Neler Yeni

mt07 ilk kez motor sürücek olan birine fazlamı?

Vatan.Delisi

80+ Bronze
MT 07 Hata affetmeyen bir makina yeni başlayacaksan önce ekipman al iyi bir kask full kask dizlik eldiven sonra motosiklet al 125 CC ideal

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,399
İsim
Diyarhan
Kendini öldürürsün. Maksimum R25 öneririm. Naked 250cc alman en yüksek başlangıç motoru bance

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yuşa
Mt07 ile başlarsan en iyi ihtimaller ölür, en kötü ihtimalle sakat kalırsın. Ne kadar temkinli kullansan da, 100 sürüşünde bir mutlaka erkeklik damarın kabarıp gaz açma isteğin doğar. Öyle bir makina yı da yeni başlayan biri idare edemez. MT07 kullanacak kişinin 250Cc deneyimi olup en az 25-30.000Km yol yapmış olması lazım.
Senin için en mantıklısı 125-150-160-200CC`ler.
250`lik de olabilir ama önermem.
Önerebiliceğin bi motor varmıdır peki

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,286
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

mhmtsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet Salih
Aman ha, geçenlerde sürme şansım oldu o kadar kontrolsüz ki tcs kapatsak neler olacak allah bilir. Aşırı g*t atıyor motor ve yeni kullanıcı olarak kullanırsan muhtemelen aynı gün ölebilirsin. Suzuki sınıflarına bakmanı öneririm çok kaliteli motorlar yapıyor.

Pcless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Semih
Asla mt07 ile başlamani önermem mt serisinde en kontrolsüz olan model bu bana kalırsa en fazla 250cc ile başlayabilirsin ve ekipmanların kaliteli seç bende yıllardır bisiklet kullanıp motora gectim ister istemez ufak tefek kazalar yasayabiliyorsun ama ben motorda yeni olduğum zamanlar genelde yavaş kullanıyordum o yüzden yaralanmalı Bi kaza yaşamadım ve abs li bir model almanı öneririm malum araba şoförleri motorları görmezden çok geliyorlar heyecana kapılıp aniden frenlersen ya takla attirirsin yada kayıp düşersin veya arabanın,altına girersin o yüzden abs li olmasını şiddetle öneririm

echoes

80+ Bronze
30 yaşındayım, motor hiç sürmedim, bisiklet de en son 15+ sene önce sürdüm, bu sene içinde A sınıfı motor kursuna yazıldım. 175 cc'lik mondial ile başlayıp gayet güzel öğrendim motoru ve parkuru hatasiz tamamladim çoğu zaman. Daha sonra trafik parkurunda bir kaza yaşadım, 2 ay gibi bir süre boşluk verdikten sonra 1-2 ders küçük motorla, kalan derslerimi de mt07 ile almaya başladım. Başlarda güzeldi ama 8 çizmede dışarı çıktıkça moralim bozuldu, asla toparlayamadim psikolojimi ve sınavda da 8 çizemedigim için elendim. Şu an ve muhtemelen 2-3 sene boyunca moralim çok bozuk olacak elendiğim için, ama daha sonra tekrar düşüneceğim galiba, ama asla direkt A sınıfı ile değil, A2'ye kayıt olup 175/250cc'lik motor ile sınava giricem ve 250lik bir motorla öğrenicem. Özet olarak bisiklete benzemez, asla büyük motorla başlama, tamamen her şeyine hakim olman çok uzun yıllar alacak. Ve eksik olduğun her şey sana kaza yaptirabilir. Her şeyin tam olsa bile bu sefer de dış etmenler var sana kaza yaptiracak. Hep öğrenmeli ve dikkatli olmalisin.

Son düzenleme:

Wabien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Can İbar
Başlangıç motoru olarak bajaj pulsar ns200, apache rtr200, ktm duke 200-250, suziki vstorm 250 ve bajaj dominar 250 öneririm.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Ns200 ortaokulda inkılap dersi hocamda vardı efsoydu

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

Qube

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Yunus
mt 07 nin hastasıyım ama çok pahalı geliyor ilerki zamanlardadaha dapahalanır mı yoksa bi ucuzlama gibi bi şansı var mı?
kısacası şimdimi almalıyım sonra mı ?
Daha önce mt 07 kullandın mı hocam ? Genellikle ehliyet kursları büyük cc ehliyeti alırken mt 07 kullandırıyorlar.

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Son birkaç aydır deli gibi motor araştırıyorum. Markaların eksiklerini artıklarını hatta Türkiye içinde parça fiyatlarına kadar birçok şeyi listeleri kendimce. Daha önce motor kullanmamam bu olayda tabii ki en büyük etken. İçimde gizli bir motor aşkı var ama bunu bugüne dek hiç ortaya çıkarmamıştım. Supersport kategorisinde R25 öneririm fakat daha güvenli ve rahat kullanım için Xmax abs model alabilirsin.

Herkesin dediği gibi MT7 gibi bir motosiklet ilk sürüş için arkana Azrail'i almaktan farksız. O büyüklükte bir motora bindiğinde zaten gücünü ilk hissettiğinde olayı anlayacaksın. Motor işi özgüven işi değil. Tamamen ekipman ve en önemlisi zeka işi. Ben 2-3 ayda bunu öğrendim.

Bir youtube şöyle diyordu; Motor trafikte özgür bir araç değil, sadece daha küçük ve daha tehlikeli bir ulaşım aracıdır.

İlginç bir istatistik daha paylaşmak istiyorum. 125cc ve üzeri motorlar ile 10km hızla düştüğünüzde motor sürmeye ara verme olasılığınız %40'mış. Ara vermeden kasıt bacak kırılması gibi sakatlıklar.

Top Bottom