Tabii ki isterim. Etiketlemeniz çok iyi olur.Eğer ilgilendiyseniz proje bittiğinde konu açıp sizi de etiketleyebilirim.
Tabii ki isterim. Etiketlemeniz çok iyi olur.Eğer ilgilendiyseniz proje bittiğinde konu açıp sizi de etiketleyebilirim.
Tabi ki ülkemizin bu anlamda gelişmesi için sizlerin arkasında durmamız gerekli. Nereden destek olabiliriz?Oyun ücretsiz olacak. Maksat adımız duyulsun.
E tabi bağış yapmak isterseniz orası ayrı
Oyun çıkınca Patreon üzerinden bağış alımını açmayı düşünüyoruz, ama oyunu oynamadan bağış atmayın lütfen. Türk olduğumuz için değil, kaliteli oyun yaptığımız için desteklenmek daha makul bizim açımızdan.Tabi ki ülkemizin bu anlamda gelişmesi için sizlerin arkasında durmamız gerekli. Nereden destek olabiliriz?
Cidden oyununuz kötü olursa bile karakteriniz yüzünden destek olacağım. Bazıları gibi oyuna 2 cami koyup bu oyunda Türklük var diye prim kasmıyorsunuz.Oyun çıkınca Patreon üzerinden bağış alımını açmayı düşünüyoruz, ama oyunu oynamadan bağış atmayın lütfen. Türk olduğumuz için değil, kaliteli oyun yaptığımız için desteklenmek daha makul bizim açımızdan.
Önce buraya sonra oraya açtıysan evet siliyorlar.Öncelikle selamlar, bir oyun geliştiricisi olmamla beraber, forumda çoğu kişinin korsan oyun indirmeyi savunduğunu gördüm.
"Ben korsan oyun indirince ne oluyor ki? Ne de olsa eğer oyunun korsan versiyonu çıkmasaydı satın almayacaktım zaten. Geliştiriciye bir zararım mı var?!" tarzı bir görüşü savunuyorlar.
Peki, bu görüşün neden yanlış olduğuna gelecek olursak;
İlk olarak, toplumsal bazı değerler ve kurallar vardır. Bu değerler ve kurallar olmazsa toplum kaosa sürüklenir. Mesela giriş ücreti 50TL olan bir hayvanat bahçesine gideceksiniz diyelim tam parayı verecekken birinin hayvanat bahçesinin duvarından atladığını görüp, "Aa, bu kişi para vermeden hayvanat bahçesine para vermeden girdi, hemen ben de yapmalıyım." derseniz, sizce bu etik bir davranış olur muydu?
Bunu hayvanat bahçesi örneğiyle anlatma sebebim ikisinin de bir "hizmet" olması. Hayvanat bahçesine sahip olan insan buna yatırım ve emek, zaman harcıyor, aynı şeyi biz de yapıyoruz. Oyunun müzikleri, sesleri, hikayesi, karakterleri derken kaliteli bir oyuna en az 1-2 senemizi harcıyoruz. Ben bir indie oyun geliştiricisi olduğumdan dolayı, kendi açımdan yorumlayacak olursam oyunu paralı yapmamızın sebebi parayı çarçur edelim çok para kazanalım değil, belki yapan kişi ekibini büyütmek istiyordur, belki ekipman ihtiyacından dolayı zorluk çekiyordur onun parasını çıkartmak istiyordur, siz korsan oyun kullanarak bu geliştiricilerin de önünü kapatıyorsunuz ve gelişmelerine engel oluyorsunuz. Param yok ama oynamak istiyorum gibi savunmalar okuyorum ama dediğim gibi bu bir "hizmet". Hayvanat bahçesinin önünde "Benim param yok ama hayvanat bahçesine girmek istiyorum" derseniz almayacakları gibi, oyun için de aynı mantık olması gerekiyor. Çok acımasızca gelebilir söylediklerim ama hayatın gerçekleri bu. Eğer bir hizmet istiyorsan, o hizmetin bedeli neyse ödeyeceksin ki, toplumsal düzen korunsun.
Bu konuyu Technopat Forum'da açmaya çalıştım fakat konu silindi. Herhalde Technopat korsan karşıtı insanları sevmiyor.
Önce oraya, silinince buraya açtım.Önce buraya sonra oraya açtıysan evet siliyorlar.
O zaman bilemiyorum, bir ihtimal kargaşaya sebebiyet verebileceğini düşünmüş olabilirler ama konu kendince haklı açıkçası bilmiyorum yani. Kendi oyununu da söylersen eksilerini artılarını söyleyebilir kullanıcılar.Önce oraya, silinince buraya açtım.
Aslında "Korsan Oyun İndirmeyi "Çalmak" Sananlar Hakkında" diye bir başlık gördükten sonra, ve mesaj gönderimi kapalı olduğundan dolayı açmıştım. Aratıp bakarsanız o konuya çok daha saldırgan ve korsan kullanımını savunacak şekilde bir başlık açmıştı oradaki insan. Neden benim konumu sildiler hiç bir fikrim yok.O zaman bilemiyorum, bir ihtimal kargaşaya sebebiyet verebileceğini düşünmüş olabilirler ama konu kendince haklı açıkçası bilmiyorum yani. Kendi oyununu da söylersen eksilerini artılarını söyleyebilir kullanıcılar.