Neler Yeni

Muhtemel İstanbul Depremi ve İBB'nin Deprem Bütçesi!

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Bir devletin, kurtarıcısı (silah arkadaşlarıyla beraber), kurucusuna hakaret içerikli bir ayet varsa okunması doğru değil bence. En azından böyle bir yerde, cumhurbaşkanın yanındaki bir konuşmada.
Adam gözaltına alındı mı?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Bir devletin, kurtarıcısı (silah arkadaşlarıyla beraber), kurucusuna hakaret içerikli bir ayet varsa okunması doğru değil bence. En azından böyle bir yerde, cumhurbaşkanın yanındaki bir konuşmada.
Do do dostum zamanında ahh...

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
İyi de kentsel dönüşüm çok kapsamlı bir mesele.
Burada sorumluluk devletin.
İbb israfın önüne geçmek istiyor.(bu israf değil savunmuyorum)
1000 tane araç yenikapı da sergilendi daha geçen.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Bence şu an önceki belediye başkanından daha iyi iş yapılıyor. Kentsel dönüşümler hızlandı tabi yine olması gerekenden çok yavaş ilerliyor önceki belediye başkanından daha iyi ilerliyor ama olası bir depremde İstanbul çöker.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Türkiye'de kanunları Atatürk ve İnönü yapmadı ki? Her gelen cumhurbaşkanı anayasayı değiştirebiliyor.
İlk kanunu 2si getirdi hatta isviçre miydi bir tane ülkenin kanunları alınmıştı.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Varmıdır hocam bir kanıtın?
Sen kanıtlarla konuşan bir insansın umarım vardır
Var tabii hocam, hemen atıyorum.

Ezanın Türkçe okunduğu zamanlarda alınan bir ses kaydı. Süreli attım, dinleyebilirsin. "Haydi namaza" dedikten sonra, "Haydi kurtuluşa" denmesi gerekiyor fakat kurtuluş yerine "Felah" deniliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı 6 Mart 1933 tarihinde, 730/265 sayılı bir yazı ile müftülüklere, Türkçe ezan metnini gönderdi. Bu karara uymayanların 3 ay hapis cezası ve 10 liradan 200 liraya kadar para cezası ödeyecekleri belirtildi.

Kanunu buraya ekliyorum:
1622555695367.png

Kaynak:
Türkçe ezan metninin yazıldığı belgeyi sisteme yüklememişler. İlgili kurumla iletişime geçtim, yanıt yazmam bu yüzden uzun sürdü. Belge olarak, mail şeklinde gönderemeyeceklerini de belirttiler. (Çalışmaları sürüyormuş, zamanla tüm belgelere sanal ortamdan erişebilecekmişiz.)

Biraz araştır, Türkçe ezanları dinle. Hiçbirinde, "Haydi kurtuluşa." sözünü duyamazsın. Onun söylenmesi de yasaklanmıştı.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Top Bottom