Neler Yeni

❌İndirim Bitti! MSI VGA GEFORCE RTX 4070 GAMING X TRIO RTX4070 12GB 15.677

GirayHan

80+ Platinum
takılırsa iade edilir hocam, olumsuzluk olarak düşünme ülkenin gümrük mevzuatı enteresan.
yukarda da anlattım ya hocam saçmalık. amazon parayı ödüyor devlete ama devlet diyor ki 150 euro üstü geçemez hop ekstra bir vergi daha. saçmalık mı çakallık mı artık adını siz koyun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amazon zaten 2 yıl garanti sunuyor ha tamir harici gidiş gelişi sorun yaratır nasıl neye göre garanti sunuyorlar bilmiyorum 1 ay ücret iadesi harici düşündürür.
tamir yok. iade var. kartın bozulursa dhl ile yada farklı kargo firması ile ücretini ödeyerek yolluyorsun (dhl için ekran kartı ücreti 3k civarı olmuştur şuan) kart onlara ulaşıyor ve iadeni yapıyorlar. dhl'ye yatırdığın ücretin makbuzunu da amazon'a mail olarak atıyorsun kartı satın alırken kullandıgın odeme yontemıne kargo ucretının tamamını yatırıyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Melih Baygör
Amazon zaten 2 yıl garanti sunuyor ha tamir harici gidiş gelişi sorun yaratır nasıl neye göre garanti sunuyorlar bilmiyorum 1 ay ücret iadesi harici düşündürür.
kullanıcı hatası harici problemse, ürünü gönderiyorsun parasını ödüyorlar. ama bunların hepsi süreç tabi ki.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
mehmet ali oğuz
yukarda da anlattım ya hocam saçmalık. amazon parayı ödüyor devlete ama devlet diyor ki 150 euro üstü geçemez hop ekstra bir vergi daha. saçmalık mı çakallık mı artık adını siz koyun

tamir yok. iade var. kartın bozulursa dhl ile yada farklı kargo firması ile ücretini ödeyerek yolluyorsun (dhl için ekran kartı ücreti 3k civarı olmuştur şuan) kart onlara ulaşıyor ve iadeni yapıyorlar. dhl'ye yatırdığın ücretin makbuzunu da amazon'a mail olarak atıyorsun kartı satın alırken kullandıgın odeme yontemıne kargo ucretının tamamını yatırıyorlar.
bi gelsin de https://www.sinerji.gen.tr/msi-gefo...-8gb-gddr6-128-bit-dlss-3-ekran-karti-p-46602 şu fiyatlara bak çıkacak gibi daha da :D değerlenir kargoda iken

gazibeyli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Yasin SYLYN
Sarı sitede var 1 tane ilan gelmiş demek ki adama

Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Melih Baygör

bazı ürünlerde tamir var hocam, cosori airfryer için firmaya gönderenler mevcuttu yaptığım araştırmada. Arıza tespit edilen ve tamir olan ürünü tekrar göndermişler midir orasını bilmiyorum.

GirayHan

80+ Platinum
bazı ürünlerde tamir var hocam, cosori airfryer için firmaya gönderenler mevcuttu yaptığım araştırmada. Arıza tespit edilen ve tamir olan ürünü tekrar göndermişler midir orasını bilmiyorum.
amazon o kadar büyük bir firma ki ( maddi açıdan ) iade gelen ürünlerin hepsini geridönüşüme gönderiyor. Bu haber çıktığında olay olmuştu nette araştırırsan bulabilirsin. Adamlar uğraşmıyor bile.

warehouse olayı ayrı tabi.

altta ki habere bir göz at istersen

Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Melih Baygör
amazon o kadar büyük bir firma ki ( maddi açıdan ) iade gelen ürünlerin hepsini geridönüşüme gönderiyor. Bu haber çıktığında olay olmuştu nette araştırırsan bulabilirsin. Adamlar uğraşmıyor bile.

warehouse olayı ayrı tabi.

onu duymuştum ama warehouse dediğin olay iade ürünlerin uyguna satıldığı durum mu? redditte denk gelmiştim. iade ürünleri mystery box tarzında çok uyguna satıyorlar. baya baya uyguna hatta.

