Matt Murdock
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4,467
- İsim
- Oğuz
Anayasada olmayacaksa ne olacak? Anayasada devletin dini İslam'dır ve yönetimi Şeriat'dır mı yazacak? Adı üstünde zaten anayasa olması gerekiyor. Laiklik seni özgür kılıyorsa kimse şeriat ile yönetilmek zorunda değil. Türkiye zaten Laik bir yer dostum. İnsanların soyunduğunu gördün mü? Özgür bırakılırsa ne demek? Zaten özgürce giyiniyor herkes. Avrupa'da sınır mı var? İnsanlar sokakta çıplak mı geziyor. Laiklik bile olsa protesto için soyunanı Avrupa'da bile tutukluyorlar. Özgür olmak soyunman anlamına gelmiyor zaten.1.Anlatamadigim veya anlamadığın şey şu laiklik ibaresinin Anayasada Olmasına gerek yoktu Veya Osmanlıda Dinlere Ters Olan bir şey Yoktuki Bunu bir özgürlük olarak neden göreyim Zaten Var Olan Birşeye Farkli Bir İsim Takmaktir bunun adı
Başörtü Konusu yeni çözülmüştür Onyıllarca yapılan baskı ( hepside laiklik adı altında yapıldı özgürlük adı altında ) hemen öyle unutulmaz
İstediği gibi giyinen birine karışılmaz gidip bireysel olacakta asla karışmam insanlara giyim konusunda tamamen serbest bırakırsan hemen ilk gün tamamen çıplak insanları görmen mümkündür Bi sınır olmalı.
Yanlış diye bir cümle kullanmadım. ''Madem Yanlış'' dedim. Senin açından düşünüyorum yani. Ortada yanlış bir şey yoktur evet. O zamanki Osmanlı halkı cahil ve Arap sevicidir, bugünkü %52 gibi. Zaten diyorum ki Atatürk böyle demesine rağmen oturup Kur'an'ı Türkçe okumakla yine uğraşmamışlar. Bu halk cahil olduğu için okumuyor. Bak Kur'an'ı açar okursun tamam Arap dinidir ama inanıyorum dersin eyvallah fakat bu halk okumadığı bir dine inanıyor, Atatürk'ün sitemi de bu zaten.O Mustafa Kemalin sözü halka açık bir söz değildi Kazım karabekir ile arasında geçen bir diyalogtur Artık yeter ya basta yanlış diyorsun sonra niyet kötü diyemezsin diyorsun kendini yalanlama bari gözünü kapatma bukadqr bu adam ilah değil yanlışa yanlış deyin bu kadar zor değil be
Sorun da zaten savunduğum adamın ülkesini bitirmeleri. Şu an savaşıyormuşuz gibi de boş triplere girme. Evde otururken bir şey yapıyormuş gibi davranma. Sizdeki bu ülkemi terk etmem tripleri nedir bilader. Asker savaşıyor Suriye'de siz oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz. Olası bir dünya savaşı çıksa zaten gittiğin ülke fark etmeksizin savaşın içinde olacaksın. O zamana dek savaşan tek kişi askerler, siz bir şey yapmıyorsunuz zaten. Korkak diyorsun hayırdır sen ne yapıyorsun. Benim babam emekli Özel Harekat Albayı, PKK için yıllarca kaç operasyonda öncü oldu. Merak etme benim yerime bedeli kendisi ödedi. Gidip Suriye'de mi savaşayım bilader saçma sapan vatancı triplerinde takılmayın sakın.En sonra kendinde söylemişsin imkanım olsa giderim o zaman sen bana karşı Savunduğun adamın bile yolunda değilsin millet açken açıkta iken savasmisken ben öyle keyfim için ülkeyi ölsemde terk etmem kan vermeden beni çıkaramazlar buradan zaten vatan sevdiğiniz iyi yaşabileceğiniz yer olarak kafanızda kodlamişsınız gidin ne diyeyim ülkeyi düzeltmek varken kaçmak korkakların ve Keyfekederlrrin işidir.