Neler Yeni

Çözüldü✓ MSI X670E TOMAHAWK CPU DRAM IŞIGI SÖNMUYOR

Osmantrk

80+
Arkadaşlar merhabalar elimde msı x670e tomahawk anakart var. İşlemcim Ryzen 9 9950x. Sistemi açtıgımda CPU ve DRAM ışığı yanıyor ve sisteme görüntü gitmiyor. BİOS u Flash bellek ile güncellemeye çalıştım. Çok uzun sürüyor güncelleme işlemi. Bios güncel olmasına rağmen hala CPU ve DRAM ışıgı yanık kalıyor ve görüntü hala gelmiyor. CPU yu başka bilgisayarda denedim bir problem yok çalışıyor (aynı BIOS sürümü ile). Anakartı garantiye gönderdim. Ben anakartın bozuk oldugunu düşündüm. Çözümü var mıydı merak ediyorum?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar merhabalar elimde msı x670e tomahawk anakart var. İşlemcim Ryzen 9 9950x. Sistemi açtıgımda CPU ve DRAM ışığı yanıyor ve sisteme görüntü gitmiyor. BİOS u Flash bellek ile güncellemeye çalıştım. Çok uzun sürüyor güncelleme işlemi. Bios güncel olmasına rağmen hala CPU ve DRAM ışıgı yanık kalıyor ve görüntü hala gelmiyor. CPU yu başka bilgisayarda denedim bir problem yok çalışıyor (aynı BIOS sürümü ile). Anakartı garantiye gönderdim. Ben anakartın bozuk oldugunu düşündüm. Çözümü var mıydı merak ediyorum?
Ram slotlarını da 1-3 2-4 seklinde taktım onlarda problem oldugunu düşünmüyorum. Düşünülebilecek bütün varyasyonları denedim ama bir sonuca ulaşamadım.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Merhaba, sistemimde MSI X670E Carbon var ve bazen benzer bir sorunu bende yaşıyorum. Anakartı aldığımdan beri rahat 10 tane BIOS sürümü gelmiştir, hala da gelmeye devam ediyor. Sorunun kaynağını bilmiyorum, seçili RAM profilinden olabilir. BIOS u default ayarlarda kullanmayı ve EXPO profili seçmemeyi deneyebilirsin.

Osmantrk

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, sistemimde MSI X670E Carbon var ve bazen benzer bir sorunu bende yaşıyorum. Anakartı aldığımdan beri rahat 10 tane BIOS sürümü gelmiştir, hala da gelmeye devam ediyor. Sorunun kaynağını bilmiyorum, seçili RAM profilinden olabilir. BIOS u default ayarlarda kullanmayı ve EXPO profili seçmemeyi deneyebilirsin.
hocam ama hiçbir şekilde görüntü alamıyorum ki. BIOS ekranını bile göremedim henüz :)

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Burhan Bey
Anladım, anakartın güç bağlantısını yapmayı unutmadınız değil mi? Sizin ki biraz daha farklı o zaman, donanımsal bir sorun olabilir.

Aykut D.

80+ Gold
Msı halen stabil değil am5'de Asrock Asus tarafına yönelmeniz daha uygun olur .

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Hüseyin YILMAZ
cpu pinlerinde eğilme/bükülme olmuş olabilir kontrol ettin mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Oktay Kutlu
En son bios sürümünü arkadan bios flashback ile yazdır. PC yeniden başladıktan sonra 5 dakikaya kadar bekle. Çok geç boot olabiliyor. Sonrasında zaten gerekli ayarları yaparsın. Rami önce sadece tek slot birini takarsan daha iyi olabilir. Bios gördükten sonra diğerlerini takarsın.

Osmantrk

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En son bios sürümünü arkadan bios flashback ile yazdır. PC yeniden başladıktan sonra 5 dakikaya kadar bekle. Çok geç boot olabiliyor. Sonrasında zaten gerekli ayarları yaparsın. Rami önce sadece tek slot birini takarsan daha iyi olabilir. Bios gördükten sonra diğerlerini takarsın.
hocam cok denedim ram tek denedim. BIOS güncellemesi çok uzun sürüyor. olmadı yani.

cpu pinlerinde eğilme/bükülme olmuş olabilir kontrol ettin mi?
evet hocam. Tertemiz görünüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Oktay Kutlu
hocam cok denedim ram tek denedim. BIOS güncellemesi çok uzun sürüyor. olmadı yani.

evet hocam. Tertemiz görünüyor
Muhtemelen yaptın ama tekrar geçelim adımların üzerinden. Web sitesinden 7E12v1E sürüm biosu indirdin. Maksimum 32 GB Fat32 olarak formatlanmış boş bir belleğe indirdiğin biosu MSI.ROM olarak yeniden adlandırıp (1E0 uzantısını silmeyi unutma) kopyaladın. Bu belleği sadece üzerinde flash bios yazan arkadaki usb portuna taktın (başka port olmaz) ve bilgisayar kapalı konumda iken flash bios düğmesine bastın. Burdaki adımların hepsi tamam mı ?

Osmantrk

80+
Muhtemelen yaptın ama tekrar geçelim adımların üzerinden. Web sitesinden 7E12v1E sürüm biosu indirdin. Maksimum 32 GB Fat32 olarak formatlanmış boş bir belleğe indirdiğin biosu MSI.ROM olarak yeniden adlandırıp (1E0 uzantısını silmeyi unutma) kopyaladın. Bu belleği sadece üzerinde flash bios yazan arkadaki usb portuna taktın (başka port olmaz) ve bilgisayar kapalı konumda iken flash bios düğmesine bastın. Burdaki adımların hepsi tamam mı ?
evet bu adımları yaptım

Rewolt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Uğur
20/09/2024 tarihinde 9950x işlemcili sistem topladım. X670e tomahawk anakartım ve 64gb ddr5 ramlerim var. Aynı sorunu bende yaşadım. Ne flash ile bios update yapabildim. Nede herhangi bir bios ekranı alabildim. Anakartı iade ettim ve başka bir satıcıdan aynı ana kartı satın aldım. Bakalım gelecek olan anakart ile sorun çözülecek mi ? Bu tartışmayı dün problemi yaşayınca gördüm. Gelişmeleri ve olurda çözümü buraya yazıcam. Bu anakart ile de aynı problemi yaşarsam. Büyük ihtimalle x870 anakartlara yönelicem.

Bu arada anakartı iade etmemin sebebi power tuşuna basar basmaz cpu ve dram hatasının yanmasıydı. Öncesinde bir kontrol edip sonrasında hata yanması lazım diye biliyorum. Benim gördüğüm power tuşuna basar basmaz hata Işık’larının anında yanmasıydı.

Top Bottom