Neden Darboğaz Alıyorum

Sagopa Kajmer

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
302
Dostlar 2 ay kadar önce darboğaz yapıyo diye işlemcimi değiştirdim. R5 2600 den R5 5600 e geçtim uzun zamandırda öyle pc kastıracak bir oyun oynamıyodum. Bugun The Last Of Us 'ı indirip, klasik ayarlarımı yapıp oyuna girdim ama oyun bir anda fps dropu vermeye başladı. açıp kapattım sonra msı afterburnerdan baktım, gpu %90 üstü çalışırken cpu %50 lerde dolanıyodu. Sizce sebebi ne

GPU: A770
CPU: R5 5600

gpu kullanımı yüksek cpu düşük olmalı tabi düşükten kastım %75 üstü olmaması, darboğaz yok. Harddisk mi kullanıyorsunuz ?

komple sisteminizi yazabilir misiniz ?

A770 için çok güçlü bir işlemci lazım. 2k oynamanız belki işe yarayabilir. İntel kartlarda ciddi işlemciler gerekiyor bence.

Ya hocam, ilginçtir ben de AAA oyunlarda böyle FPS droplar yaşıyordum hatta bazen direkt oyun çöküyordu. Sonrasında forumlarda dolaşırken bi arkadaşın RAM frekansını düşürerek bu sorunu çözdüğünü gördüm. İşin ilginci G.SKILL'in 3200 MHZ'lik RAM'lerini kullanıyordum. Nitekim, BIOS'tan RAM frekanslarını default hale getirdim 2667 MHz'e döndü sonrasında ne FPS drop yaşadım ne de crash verdi oyunlar. Sorunsuz oynadım sonrasında. Hani çözüm olur olmaz bilmiyorum ama en azından FPS drop ve crash kısmında ben böyle çözüm bulmuştum. Umarım sizin de sorun en kısa sürede çözümlenir.

Gpu %90 üstü kullanılıyor işte sorun ne?

Last of Us ta bir sıkıntı var aynı darboğaz 6700 ile yaşıyorum 1080p ultrada 50 60 fps de dolanıyot

ısı değerlerine baktınız mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,459
Üyeler
185,734
Son üye
samerevin
Geri