bunu dene bakalım.Silgiyle uçlarını sil metal olan soket kısımlarını genelde işe yarar uzun süre sokette kalan ürünlerde böyle görüntü vermeme gibi sorunlar olabiliyor ramlerde buna dahil böyle bir kaç sorunu Silgiyle silerek çözmüştüm.
Gpu çalışmadığını nerden anladın elektrik verdiğinde ekran kartı devreyemi girmiyor basit bir kısa devre olabilir ramleri soketinden çıkarıp 20 saniye bekle tek slota takıp çalıştırmayı denermisin.İyi akşamlar;
İşlemci termal macunu yeniledim şimdi gpu çalışmıyor.
5600
B550m
rx6600
SOKETE DİKKAT EDİN!!
Ne yapmam gerekiyor
Alıntıyı görüntüle
1.Fanlar gelmediGpu çalışmadığını nerden anladın elektrik verdiğinde ekran kartı devreyemi girmiyor basit bir kısa devre olabilir ramleri soketinden çıkarıp 20 saniye bekle tek slota takıp çalıştırmayı denermisin.
bir yeri kırılmış gibi görünmüyor hocam, anakarttadır belki sorun2. Soket pini kırıldığını gördüm
Ucunda o kadar bakır kopmasıyla bozulmaz o temas ediyordur yerine merak etme elektrik verdiğinde direk fanlar devreye girmez belli bir ısıdan sonra aktif olur o modellerde farklı bir ekran kartı varsa etrafında görüntü alabilecek onla bir dene eğer görüntü geliyorsa tamam ozaman haklı olabilirsin ufak bir bakır ile orda mini onarım yapılabilinir kendine güvenmiyorsan o konuda cep telefonu tamir yapan herhangi bir yer bile ona basit bir işlem yaparak çözebilir 200 lira bişey verirsin tahminimce.1.Fanlar gelmedi
2. Soket pini kırıldığını gördüm
1.Fanlar gelmedi
2. Soket pini kırıldığını gördüm