GirayHan

80+ Platinum
onu duymuştum ama warehouse dediğin olay iade ürünlerin uyguna satıldığı durum mu? redditte denk gelmiştim. iade ürünleri mystery box tarzında çok uyguna satıyorlar. baya baya uyguna hatta.
evet hocam tam olarak dedıgın gıbı. yenilenmiş olarak warehouse satışı yapılıyor. genelde usa'da yapılıyor denk gelmişsindir muhakkak.
tr'de ve ab pazarında yenilenmiş ürünler satılmıyor pek. bunun haricinde jeff o kadar zengin ki ki imha ettiriyor satamadıkları ürünleri. umurlarında değil yani. amazon ab'den aldığın her elektronik ürünü sorun çıktığında iade edebiliyorsun. amazon sana x yetkili servisine yollayacağız diyor önce sen hayır iade istiyorum dediğin an iade açıyorlar. ama sen olur servise gitsin dersen de okey diyorlar. nabza göre şerbet yani

ek olarak amazonun kendi içinde müşteri puanlaması da var. mesela çok iade eden bir müşteriyi puanlayabiliyorlar sistemi suistimal edenleri de uzaklaştırıyorlar. amazon bunu yaparken kendi sadık müşterisini koruyor. farkettiysen tr'de malda sorun çıkınca ürün sizde kalsın parayı yollayalım olayını kaldırdılar mesela :) bazı müşterileri de banlamaya başladılar. hindistan ve türkiye'de bu olaylar çok oluyor :ROFLMAO:

Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Melih Baygör
evet hocam tam olarak dedıgın gıbı. yenilenmiş olarak warehouse satışı yapılıyor. genelde usa'da yapılıyor denk gelmişsindir muhakkak.
tr'de ve ab pazarında yenilenmiş ürünler satılmıyor pek. bunun haricinde jeff o kadar zengin ki ki imha ettiriyor satamadıkları ürünleri. umurlarında değil yani. amazon ab'den aldığın her elektronik ürünü sorun çıktığında iade edebiliyorsun. amazon sana x yetkili servisine yollayacağız diyor önce sen hayır iade istiyorum dediğin an iade açıyorlar. ama sen olur servise gitsin dersen de okey diyorlar. nabza göre şerbet yani

ek olarak amazonun kendi içinde müşteri puanlaması da var. mesela çok iade eden bir müşteriyi puanlayabiliyorlar sistemi suistimal edenleri de uzaklaştırıyorlar. amazon bunu yaparken kendi sadık müşterisini koruyor. farkettiysen tr'de malda sorun çıkınca ürün sizde kalsın parayı yollayalım olayını kaldırdılar mesela :) bazı müşterileri de banlamaya başladılar. hindistan ve türkiye'de bu olaylar çok oluyor :ROFLMAO:
müşteri banlamayı duydum ama puanlama olayını duymamıştım. aylık 200 lira alışveriş yapan ile 20bin alışveriş yapanı ayırmaları bence iyi olmuş.

GirayHan

80+ Platinum
müşteri banlamayı duydum ama puanlama olayını duymamıştım. aylık 200 lira alışveriş yapan ile 20bin alışveriş yapanı ayırmaları bence iyi olmuş.
çok ürün iade edenleri
çok ürün iptal edenleri
çoklu hesap açanları
İhtiyaç fazlası çok ürün alanları ( tek seferde )
amazon garanti süresini suistimal edenleri

SadeceSeyf

80+ Gold
Valla benim çok fazla iptal var çok fazla iptal var ama sıkıntı yok şuan dbndndnsn geliyor gelmekte olan!?!?!

GirayHan

80+ Platinum
Valla benim çok fazla iptal var çok fazla iptal var ama sıkıntı yok şuan dbndndnsn geliyor gelmekte olan!?!?!
sistemi suistimal etmediğin sürece sorun yaratmıyorlar.
iptalden kastım şu;
mesela ürünü aldın kargoya verildi iptal çektin ve bunu alışkanlık haline getirdin diyelim
yada ürün alıyorsun karttan parayı çekiyor iptal ediyorsun ve bunu alışkanlık haline getirdin diyelim.

yani özetle normal davranan bir müşteriye sıkıntı yaratmıyorlar.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,169
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bu güzel bir örnek. Adam ürünü Amazon üzerinden 3. Şahıs satıcıdan almış yani amazon ile alakası yok. 3. Şahıstan alınan ürünlerde vergi kesilmez ve onların satış politikaları Amazon`dan başka oluyor yine satıcı insaflı davranmış ve yardımcı olmuş. Buradaki arkadaş yeterince bilgisi olmadan bir işe kalkışmış. Büyük ihtimalle uyguna gördüğü bir ürünü almak istemiş. Bu yüzden satıcısı Amazon olmalı diye herkes uyarı yapıyor. Hatta Amazon fazla para çektiğini yani vergilendirdiğini anladığında kullanıcıya geri ödeme bile yapıyor. Ayrıca TR`ye ürün gönderiminin kısıtlanması 150 euro öncesi olan bir şey bunun sebebi de fiyatların tr piyasasından da pahalıya denk geliyor oluşuydu bunun için tr ye gönderimi kapattılar. Çünkü mining artık bitişik sürecine girmişti Tr`de 10K olan E.kartı amazonda mim 12-13K lara satılıyordu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,848
Üyeler
161,924
Son üye
segarbn