Neler Yeni

Neden hâlâ Atatürk'ü sevmeyen var?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,467
İsim
Oğuz
1.Anlatamadigim veya anlamadığın şey şu laiklik ibaresinin Anayasada Olmasına gerek yoktu Veya Osmanlıda Dinlere Ters Olan bir şey Yoktuki Bunu bir özgürlük olarak neden göreyim Zaten Var Olan Birşeye Farkli Bir İsim Takmaktir bunun adı
Başörtü Konusu yeni çözülmüştür Onyıllarca yapılan baskı ( hepside laiklik adı altında yapıldı özgürlük adı altında ) hemen öyle unutulmaz
İstediği gibi giyinen birine karışılmaz gidip bireysel olacakta asla karışmam insanlara giyim konusunda tamamen serbest bırakırsan hemen ilk gün tamamen çıplak insanları görmen mümkündür Bi sınır olmalı.
Anayasada olmayacaksa ne olacak? Anayasada devletin dini İslam'dır ve yönetimi Şeriat'dır mı yazacak? Adı üstünde zaten anayasa olması gerekiyor. Laiklik seni özgür kılıyorsa kimse şeriat ile yönetilmek zorunda değil. Türkiye zaten Laik bir yer dostum. İnsanların soyunduğunu gördün mü? Özgür bırakılırsa ne demek? Zaten özgürce giyiniyor herkes. Avrupa'da sınır mı var? İnsanlar sokakta çıplak mı geziyor. Laiklik bile olsa protesto için soyunanı Avrupa'da bile tutukluyorlar. Özgür olmak soyunman anlamına gelmiyor zaten.
O Mustafa Kemalin sözü halka açık bir söz değildi Kazım karabekir ile arasında geçen bir diyalogtur Artık yeter ya basta yanlış diyorsun sonra niyet kötü diyemezsin diyorsun kendini yalanlama bari gözünü kapatma bukadqr bu adam ilah değil yanlışa yanlış deyin bu kadar zor değil be
Yanlış diye bir cümle kullanmadım. ''Madem Yanlış'' dedim. Senin açından düşünüyorum yani. Ortada yanlış bir şey yoktur evet. O zamanki Osmanlı halkı cahil ve Arap sevicidir, bugünkü %52 gibi. Zaten diyorum ki Atatürk böyle demesine rağmen oturup Kur'an'ı Türkçe okumakla yine uğraşmamışlar. Bu halk cahil olduğu için okumuyor. Bak Kur'an'ı açar okursun tamam Arap dinidir ama inanıyorum dersin eyvallah fakat bu halk okumadığı bir dine inanıyor, Atatürk'ün sitemi de bu zaten.
En sonra kendinde söylemişsin imkanım olsa giderim o zaman sen bana karşı Savunduğun adamın bile yolunda değilsin millet açken açıkta iken savasmisken ben öyle keyfim için ülkeyi ölsemde terk etmem kan vermeden beni çıkaramazlar buradan zaten vatan sevdiğiniz iyi yaşabileceğiniz yer olarak kafanızda kodlamişsınız gidin ne diyeyim ülkeyi düzeltmek varken kaçmak korkakların ve Keyfekederlrrin işidir.
Sorun da zaten savunduğum adamın ülkesini bitirmeleri. Şu an savaşıyormuşuz gibi de boş triplere girme. Evde otururken bir şey yapıyormuş gibi davranma. Sizdeki bu ülkemi terk etmem tripleri nedir bilader. Asker savaşıyor Suriye'de siz oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz. Olası bir dünya savaşı çıksa zaten gittiğin ülke fark etmeksizin savaşın içinde olacaksın. O zamana dek savaşan tek kişi askerler, siz bir şey yapmıyorsunuz zaten. Korkak diyorsun hayırdır sen ne yapıyorsun. Benim babam emekli Özel Harekat Albayı, PKK için yıllarca kaç operasyonda öncü oldu. Merak etme benim yerime bedeli kendisi ödedi. Gidip Suriye'de mi savaşayım bilader saçma sapan vatancı triplerinde takılmayın sakın.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
başka bildiğin laf yok, İnönüye kim isyan çıkarıyormuş göster bakalım 50lerde 55lerde onu yapabilecek ne halk var ne adam var, olmadı olmazdı zaten. İzlemediğin belgeselleri görmedeğin brifingleri okudum
Mustafa Kemalin bile tüm güç elindeyken isyan çıkıyorsa İsmet İnönüde çıkmamasını beklemek saçmalıktır ki ülkedeki gelişimi durduran adamdır ismet inönü

