Neler Yeni

Muhtemel İstanbul Depremi ve İBB'nin Deprem Bütçesi!

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Kadınların da kıyafetine karışıldı. Kadın erkek fark etmez, hepsi özgür olmalı.
Kadınlara islam dininde başörtüsü farz olduğu için karışılmadı serbest bırakıldı
Erkeklere takke, sarık vs. Gibi kıyafetler farz olmadığı için karışıldı

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sadece erkeklerin dini kıyafetlerine karışıldı
Din karşıtı olsaydı atam diyaneti kurmazdı
Sadece erkeklerinkine karışıldı?
Atatürkün yaptıklarını demiyorum zaten.
Sana bir 1.Sınıf okuma yazma kitabı almamı ister misin?
Atatürkün yaptığı değil bu zaten Atatürk bir şey yapmadı.
Yapanlar Atatürk'Ün adını kirleten ve din karşıtı parti dedim atatürk demedim.
CHP Atatürk'ten sonra rezalet halini aldı.
E+ +n lütfen okuma yazma öğrenip gel.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Sadece erkeklerinkine karışıldı?
Atatürkün yaptıklarını demiyorum zaten.
Sana bir 1.Sınıf okuma yazma kitabı almamı ister misin?
Atatürkün yaptığı değil bu zaten Atatürk bir şey yapmadı.
Yapanlar Atatürk'Ün adını kirleten ve din karşıtı parti dedim atatürk demedim.
CHP Atatürk'ten sonra rezalet halini aldı.
E+ +n lütfen okuma yazma öğrenip gel.
Hmm genelde bu tarz şeyler atatürk üzerinden deniyor o zaman ben yanlış anladım özür dilerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hmm genelde bu tarz şeyler atatürk üzerinden deniyor o zaman ben yanlış anladım özür dilerim.
Kafam bulanık lgsden dolayı yanlış anlamışım affola

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,597
İsim
Mert Can Ergün
allah akil fikir versin kafayı chplerle bozmuşsun ekrem imam oğlu kendisi uygulamıyor orda mhp akp denen vekiller sayesinde kabul ediliyor

imam oğlunu yedirmeyiz bunu bil adam güzelce çalışıyor işini yapıyor

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Deprem bilimciler, önümüzdeki yıllarda bir İstanbul depremi beklediklerini söylüyorlar. Bunun için şimdiden önlem alınması gerektiğini, aksi takdirde felaketle sonuçlanacağını belirtiyorlar.

Bunun için alınacak önlem, kesinlikle Kentsel Dönüşüm olmalı. Depreme dayanıksız yapılar yıkılarak, yerine depreme dayanıklı yapılar inşâ edilmeli. Fakat, 2012 yılında CHP'li vekiller, Kentsel Dönüşümün iptali için anayasa mahkemesine gitmişti. Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemlerde de, bu projeye şiddetle karşı çıkıyorlardı. İnternette biraz araştırma yaparsanız, Erdoğan'ın Kasımpaşa'ya gidip eski komşularına "Bu projeye destek verin." diye yalvardığını bile görebilirsiniz.

CHP'li vekillerin anayasa mahkemesine başvurusu, bildiğim kadarıyla olumsuz sonuçlandı. İstekleri reddedildi. Fakat, 2019 seçimlerinde CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Deprem hakkında yaptığı ilk icraat, düzenlediği ilk Mali Bütçede, deprem bütçesini %65 azaltmak oldu. Verileri İBB'nin kendi sitesinden aldım, teyit etmek isteyenler için kaynak bırakıyorum.

2018 yılında belediye Ak Parti'de iken deprem bütçesi, 1 milyar 22 milyon 295 bin liraydı.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2019 yılında deprem bütçesi, 1 milyar 18 milyon 921 bin liraydı. Bütçe, belediye Ak partiye aitken belirlenmişti.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2020 yılında, CHP yönetimi ilk kez belediyenin mali bütçesini düzenledi ve deprem bütçesini %65 azaltarak, 347 milyon 623 bin liraya düşürdü.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2021 yılında, deprem bütçesi, 439 milyon 299 bin lira olarak güncellendi.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:
https://www.ibb.istanbul/Uploads/2021/2/2021-Mali-Yili-Butcesi.pdf

Ekrem İmamoğlu'nun, deprem bütçesini bu kadar düşürmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fazilet Durağı yalanı, suya yapılan zamlar, otobüs seferlerinin azaltılması gibi vatandaşa zarar veren birkaç hamlesi daha olmuştu. Bu adamlar, yıllar sonra belediyeyi aldık diye ihyâ edeceklerine, neden zarar veriyorlar? Bu adam, Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa; neden İstanbul'u bu kadar kötü yönetiyor? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Dün yine bu konu hakkında konuşmuştuk şaşırmıştım biraz araştırma yapmıştım yanlış anlamadıysam 2019 döneminde 1milyar bütçe ayrılsa bile "1 milyar 12 milyon TL ödenek ayrıldı. Yıl sonunda, ayrılan ödeneğin yüzde 14,5’i kullanılarak 147,7 milyon TL harcanmış oldu." az bir miktarı kullanılmış
"2020’de geçen yıl harcanan bütçe geliştirilerek 341 milyon TL’ye yükseltildi."
Yani sanırım bütçe ayırmasını biraz fazla yapıp azını kullandırtıyorlardı artık kullanılması gereken kadar ayrılıyor olabilir,en azından mantıklı açıklaması bu.

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Screenshot_20210531-043236_Instagram.jpg

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,597
İsim
Mert Can Ergün
tayip kanal İstanbul projesine ayırdığı bütçeyi böyle işlere ayirsaydi daha iyi olurdu

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Kafam bulanık lgsden dolayı yanlış anlamışım affola
CHP sadece Atatürk adını Terörizm , Pis işlerinde alet olarak kullanıyor onun dışında bence Atatürke saygıları yok olsalardı onun adını pisliğe karıştırmazlardı.

Excator23cm

80+ Gold
Ne oldu işte böyle kaçarsın, yaşım küçük ama seni nasıl rezil ediyorum yaşla kurtuluyorsun?
Bu çocuk harbi sıkıntılı konuya cevap vermiyor mee diyor herkes koyun diyor sonrada böyle kaçarsın diyor.
Arkadaşlarıyla saklanbaç oynaması lazım çok takmayın,

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
CHP sadece Atatürk adını Terörizm , Pis işlerinde alet olarak kullanıyor onun dışında bence Atatürke saygıları yok olsalardı onun adını pisliğe karıştırmazlardı.
Terörizm de kullandıklarını hiç görmedim mümkünse bir kesit atabilirmisiniz?
Merak ettim

Top Bottom