MSI RX 6700XT ISINMA SORUNU

Reaksiyon skoru
2
İşlemci kasa psu ve soğutucu yeni değiştirdim. Boşta ekran kartı 61 derece çalışıyor. Oyun açar açmaz 90-95 derecelere çıkıyor. Ekran kartının termal macun (Mx6) ve Termal pad (internetten aldım ) yeni değiştirdim. İşlemci (Ryzen 7 5700x)boşta 40 derece yük altında 62-63 derece. Oyuna girince 1-2 dk sonra pc kapanıyor. Fpsi 60a dabitledim ekran kartı %50 çalışırken de aynı sorun oldu. Aşırı ısınan ekran kartının nedeni ne olabilir?

Ekler

• 1000050681.webp
    1000050681.webp
    2.1 MB · Hit: 20
Önceden de böyle miydi? Bakım yaptıktan sonra mı oldu?

Termal pedler markası ne hocam bir de mx6'yı aldığınız yerin linkini atar mısınız, büyük ihtimal termal pedler kalitesiz ondan böyle oldu veya ölçüsü uyumsuz.

Pedleri çıkartıp tekrar deneyin ve her şeyin tam oturduğundan emin olun. Termal macunu da fazla sürdüysen pump-out olmuş olabilir.

Önceden de böyle miydi? Bakım yaptıktan sonra mı oldu?
3-4 öncesine kadar sorun yoktu, termal pad tam bilmiyorum ilk kez değiştirdim belki ondandır diye düşündüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Termal pedler markası ne hocam bir de mx6'yı aldığınız yerin linkini atar mısınız, büyük ihtimal termal pedler kalitesiz ondan böyle oldu veya ölçüsü uyumsuz.
Hocam uyumlu olan ölçüleri bil iyoeum kalitesi için de bir şey diyemeyeceğim de öğrenemedim ne gerektiğini
Kart MSI MECH RX 6700XT 2X OC 12GB

3-4 öncesine kadar sorun yoktu, termal pad tam bilmiyorum ilk kez değiştirdim belki ondandır diye düşündüm

Hocam uyumlu olan ölçüleri bil iyoeum kalitesi için de bir şey diyemeyeceğim de öğrenemedim ne gerektiğini
Kart MSI MECH RX 6700XT 2X OC 12GB
Benim bildiğim kartın orjinal pedlerine dokunmak pek mantıklı değil. Eski pedler duruyorsa onları koyabilirsin yerine, bir de mx6 çakma olabilir mi?

Pedleri çıkartıp tekrar deneyin ve her şeyin tam oturduğundan emin olun. Termal macunu da fazla sürdüysen pump-out olmuş olabilir.
Macunu fazla sürmedim kontrol ettim de padleri çıkartınca da benzer durum olmuştu yine deneyeyim mi? 1 hafta önce padlerin durumu çok kötüydü ondan değiştirdim

Benim bildiğim kartın orjinal pedlerine dokunmak pek mantıklı değil. Eski pedler duruyorsa onları koyabilirsin yerine, bir de mx6 çakma olabilir mi?
Amazondan aldım haftasonu geldi satıcı da amazondu, pek sanmıyorum

kart eski kart zaten orijinal padinin ömrü bitmiştir zaten.
Padler biraz dağılmış kart 2.eldi 2 yıldır bende ama ilk kez böyle sorun yaşadım

Termal pad için öneriniz var mı, W/mk ya bakıp mı alayım?

Padler biraz dağılmış kart 2.eldi 2 yıldır bende ama ilk kez böyle sorun yaşadım
Anladım, siz o zaman Knispel'in dediğini deneyin, bir de kartı oturturken vida yerini ters çevirip takın ki iyice vida deliklerine oturduğuna emin olup öyle üstüne bastırın, o zaman macun sağa sola da taşmaz.

Termal pad için öneriniz var mı, W/mk ya bakıp mı alayım?
Şuan kullandığınız padler ne peki hocam

Anladım, siz o zaman Knispel'in dediğini deneyin, bir de kartı oturturken vida yerini ters çevirip takın ki iyice vida deliklerine oturduğuna emin olup öyle üstüne bastırın, o zaman macun sağa sola da taşmaz.

Şuan kullandığınız padler ne peki hocam

20 w/mk olan ıcedragon veya arctic buldum onlar güzeldir diye düşünüyoeum

Ekler

• 1000050682.webp
    1000050682.webp
    73.8 KB · Hit: 8

Evet bu termal pedden hayır gelmez bence

Aynen arctic, thermalright gibi markalara bakın hocam, iyisini bilen varsa önerir zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,279
Üyeler
183,409
Son üye
meteree
Geri