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,109
İsim
Hakan
Mustafa Kemalin bile tüm güç elindeyken isyan çıkıyorsa İsmet İnönüde çıkmamasını beklemek saçmalıktır ki ülkedeki gelişimi durduran adamdır ismet inönü
Sağında Reich kuran almanya solunda Komunist rusya, açtığı fabrikalar yaptığı yatırımlar. DPlilerin ABDyi her yere sokmalarından kat kat iyidir

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Anayasada olmayacaksa ne olacak? Anayasada devletin dini İslam'dır ve yönetimi Şeriat'dır mı yazacak? Adı üstünde zaten anayasa olması gerekiyor. Laiklik seni özgür kılıyorsa kimse şeriat ile yönetilmek zorunda değil. Türkiye zaten Laik bir yer dostum. İnsanların soyunduğunu gördün mü? Özgür bırakılırsa ne demek? Zaten özgürce giyiniyor herkes. Avrupa'da sınır mı var? İnsanlar sokakta çıplak mı geziyor. Laiklik bile olsa protesto için soyunanı Avrupa'da bile tutukluyorlar. Özgür olmak soyunman anlamına gelmiyor zaten.

Yanlış diye bir cümle kullanmadım. ''Madem Yanlış'' dedim. Senin açından düşünüyorum yani. Ortada yanlış bir şey yoktur evet. O zamanki Osmanlı halkı cahil ve Arap sevicidir, bugünkü %52 gibi. Zaten diyorum ki Atatürk böyle demesine rağmen oturup Kur'an'ı Türkçe okumakla yine uğraşmamışlar. Bu halk cahil olduğu için okumuyor. Bak Kur'an'ı açar okursun tamam Arap dinidir ama inanıyorum dersin eyvallah fakat bu halk okumadığı bir dine inanıyor, Atatürk'ün sitemi de bu zaten.

Sorun da zaten savunduğum adamın ülkesini bitirmeleri. Şu an savaşıyormuşuz gibi de boş triplere girme. Evde otururken bir şey yapıyormuş gibi davranma. Sizdeki bu ülkemi terk etmem tripleri nedir bilader. Asker savaşıyor Suriye'de siz oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz. Olası bir dünya savaşı çıksa zaten gittiğin ülke fark etmeksizin savaşın içinde olacaksın. O zamana dek savaşan tek kişi askerler, siz bir şey yapmıyorsunuz zaten. Korkak diyorsun hayırdır sen ne yapıyorsun. Benim babam emekli Özel Harekat Albayı, PKK için yıllarca kaç operasyonda öncü oldu. Merak etme benim yerime bedeli kendisi ödedi. Gidip Suriye'de mi savaşayım bilader saçma sapan vatancı triplerinde takılmayın sakın.
Başta devletin dini İslamdır yazıyordu insanlar mı kesiliyordu? Özgürlük mü engelleniyordu ne battıda değiştirildi Avrupa asla özgürlük konusunda örnek alınacak birsey değil Kuran Yakılmasına özgürlük deyince filistin mitinglerinde insan tutuklamak özgürlük düşmanlığıdır onların hiçbir kültürü benimsenmemeli.

