.
Çöküş dediğin bir anda olan bir şey değildir. Fatihten sonra iyi işler yapılmış olsa bile genel tarihçilerin kanısına göre de Fatihten sonra çöküş dönemidir zaten.
Laiklik islama ters değildir. Laiklikte, Müslüman olana sen Müslüman ol der, diğer dinlere inananı veya inanmayanı da özgür kılar. Laiklik zorla bir insanı dininden mi döndürüyor? Şu an Laik bir ülkedeyiz, camiye gidemiyor musun? Başını kapatanın zorla başını mı açıyorlar? Hayır tam aksine siyasal islamcılar inancı olmayana veya kendi özgürlüğüne göre giyinenleri Allah gibi yargılamaya çalışıyorlar. Madem İslam diğer inanışlara hoşgörü dini, istediği gibi giyinen birine karışma hakkını kim veriyor? Laiklik sana istediğin gibi dinini yaşayabiliyorsun diyorsa ve sen istediğin gibi dini inanışlarını uygulayıp, istediğin gibi giyinebiliyorsan, geri kalan seni ne ilgilendirir?
Zorla yapıldığını söyleyen kim? İngilizlerden silah alıp ayaklanmaya çalışanlar mı?
1. Harf inkılabı : Osmanlıda okuma ve yazma oranı yok denecek kadar az. Devlet görevlileri veya bir takım şairler dışında Osmanlıca yazabilen insan yok. Konuştuğun Türkçeyi adam gibi yazmanı sağlayan inkılap zorla mıdır?
2. Kılık Kıyafet : Üstte de belirttiğim gibi, isyan çıkarttıkları için resmi yerlerde din hocası olmayanların cübbe takması yasaktır. Atatürk'ün cübbe takan gerçek hocalarla da fotoğrafı vardır. Kadınların zorla başörtüsü alınmamıştır.
3. Cumhuriyet : Sarayda Halkın parasını yemekten başka bir iş yapmayan padişahları mı istiyordu halk? Onun yerine halkın istediği gibi yönetici seçmesi mi kötü bir inkılaptır.
Madem Atatürk'ün dediği yanlış bir şey, o zaman Müslümanlar Türkçesini okuma cesareti gösterselerdi ya. Al Türkçesini okuduk ama yine Müslümanız deseydiler ya. Arapçasını okuyup anlamadıkları dini kültür için yaşamaktan başka bir şey yapmadılar. Allah varsa bile gerçek kul bu değildir. Türkçe'ye çevirtmiş ama Müslümanlar yine okumayıp, söylediği lafa laf atmaktan başka bir şey yapmamışlar. O dönemki Müslüman cahilliği ortada, bu sözü söyledi diye kötü niyet diyemezsin. Hitler gibi olmamış neyse ki.
Gitmek istiyorum diye bir cümle kullanmadım fakat burası Laik bir ülkedir ve öyle de kalacaktır. Ne Osmanlıdır ne de başka bir şey. Evet dediğim gibi boş hayal kuran gidebilir. He Atatürk'ten sonra ülkeyi mahvettikleri için de çok umurumda değildir. Erdoğan gibi birinin lider seçildiği bir ülkede kalsam da boş. İmkanım olsa giderim. Buna sen de dahilsin, ben de, başkası da. İmkan olsa herkes güzel bir ülkeye gitmek ister.
Çöküş dediğin biranda olan bir şey zaten değildir ama Osmanlıya Fatihte Sonra Çöktü Gözüyle bakarsak şuan ayakta olan devlet yok diyebilirim ufacık düşünmeniz bile kanaatimce yeterlidir
1.Anlatamadigim veya anlamadığın şey şu laiklik ibaresinin Anayasada Olmasına gerek yoktu Veya Osmanlıda Dinlere Ters Olan bir şey Yoktuki Bunu bir özgürlük olarak neden göreyim Zaten Var Olan Birşeye Farkli Bir İsim Takmaktir bunun adı
Başörtü Konusu yeni çözülmüştür Onyıllarca yapılan baskı ( hepside laiklik adı altında yapıldı özgürlük adı altında ) hemen öyle unutulmaz
İstediği gibi giyinen birine karışılmaz gidip bireysel olacakta asla karışmam insanlara giyim konusunda tamamen serbest bırakırsan hemen ilk gün tamamen çıplak insanları görmen mümkündür Bi sınır olmalı.
Ve Benim yazdıklarımı gram anlamamışsın o şekilde aynı yazıları tekrar yazmışsın
1. Harf inkilabına tam karşıt değilim fakat yanlış yapıldı yabancı kelimeleri dilimizden atmak isterken tam tersi tam milletlerden dilimize kelime eklendi hızlı hızlı bişeyler yapıldığı için düzgün yapılmadı
2.Fotoğraf bir şey ifade etmez mahkemelerde suçsuz onca insan yargılanırken Hacca gitse ne olur
3.Cumhuriyet Tama halk kendi kendini yönetsin ama asla öyle olmadı öyle olmayacak kağıtta yazdığı gibi işlemiyor öyle işleseydi halk isyan etmezdi ( tüm ülkelerde )
Halk kendi istediği olsaydı mutlu olurdu ama öyle bir şey yok pembe dünyada yaşamayın
İnklaplar yapılırkende halk mı seçti? 1923 ten 1950e kadar seçim neden olmadı ve ilk kapalı oy açık sayımda Mustafa kemalin en yakin dostu ve tüm güç elinde olan adam ezici bir şekilde kaybetti? Çünkü halk memnun değildi bunlar safsata
O Mustafa Kemalin sözü halka açık bir söz değildi Kazım karabekir ile arasında geçen bir diyalogtur Artık yeter ya basta yanlış diyorsun sonra niyet kötü diyemezsin diyorsun kendini yalanlama bari gözünü kapatma bukadqr bu adam ilah değil yanlışa yanlış deyin bu kadar zor değil be
En sonra kendinde söylemişsin imkanım olsa giderim o zaman sen bana karşı Savunduğun adamın bile yolunda değilsin millet açken açıkta iken savasmisken ben öyle keyfim için ülkeyi ölsemde terk etmem kan vermeden beni çıkaramazlar buradan zaten vatan sevdiğiniz iyi yaşabileceğiniz yer olarak kafanızda kodlamişsınız gidin ne diyeyim ülkeyi düzeltmek varken kaçmak korkakların ve Keyfekederlrrin işidir.