Neler Yeni

Neden hâlâ Atatürk'ü sevmeyen var?

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,560
İsim
Cengiz
Allah'ındır dünyasında Allah'ı sevmeyen var.
Dini Herşeye Katmayın Kanka
Mesaj otomatik birleştirildi:

arşivler açılsın...koruma kanunu kalksında rahat rahat konuşalım.... çok doğruda ondan kanun koruyor...
Açsana Kanka Sana Kimse Eleştirme Demiyor Küfür Hakaret Etme Diyor RTE İle Aynı Şuan Nerdeyse Rte'ye Küfür Edince Ne Oluyorsa Atatürk'de de aynı şeyler var

Burda siaset yapiliyomu yapılıyorsa yaptıkları çok kötü kuranlari toplatıp yaktırmış
1699035664472.png

Yapay Zeka Senden Zeki

Kadir güzelkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Kadir
Mustafa Kemal olmasa şeriat ile Osmanlı'da yaşardık düşüncesi var

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,292
İsim
uwu
Ben Mustafa Kemale düşman değilim ama hatasız veya en iyisi gibi gösterilmesi sadece garip ve anlamsız geliyor yaptığı her şey kötüdür demiyorum tarikatlar konusunda kapatılmamalıydı ama isyan edenin başı ezilmeli tabii ki
şuandada fazla olanlar olduğu gibi.
Birde yanlış bir algı var sanki Osmanlı'dan dinlere saygı yokmuş gibi bir düşünce var Sadece Cumhuriyetle gelmiş birşeymiş gibi
Ama farketmez Şuan biz varız bu devleti ya biz yükselteceğiz yada biz batıracağız.
hocam düşüncenize saygı duyarım ama bnce ATAM dinle ilgili olan herşeyi kapatmalıydı çünkü masal olan islamı değil Hakikki-İmanı öğrenmeliyiz hatta çoğu ilahi yasaklanmalıydı çünkü yanlış bilgi içeriyor neymiş peygamberimiz 571 de doğmuş bunları toplayınca gavurların uğursuz sayısı 13 oluyormuş bak mu işe ne şans aslında Hz. Muhammed 569 yılının 16/17 haziranında doğdu neden derseniz peygamberimiz doğmadan 2 ay önce savaş oluyor ama ne hikmetse savaşın olduğu zaman sanki bi anda 2 yıl geçmiş gibi anlatılıyor yani uydurma masallar özellikle Kuran da neymiş 666 sure varmış neymiş hristiyan mı yahudimi ne onlardada 666 sayısı şeytanı sembol ediyor yine şans tabii ki demi ! adamlar uydurmuş biri sureleri böle böle o sayıya çıkartmış tabi 1iq insanlarda hemen inanmış hiç ne sorgularlar bu ALLAH bu beyni niye verdi sorgula ve doğru bilgiye ulaş diye kimse kusura bakmasın neredeyse herkes bnde dahil Taklidi-İman dayız yani (dededen-neneden öğretilen-uydurulan onlara öğretenlerin uydurduğu-) şeylere inanıyoruz yani biz Müsliman sayılmıyoruz biz müşrik oluyoruz yani hem Allaha inanan hemde ona şirk koşan bunu yazmamın sebebi hala ATATÜRK ün dini bitirdiğine yok şimdi açık saçık giyiniyorlarmışta eskiden siyah çarşaf varmış herkes imanlıymış tabi canım iman dediğin şey nefsine sahip çıkmaktır İNSAN DÜŞÜNMEK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNÜR OLMAK İSTEDİĞİ GİBİ OLUR
üstte dedim ya 5+7+1=13 ve 666 sayısı işte gavurlar bu yüzden bizden nefret ediyorlar hepimizi kandırmayı başardılar yada biz kandırılacak kadar geri kafalı kalmışız

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,292
İsim
uwu
Burda siaset yapiliyomu yapılıyorsa yaptıkları çok kötü kuranlari toplatıp yaktırmış

Allah'ındır dünyasında Allah'ı sevmeyen var.
cahilliğiniz ortada ALLAH ı sevmeyen kimse yok herkes Allah yaratıcımıza saygı duyuyoruz hatta dünyadaki tüm dinlerde Allaha inanılır ama Allahın emanet ettiği yani bize verdiği öğütleri Kuranı kerim-İncil gibi kaynakların çoğunun (KURANI KERİM DIŞINDAKİLERİN) değiştirilmesi sorun

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
.
Çöküş dediğin bir anda olan bir şey değildir. Fatihten sonra iyi işler yapılmış olsa bile genel tarihçilerin kanısına göre de Fatihten sonra çöküş dönemidir zaten.

