Neler Yeni

Muhtemel İstanbul Depremi ve İBB'nin Deprem Bütçesi!

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Dün yine bu konu hakkında konuşmuştuk şaşırmıştım biraz araştırma yapmıştım yanlış anlamadıysam 2019 döneminde 1milyar bütçe ayrılsa bile "1 milyar 12 milyon TL ödenek ayrıldı. Yıl sonunda, ayrılan ödeneğin yüzde 14,5’i kullanılarak 147,7 milyon TL harcanmış oldu." az bir miktarı kullanılmış
2019 yılında, belediyeyi CHP kazandı. O bütçeyi kullanması gereken, CHP'li Ekrem İmamoğlu'ydu. Anladığım kadarıyla, elindeki bütçeyi bile kullanmamış.

"2020’de geçen yıl harcanan bütçe geliştirilerek 341 milyon TL’ye yükseltildi."
Yani sanırım bütçe ayırmasını biraz fazla yapıp azını kullandırtıyorlardı artık kullanılması gereken kadar ayrılıyor olabilir,en azından mantıklı açıklaması bu.
Ve, bu şekilde bir açıklama yaparak bütçeyi düşürmüş. Hocam, yılda 1 milyar lira kullanılsa bile depremin zararları büyük olacak. 341 milyona düşürmek nedir?

Terörizm de kullandıklarını hiç görmedim mümkünse bir kesit atabilirmisiniz?
Merak ettim
Canan Kaftancıoğlu'nu takip etmiyor musun?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Var tabii hocam, hemen atıyorum.

Ezanın Türkçe okunduğu zamanlarda alınan bir ses kaydı. Süreli attım, dinleyebilirsin. "Haydi namaza" dedikten sonra, "Haydi kurtuluşa" denmesi gerekiyor fakat kurtuluş yerine "Felah" deniliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı 6 Mart 1933 tarihinde, 730/265 sayılı bir yazı ile müftülüklere, Türkçe ezan metnini gönderdi. Bu karara uymayanların 3 ay hapis cezası ve 10 liradan 200 liraya kadar para cezası ödeyecekleri belirtildi.

Kanunu buraya ekliyorum:
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:
Türkçe ezan metninin yazıldığı belgeyi sisteme yüklememişler. İlgili kurumla iletişime geçtim, yanıt yazmam bu yüzden uzun sürdü. Belge olarak, mail şeklinde gönderemeyeceklerini de belirttiler. (Çalışmaları sürüyormuş, zamanla tüm belgelere sanal ortamdan erişebilecekmişiz.)

Biraz araştır, Türkçe ezanları dinle. Hiçbirinde, "Haydi kurtuluşa." sözünü duyamazsın. Onun söylenmesi de yasaklanmıştı.
Felah kelimesi neden yasaklanmış bilmiyorum ama bu haliyle gayet güzel bence

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Hala öyle mi bilgim yok fakat eskiden devletin resmi olarak pkk ypg gibi terör örgütleriyle masaya oturma gibi bir durum yoktu.
Ayrıca Chpnin Akpartiyi düşürebilmesi için hdpnin oyuna ihtiyacı var eğer oy toplamak için yapılıyorsa doğru bir hamle fakat ciddi anlamda destekliyorlarsa işte o zaman Bruh.
Ciddi anlamda destekliyor. Bazı vekiller özerklik verileceğini söylüyor Kürtlere. Şu ülkede yaşamasam, CHP'ye oy atardım. Halk, başına bela gelmeden akıllanmayacak.

Çözüm sürecine karşı çıkıyorsunuz fakat 2018 yılında Kılıçdaroğlu, bu sürecin tekrar başlayacağını açıkladı. Ve özerklik yönetiminin uygulanacağını söyledi:

Bu da bonus olsun:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Felah kelimesi neden yasaklanmış bilmiyorum ama bu haliyle gayet güzel bence
"Haydi namaza" denildikten sonra "Haydi kurtuluşa" demek; namazın kurtuluş olduğunu gösterirmiş.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
2019 yılında, belediyeyi CHP kazandı. O bütçeyi kullanması gereken, CHP'li Ekrem İmamoğlu'ydu. Anladığım kadarıyla, elindeki bütçeyi bile kullanmamış.

Ve, bu şekilde bir açıklama yaparak bütçeyi düşürmüş. Hocam, yılda 1 milyar lira kullanılsa bile depremin zararları büyük olacak. 341 milyona düşürmek nedir?

Canan Kaftancıoğlu'nu takip etmiyor musun?
Bak benim açıklamam bütçeyi 2milyar yaptım der 300milyon kullanır algı yönetimi yapılmış olabilir 2018 kullanılan bütçeyi bulamadım ayrıca 2019un yarısı boşta geçti zaten.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
"Haydi namaza" denildikten sonra "Haydi kurtuluşa" demek; namazın kurtuluş olduğunu gösterirmiş.
O kısım neden arapça bilmiyorum ama mantıklı bir sebebi vardır sanırım hocam ezanın türkçe okutulmasını isteyen kişi atatürk neredeyse hiç bir şeyi sebepsiz yapmayan birinden bahsediyoruz aklıma bir sebep gelmiyor ama atamın mantıklı bir sebebi vardır diye düşünüyorum

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Bak benim açıklamam bütçeyi 2milyar yaptım der 300milyon kullanır algı yönetimi yapılmış olabilir 2018 kullanılan bütçeyi bulamadım
Hocam, belediye bu bütçedeki parayı Kentsel Dönüşüme de kullanıyordu. Muhalefet kentsel dönüşüme karşı çıktığı için, kullanmazlar tabii.

ayrıca 2019un yarısı boşta geçti zaten.
Haklısın, 2019'un yarısı boş geçti. İmamoğlu adlıktan sonra.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
İBB Ak Parti'deyken bütçe vardı zaten. Okumuyor musunuz hocam?
Bu bütçeler yalan olabilir hocam (kesin yalan demiyorum sadece bir ihtimal söylüyorum linç etmeyin)
Rtenin partisi akp
Ibb akpnin elindeyken ibbdeki bütçe yalan olarak gösterilmiş olabilir
Aynı geçenlerde çıkan ekonomi %7 büyüdü yalanı gibi
(Sadece bir ihtimal söyledim, linç etmeyin)

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
O kısım neden arapça bilmiyorum ama mantıklı bir sebebi vardır sanırım hocam ezanın türkçe okutulmasını isteyen kişi atatürk neredeyse hiç bir şeyi sebepsiz yapmayan birinden bahsediyoruz aklıma bir sebep gelmiyor ama atamın mantıklı bir sebebi vardır diye düşünüyorum
Bu, sizin dediğiniz tabirle koyunluk olmuyor mu?
"Ben bilmiyorum ama reisin bir bildiği vardır." kafası 😁

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,430
Üyeler
160,696
Son üye
googol
Top Bottom