Gamerock hem de tam aradığımŞimdi bende ilk günden satın alan Win 11 çökmesi yüzünden bayağı uğraşan biri olarak şunu belirtmek isterim. Bu kartları bende aslında eleştirdim. Kas gücü yani raw güç olarak çok beğenmedim ve hatta sövdüm bile denilebilir. Ancak şunu biliyorum. Denemeden konuşmak biraz faraziymiş. Bakın arkadaşlar Driver yani Nvidia APP ile override yaparak yani zorlayarak oyunlarda Multi Frame Gen açmak var birde doğal yani native şekilde destekleyen oyunlar var bu kartları. Nedir o oyun misal Alan Wake 2, Cyberpunk peki nedir Native yani doğal olarak desteklemeyen ama driver üzerinden Multi Frame Gen açılan onlarda misal Silent Hill 2 Remake.
Ben Silent Hill 2 Remake açtığımda Nvidia APP üzerinden MFG (Multi Frame Gen) 3X bile olsa oyunda bazı sahnelerde hatalar gördüm ama bu DLSS ilk zamanlarında ki gibi hatalar değil, resimlerin üst üste saniyelik binmesi ve düzelmesi gibi ama belli objelerde. Misal kalorifer petekleri üzerinde. Ve MFG'yi 2X'e alınca tamamen kayboldu bunlar. Performans bende RX 7900 XT'den geçen birisi için çok iyiydi.
Ama ne zaman ki Alan Wake 2 açtım dedim ki OLAY BURADA! Bakın çok net tüm detayları ultraya çektiğimde Ray Tracing açmadan ben RX 7900XT ile 3440*1440p'de 21FPS falan alıyordum. Ray Tracing kapalı. RTX 5080 ile Ray Tracing kapalı şekilde her şey ultra DLAA ile 65FPS aldım ve öncelikle Nvidia kartı diye tepki verdim hem sevindim hem çok şaşırmadım. Ancak DLSS Legacy moda geçip Frame Gen 2X açtığımda üstüne tüm Ray Tracing ayarlarını aktif edince şok oldum. MFG 4X DLSS Quality yaptıktan sonra 165FPS ortalamada gezmeye başlayınca ve ne bir grafik hatası ne gecikme görmeyince insan sandalyeden ayağa kalkmıyor değil.
Bakın ben RX 7900 XT'de AFMF kullanan ve gecikmeleri bizzat yaşayan biriydim daha 1 hafta önceye kadar. Kanalımda yüzlerce video var. RTX 5080 saf güçte RTX 4080S'in cilalanmış hali diyebilirsiniz, RTX 4090 ikinci el alırım daha iyi diyebilirsiniz. Sizlerin fikridir haklısınızdır. Ancak RTX 5080 bu MFG teknolojisi ve DLSS 4 ile çıtayı öyle bir yere alıyor ki ben AI çıktığından beri oyunculuk adına ilk defa hayırlı bir işte kullanıldığına şahit oluyorum. DLSS'de tabii ki AI kullanıyor ama MFG bunun çok gelişmişi şu an. Uzun lafın kısası arkadaşlar, tartışmak luzumsuz. Nvidia artık AI yani yapay zeka ile devam edecek. Zaten adamlar kendilerine artık GPU devi değil Yapay Zeka devi diyorlar. Bundan sonra RAW yani Doğal kaslı ekran kartları yapmaycak mı Nvidia? tabii ki yapacak ama oyunlar için bu MFG gibi teknolojiler ile daha zayıf kartları kullancağı ve daha oyun odaklı kullanacağı kesin.
Teknolojiye ayak uydurmak zorundayız. Bende alışkındım her çıkan 80 kartın bir önceki 90 kartı yerlebir etmesine. Ama benim gözümde yine yerlebir ediyor ama biraz hile diyebilirsiniz ya da hurda ama yine ediyor emin olun. Bu arada Palit RTX 5080 GameRock güzel bir kart. Kutu açılışı falan yaptım kanalda. Değerleride çok iyi 59-62 oyunlarda ve Furmark 2'de 30 dakikada 66 derecede kaldı. Kasam Lancool 207 ve işlemci için 360 sıvı soğutma var.