Laiklik islama ters değildir. Laiklikte, Müslüman olana sen Müslüman ol der, diğer dinlere inananı veya inanmayanı da özgür kılar. Laiklik zorla bir insanı dininden mi döndürüyor? Şu an Laik bir ülkedeyiz, camiye gidemiyor musun? Başını kapatanın zorla başını mı açıyorlar? Hayır tam aksine siyasal islamcılar inancı olmayana veya kendi özgürlüğüne göre giyinenleri Allah gibi yargılamaya çalışıyorlar. Madem İslam diğer inanışlara hoşgörü dini, istediği gibi giyinen birine karışma hakkını kim veriyor? Laiklik sana istediğin gibi dinini yaşayabiliyorsun diyorsa ve sen istediğin gibi dini inanışlarını uygulayıp, istediğin gibi giyinebiliyorsan, geri kalan seni ne ilgilendirir?

Zorla yapıldığını söyleyen kim? İngilizlerden silah alıp ayaklanmaya çalışanlar mı?
1. Harf inkılabı : Osmanlıda okuma ve yazma oranı yok denecek kadar az. Devlet görevlileri veya bir takım şairler dışında Osmanlıca yazabilen insan yok. Konuştuğun Türkçeyi adam gibi yazmanı sağlayan inkılap zorla mıdır?
2. Kılık Kıyafet : Üstte de belirttiğim gibi, isyan çıkarttıkları için resmi yerlerde din hocası olmayanların cübbe takması yasaktır. Atatürk'ün cübbe takan gerçek hocalarla da fotoğrafı vardır. Kadınların zorla başörtüsü alınmamıştır.
3. Cumhuriyet : Sarayda Halkın parasını yemekten başka bir iş yapmayan padişahları mı istiyordu halk? Onun yerine halkın istediği gibi yönetici seçmesi mi kötü bir inkılaptır.

Madem Atatürk'ün dediği yanlış bir şey, o zaman Müslümanlar Türkçesini okuma cesareti gösterselerdi ya. Al Türkçesini okuduk ama yine Müslümanız deseydiler ya. Arapçasını okuyup anlamadıkları dini kültür için yaşamaktan başka bir şey yapmadılar. Allah varsa bile gerçek kul bu değildir. Türkçe'ye çevirtmiş ama Müslümanlar yine okumayıp, söylediği lafa laf atmaktan başka bir şey yapmamışlar. O dönemki Müslüman cahilliği ortada, bu sözü söyledi diye kötü niyet diyemezsin. Hitler gibi olmamış neyse ki.

Gitmek istiyorum diye bir cümle kullanmadım fakat burası Laik bir ülkedir ve öyle de kalacaktır. Ne Osmanlıdır ne de başka bir şey. Evet dediğim gibi boş hayal kuran gidebilir. He Atatürk'ten sonra ülkeyi mahvettikleri için de çok umurumda değildir. Erdoğan gibi birinin lider seçildiği bir ülkede kalsam da boş. İmkanım olsa giderim. Buna sen de dahilsin, ben de, başkası da. İmkan olsa herkes güzel bir ülkeye gitmek ister.
Çöküş dediğin biranda olan bir şey zaten değildir ama Osmanlıya Fatihte Sonra Çöktü Gözüyle bakarsak şuan ayakta olan devlet yok diyebilirim ufacık düşünmeniz bile kanaatimce yeterlidir
1.Anlatamadigim veya anlamadığın şey şu laiklik ibaresinin Anayasada Olmasına gerek yoktu Veya Osmanlıda Dinlere Ters Olan bir şey Yoktuki Bunu bir özgürlük olarak neden göreyim Zaten Var Olan Birşeye Farkli Bir İsim Takmaktir bunun adı
Başörtü Konusu yeni çözülmüştür Onyıllarca yapılan baskı ( hepside laiklik adı altında yapıldı özgürlük adı altında ) hemen öyle unutulmaz
İstediği gibi giyinen birine karışılmaz gidip bireysel olacakta asla karışmam insanlara giyim konusunda tamamen serbest bırakırsan hemen ilk gün tamamen çıplak insanları görmen mümkündür Bi sınır olmalı.

