Neler Yeni

muhabbet kuşum yeni hamile 1 günlük ne yapmalıyım

NecroPunch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ali Paşa Yıldırım
IMG_20210301_031222.jpg
IMG_20210301_031236.jpg

NecroPunch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ali Paşa Yıldırım
yuvalık pis biraz müsait olamdaım mavi olan dişi ve bugün böyle olduğunu fark ettim

NecroPunch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ali Paşa Yıldırım
@kandes22 daha bugün oldu yeni fark ettim hazırlık yapmalı mıyım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kuş tüylerini kabartmış.
Bu hamile olduğu anlamına gelmez ki, kuyruk sallanması, popo civarında şişkinlik en net yumurta belirtisi.
Göğüs şişkinliği yumurta var demek değil.
diyelimki hamile döllenmiş yumurta ilk nerede ve ne kadar büyüklükte bir şişme olur hocam ona göre yarın bu şişlik devam ederse yarın hazırlık yapayım elinde hiç foto var mı ?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
@kandes22 daha bugün oldu yeni fark ettim hazırlık yapmalı mıyım
Eskilerin bir sözü vardır. Ortada fol yok yumurta yok... diye. Yani yumurtlamadan heyacan yapmanıza gerek yok. Yumurtlama döneminden önce yuvalık alıp dişi kuşun oraya alışmasını sağlar ve güvende hissettiğini gözlemlerseniz yumurtalarını oraya bırakabilir kendiliğinden. Yoksa elinizle taşıma yapmanız gerekecek. Şimdilik söyleyeceğim bu kadar.

NecroPunch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ali Paşa Yıldırım
Eskilerin bir sözü vardır. Ortada fol yok yumurta yok... diye. Yani yumurtlamadan heyacan yapmanıza gerek yok. Yumurtlama döneminden önce yuvalık alıp dişi kuşun oraya alışmasını sağlar ve güvende hissettiğini gözlemlerseniz yumurtalarını oraya bırakabilir kendiliğinden. Yoksa elinizle taşıma yapmanız gerekecek. Şimdilik söyleyeceğim bu kadar.
hocam şimdi bu hamle mi değil mi ben onu anlamaya çalışıyom boşuna uğraşmayayım zaten ben hamile olmasını isteimyom rahmetli Babamdan kalmaydı ondan tek ve özel olmasını istiyorum uğraşmak da istemiyorum eğer diyelimki ben yuvalık almakta geç kaldım ne gibi sorunlar olur

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
diyelimki hamile döllenmiş yumurta ilk nerede ve ne kadar büyüklükte bir şişme olur hocam ona göre yarın bu şişlik devam ederse yarın hazırlık yapayım elinde hiç foto var mı ?

Maalesef elimde fotoğraf yok, popo bölgesinde tüy dökülmesi varsa veya tüy yoksa bu da yumurtası var demektir.
Kuyruğu sallanır ve biraz aşşağı çökebilir.

Bakın bu da bir hamile kuş.

1614558043084.png

Kanatlarının bitimine doğru olan yerde ki şişkinlik yumurta.

Ekler

• 1614558000389.png
    1614558000389.png
    928.9 KB · Hit: 85

NecroPunch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ali Paşa Yıldırım
Maalesef elimde fotoğraf yok, popo bölgesinde tüy dökülmesi varsa veya tüy yoksa bu da yumurtası var demektir.
Kuyruğu sallanır ve biraz aşşağı çökebilir.

Bakın bu da bir hamile kuş.

Alıntıyı görüntüle
Kanatlarının bitimine doğru olan yerde ki şişkinlik yumurta.
yani hamile olduğunda yumurta direk alttamı çıkıyor yoksa yukrıdan aşağı doğrumu iniyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir de ben kuşlarımın hamile kalmasını isteimyorum ksırlaştırmak için ne yapmam lazım yoksa bir çözümü yok mu ?

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
yani hamile olduğunda yumurta direk alttamı çıkıyor yoksa yukrıdan aşağı doğrumu iniyor

Direk orada oluyor.
bir de ben kuşlarımın hamile kalmasını isteimyorum ksırlaştırmak için ne yapmam lazım yoksa bir çözümü yok mu ?

Kısırlaştırma yolunu bilmiyorum fakat yanına erkek koymazsanız yumurta yapamaz. Tabii içi boş kızgınlık yumurtası yapabilir. Yumurta yapması o kadar da kötü değil, bir sürü ufak ufak yavru oluyor, çok tatlı oluyorlar.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Bence bunları bir izlemelisin. Hatta benzer videolardan da bilgi alabilirsiniz. Yumurtlamadan zaten yavru olup olmadığını bilemezsiniz.
Dişi yumurtlayıp yumurtaları biriktirdikten sonra yumurtaların üzerine kuluçkaya yatmaya başlar. Kuluçkaya yattıktan 5-6 gün sonra yumurtada yavru olup olmadığını anlayabilirsin (ışık tutup kontrol ederek). Videoyu izlersen daha net bilgi alırsın.

NecroPunch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Ali Paşa Yıldırım
Direk orada oluyor.

Kısırlaştırma yolunu bilmiyorum fakat yanına erkek koymazsanız yumurta yapamaz. Tabii içi boş kızgınlık yumurtası yapabilir. Yumurta yapması o kadar da kötü değil, bir sürü ufak ufak yavru oluyor, çok tatlı oluyorlar.
yeni kuşlar demek yeni sorumluluk demek daha 17 ime kadar üstüme çok sorumluluk bindi bir de kuşumuz eksik kalsın bari

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
yeni kuşlar demek yeni sorumluluk demek daha 17 ime kadar üstüme çok sorumluluk bindi bir de kuşumuz eksik kalsın bari
Merak etmeyin yavruların sorumluluğu dişi kuştadır, size emanet bile etmez. Sadece erkeğine güvenir. Size tek kalan sorumluluk erişkin kuşlarınızı iyi beslemek ve yumurtaların olduğu ortamı doğru sıcaklıkta tutmaya çalışmak. Daha fazla müdahale zarardan başka şey getirmez.
Yavruları yem kırmaya başladıktan sonra petshoplara verebilirsiniz, ücretini de alırsınız.

Top Bottom