Sana göre Arap sevici nedir? Herkesin diline dolanmış bir kelime Arap sebici Arap sevici ne alaka ulan kim yapıyor bunu şuanki %52 lik kesmeden laf edip kendi Savunduğun tarafı iyi mi görüyorsun bana göre fark yok her iki tarafta aynıdır kimse ne savunduğunu bilmez ama sen suçu sadece bir kesimde arayıp kendini oradan çıkarma ve suçsuz olduğun konusunda kendini rahatlatmaya çalışıyorsun.
İslama Arap dini demek tamamen zırvaliktir ve Atalarimiza Hakaretten oteye gitmeyen bir laftır. Arap dini olsa onlara göre olurdu sabah akşam içki içen adama içkiyi yasaklamazsin
Sabah akşam zina eden adama zina yasaklamazsın Uyanmaya üşenen adamlara 5 vakit namaz kıldiramazsin zekat verdirmezsin Bi Adam geliyor ve Araplarin Yaşantısını Alt Üst Ediyor Ve Bu Arapçılik Mı Oluyor?
Bana göre siz Arap kültürünü benimsemişsiniz iç sarhoş ol onla gez bunla gez fakiri önemseme sadece keyfine duş
İslam öncesi araplar bunlardır ve siz Araplara yatkınsınız.
Bedeli babanın ödemesi olmaz zamanı geldiğinde savaş çıksa babam zamanında yaptı ben savaşmak diyip kaçarsın o vakit git devletide ülkeyide bize bırakın o zaman
Sana suriyede savaş diyen yok ama bu kadar Kendi ülkesini ezik gören başka bir millete yok.Bu eziklikten çıkılmadigi surece gelişmeyiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağında Reich kuran almanya solunda Komunist rusya, açtığı fabrikalar yaptığı yatırımlar. DPlilerin ABDyi her yere sokmalarından kat kat iyidir
Abd yi ülkeye ilk sokan ismet inonudur marshall yardimlari ile Mustafa Kemal zamanında heryere demir yoku yaparken ABD nin bize "tavsiyesi" ile otoyollar ağırlık verdik sonra otoyollar arttıkça araba ihtiyacı oldu araba sattılar sonra petrol ihtiyacı oldu petrol sattılar resmen sömürüldük ve demir yolları resmen durdu şuandada çok zayıfız

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,109
İsim
Hakan
Abd yi ülkeye ilk sokan ismet inonudur marshall yardimlar
Marshall yardımlarını alan bile DP, Natoya 52 de giriyoruz, orandan burandan İsmet İnönüye sallamayı bırak, biri gelse darağacı hakkında laf etse olay çıkarırsınız

SAqas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Yiğit
A*ap olanlar sevmez

Onlar çok kolay kaldırılırlar iki Allah kitap de peşinden gelirler

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Marshall yardımlarını alan bile DP, Natoya 52 de giriyoruz, orandan burandan İsmet İnönüye sallamayı bırak, biri gelse darağacı hakkında laf etse olay çıkarırsınız
Marshall yardimlari 48 de başlamıştır çok iyi uyduruyorsun tebrik ederim.

A*ap olanlar sevmez

Onlar çok kolay kaldırılırlar iki Allah kitap de peşinden gelirler
Koş avrupaya sana özgürlük tattirsinlar burada işin yok.

SAqas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Yiğit

Biz Türkler islam öncesinde de vardık var olmayada devam edecez araplaşmayacağız

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,109
İsim
Hakan
arshall yardimlari 48 de başlamıştır çok iyi uyduruyorsun tebrik ederim.
Dünyada 48de başladı, 48de alınanların miktarına bak DPlilerin aldıklarına bak, yardımları bela eden Dp olmasaydı 50lerde ekonomi büyüyüp 50ler ilerlerken devalüasyonlar ve toprak ağalarının zenginleşmesi olmazdıç

Atatürkü sevmeyenlerin burada işi yok

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Biz Türkler islamdan öncesinde de vardık var olmayada devam edecez araplaşmayacağız
İslamdan öncesinde Bizde vardık Ama Sen bir dine İnandıkları İçin onlarda yobaz cahil göruyorsundur kültüre etkisinde kalmamak için çini fethetmeye Metehandan şimdi düşmanlarımızın kültürünü almak için yırtınan Bi hale gelmişiz.

Türkiye arap devleti mi ?
Arapları bu kadar sahiplenme sonra arkadan bıçaklarlar.
Tarih de olduğu gibi.
Araplari Degil Müslümanları Savunurum Zoruna gittiyse Atalarımız ALLAH adıyla fethettiği topraklarda işiniz yok Ki İslam öncesi Atalarimda bu kadar Avrupa kültürü etkisi altında kaldığımızı görseydi torunları kabul ederler miydi

SAqas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Yiğit
İslamdan öncesinde Bizde vardık Ama Sen bir dine İnandıkları İçin onlarda yobaz cahil göruyorsundur kültüre etkisinde kalmamak için çini fethetmeye Metehandan şimdi düşmanlarımızın kültürünü almak için yırtınan Bi hale gelmişiz.
Sen Kardeşlerini seviyorsan seni gazzeye gönderebiliriz.Ne dersin?

Top Bottom