Ve Benim yazdıklarımı gram anlamamışsın o şekilde aynı yazıları tekrar yazmışsın
1. Harf inkilabına tam karşıt değilim fakat yanlış yapıldı yabancı kelimeleri dilimizden atmak isterken tam tersi tam milletlerden dilimize kelime eklendi hızlı hızlı bişeyler yapıldığı için düzgün yapılmadı
2.Fotoğraf bir şey ifade etmez mahkemelerde suçsuz onca insan yargılanırken Hacca gitse ne olur
3.Cumhuriyet Tama halk kendi kendini yönetsin ama asla öyle olmadı öyle olmayacak kağıtta yazdığı gibi işlemiyor öyle işleseydi halk isyan etmezdi ( tüm ülkelerde )
Halk kendi istediği olsaydı mutlu olurdu ama öyle bir şey yok pembe dünyada yaşamayın
İnklaplar yapılırkende halk mı seçti? 1923 ten 1950e kadar seçim neden olmadı ve ilk kapalı oy açık sayımda Mustafa kemalin en yakin dostu ve tüm güç elinde olan adam ezici bir şekilde kaybetti? Çünkü halk memnun değildi bunlar safsata

O Mustafa Kemalin sözü halka açık bir söz değildi Kazım karabekir ile arasında geçen bir diyalogtur Artık yeter ya basta yanlış diyorsun sonra niyet kötü diyemezsin diyorsun kendini yalanlama bari gözünü kapatma bukadqr bu adam ilah değil yanlışa yanlış deyin bu kadar zor değil be

En sonra kendinde söylemişsin imkanım olsa giderim o zaman sen bana karşı Savunduğun adamın bile yolunda değilsin millet açken açıkta iken savasmisken ben öyle keyfim için ülkeyi ölsemde terk etmem kan vermeden beni çıkaramazlar buradan zaten vatan sevdiğiniz iyi yaşabileceğiniz yer olarak kafanızda kodlamişsınız gidin ne diyeyim ülkeyi düzeltmek varken kaçmak korkakların ve Keyfekederlrrin işidir.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
hocam düşüncenize saygı duyarım ama bnce ATAM dinle ilgili olan herşeyi kapatmalıydı çünkü masal olan islamı değil Hakikki-İmanı öğrenmeliyiz hatta çoğu ilahi yasaklanmalıydı çünkü yanlış bilgi içeriyor neymiş peygamberimiz 571 de doğmuş bunları toplayınca gavurların uğursuz sayısı 13 oluyormuş bak mu işe ne şans aslında Hz. Muhammed 569 yılının 16/17 haziranında doğdu neden derseniz peygamberimiz doğmadan 2 ay önce savaş oluyor ama ne hikmetse savaşın olduğu zaman sanki bi anda 2 yıl geçmiş gibi anlatılıyor yani uydurma masallar özellikle Kuran da neymiş 666 sure varmış neymiş hristiyan mı yahudimi ne onlardada 666 sayısı şeytanı sembol ediyor yine şans tabii ki demi ! adamlar uydurmuş biri sureleri böle böle o sayıya çıkartmış tabi 1iq insanlarda hemen inanmış hiç ne sorgularlar bu ALLAH bu beyni niye verdi sorgula ve doğru bilgiye ulaş diye kimse kusura bakmasın neredeyse herkes bnde dahil Taklidi-İman dayız yani (dededen-neneden öğretilen-uydurulan onlara öğretenlerin uydurduğu-) şeylere inanıyoruz yani biz Müsliman sayılmıyoruz biz müşrik oluyoruz yani hem Allaha inanan hemde ona şirk koşan bunu yazmamın sebebi hala ATATÜRK ün dini bitirdiğine yok şimdi açık saçık giyiniyorlarmışta eskiden siyah çarşaf varmış herkes imanlıymış tabi canım iman dediğin şey nefsine sahip çıkmaktır İNSAN DÜŞÜNMEK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNÜR OLMAK İSTEDİĞİ GİBİ OLUR
üstte dedim ya 5+7+1=13 ve 666 sayısı işte gavurlar bu yüzden bizden nefret ediyorlar hepimizi kandırmayı başardılar yada biz kandırılacak kadar geri kafalı kalmışız
Ne demeye çalıştığını anlamadım bile
Konu bu değil yazdığınız konu öle yazımın alakasıni kuramadım.

46'da seçimler yapıldı, ayrıca Cumhuriyet ≠ Demokrasi
Okuma yazman yokmu kapalı oy açık sayımda demişim yani ilk düzgün seçimde ezici bir şekilde kaybetti İsmet İnönü
Belki çok daha onca başka partiler kazanacaktı ama önleri kesildi

Kara çarşafı Abdulhamidde yasaklamıştı.
Çarşaf değil peçe yasaklanıyor oda Bi süre güvenlik açığindan kıt ve etraftan duyduğunuz bilgilerle kendinizi doğru zannetmeniz sizin ancak kendinizi tatmin eder böyle devam etmek istiyorsanız devam edin

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,113
İsim
Hakan

Okuma yazman yokmu kapalı oy açık sayımda demişim yani ilk düzgün seçimde ezici bir şekilde kaybetti İsmet İnönü
İnönü kendisi yapmadı bunu, isteyerek yapsa 50lerde hükümeti mendereslere vermezdi, 60larda 22 şubatlara 21 ekimlere karşı gelmezdi

Çarşaf değil peçe yasaklanıyor oda Bi süre güvenlik açığindan kıt ve etraftan duyduğunuz bilgilerle kendinizi doğru zannetmeniz sizin ancak kendinizi tatmin eder böyle devam etmek istiyorsanız devam edin
Bi sen doğrusun zaten triplere bak hele paşama bak

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,292
İsim
uwu

biraz düzensiz yazdım ama bunu anlayamayacak kadar şeysin
bnce okullarda gereksiz konular olacağına hafta da 1 ders ve okuldan sonra Kuran okuma kursu olmalı ve bunu Cami hocası değil gerçek islamı bilen bir hoca göstermeli zaten Kuranı Türkçe olarak anlamını bilseydik şuan böyle olmazdık arapça okumanın bi işe yaradığı yok boşa vakit kaybı anlamadığın şeyi ezberlemek tam bir işzizlik

ATAMIN yerinde olup pskolojisi sağlam kalacak kişi olacağını hiç sanmıyorum

Atam bile aşk ta kaybetmiş biz mi kazanıcaz 🥀

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
biraz düzensiz yazdım ama bunu anlayamayacak kadar şeysin
bnce okullarda gereksiz konular olacağına hafta da 1 ders ve okuldan sonra Kuran okuma kursu olmalı ve bunu Cami hocası değil gerçek islamı bilen bir hoca göstermeli zaten Kuranı Türkçe olarak anlamını bilseydik şuan böyle olmazdık arapça okumanın bi işe yaradığı yok boşa vakit kaybı anlamadığın şeyi ezberlemek tam bir işzizlik
Böyle yazdığınızı anladım fakat bunu konuyla ilgisi yoktuki ondan bi bağlantı kuramadım
Şuan dediğin gibi hoca yetiştiriyoruz ama bilgisiz oluyorlar Cami hocasına kadar hepsi düzgün eğitimden geçmeli ( tüm eğitim değişmeli orası ayrı da neyse ) Şuanki sistemle zor heryere imamhatip açıkça çözüleceğini sanan bir kesim var
Arapça da okunmalı Ama anlamını bilmediğin sürece boşa okursun zaten dediğin gibi.

İnönü kendisi yapmadı bunu, isteyerek yapsa 50lerde hükümeti mendereslere vermezdi, 60larda 22 şubatlara 21 ekimlere karşı gelmezdi

Bi sen doğrusun zaten triplere bak hele paşama bak
Mecbur verecekti hükumeti zaten önceki seçimden dolayı diğer devletler tarafından kınanmıştı bidaha aynı şeyi yapsa halk huzursuz olacaktı isyana kadar gidecekti
Az araştır be sadece..

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,113
İsim
Hakan
Az araştır be sadece..
başka bildiğin laf yok, İnönüye kim isyan çıkarıyormuş göster bakalım 50lerde 55lerde onu yapabilecek ne halk var ne adam var, olmadı olmazdı zaten. İzlemediğin belgeselleri görmedeğin brifingleri okudum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,076
Üyeler
160,940
Son üye
konsolsevmeyenadam
Top Bottom