Neden linux kullanmıyorsunuz

gerçekten reklamlarla dolu kaldıramadığın onlarca gereksiz uygulama olan sana sürekli abonelik satmaya çalışan olan windowsmu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arch linux kullanıyorum
windows 10 kullanıyorum hiç bir reklam görmüyorum abonelik de satmıyor. nadiren windows 11 geçsene diye ekran geliyor skip update diyorum.
diğer bir nokta ise linux önerenlerin argümanı olan windowsun çok kaynak tüketmesi.....
eee tüketsin abicim 32gb ramim var günümüzde ramler oldukça da ucuz. bu konu da benim açımdan problem değil.
windows 10daki cortana ve search çok kötü. internet araması vs yapması aşırı saçma internette arayacak olsam chrome kullanırım zaten.
arayüzde de bunu kapatacak bir ayar yok. zamanında ya komutla yada regeditle kapatmıştım. sanıyorum linux distrolarda bu olay çok normal birşeydir.

bu arada archlinux kullanan arkadaşım sayesinde şu meme'yi anlayabiliyorum :ROFLMAO:

1748096053664.webp

1748096165125.webp

discordun şu aşamada ill figure it out seçeneği vermesi de aşırı komiğime gitmişti o anda :D
harbi oturduk iki saat discord güncellemeye çalışmıştık ve olmamıştı.

Edit: android telefon kullanıyorum. android de linux kerneli kullandığı için aslında linux'ü sıkça kullanıyorum diyebilirim :cool:

Son düzenleme:
single player oyunların tamamı olmak üzere anticheat destekleyen birçok online oyunu oynayabiliyorsun

single player oyunların tamamı olmak üzere anticheat destekleyen birçok online oyunu oynayabiliyorsun
Windowstaki rahatlık yok oyle istediğim aklıma gelen her seyi yapabiliyosun niye linux geçeyim avantajı yok ki? FPS desen artmıyor rahatlık desen ekstrası yok ki anca güvenlik takıntısını psikolojik hastalık yaparsam geçerim belki

windows 10 kullanıyorum hiç bir reklam görmüyorum abonelik de satmıyor. nadiren windows 11 geçsene diye ekran geliyor skip update diyorum.
diğer bir nokta ise linux önerenlerin argümanı olan windowsun çok kaynak tüketmesi.....
eee tüketsin abicim 32gb ramim var günümüzde ramler oldukça da ucuz. bu konu da benim açımdan problem değil.
windows 10daki cortana ve search çok kötü. internet araması vs yapması aşırı saçma internette arayacak olsam chrome kullanırım zaten.
arayüzde de bunu kapatacak bir ayar yok. zamanında ya komutla yada regeditle kapatmıştım. sanıyorum linux distrolarda bu olay çok normal birşeydir.

bu arada archlinux kullanan arkadaşım sayesinde şu meme'yi anlayabiliyorum :ROFLMAO:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

discordun şu aşamada ill figure it out seçeneği vermesi de aşırı komiğime gitmişti o anda :D
harbi oturduk iki saat discord güncellemeye çalışmıştık ve olmamıştı.

Edit: android telefon kullanıyorum. android de linux kerneli kullandığı için aslında linux'ü sıkça kullanıyorum diyebilirim :cool:
There is a new Discord update.

-You are in Turkey. o.O2

Pc kasamın önünü SSD çıkarıp değiştirmek için yapmışım.
3 ssd almışım. Ayrı ayrılıkta İştetim sistemleri yazmışım.
Dual boot ile sanal makileyle felan uğraşmam bilgisayarı kapatırım. Ssd yi çıkarıp diğer ssdyi bağlayıp pcyi açarım.

1. SSD- Linux mint, İnternette gezinirken güvenlik için kullanıyorum. Tüm site hesap bilgilerimi ve online alışveriş işlerimi bununla yaparım. Genelde Linux kullanırım çok iyi işletim sistemi.

2. SSD- Modifiyeli Windows 10 boşta 800mb ram kullanıyor. Bununla sadece tüm oyunlarımı oynarım ve oyundan başka işle uğraşmam.

3. SSD- Buna da modifiyeli W10 yazmışım. Genel 2d- 3d tasarım işlerimi sadece bununla yaparım işim gereği. Solidworks, Corel draw, Photoshop, Blender cart curt ne ıvırzıvırvarsa yüklemişim.

Windows sistemleri kullanınca Lan kablomu çıkarıp internetsiz kullanırım. Windowsu internete bağlamak bile yanlış bunu tecrübe etmişim.
İnternetten oyun programmı lazım? Linux ile taşınabilir diske indirip sonra windowsta kurulum yapıyorum.

Özel verilerimi bilgisayarda tutmama gibi huyum var. Çünkü zamanında biraz araştırmayla internet üzerinden İP adres yardımıyla milletin C ve D disklerini karıştırmışlığım var ve tüm dosyalarına erişimim vardı Milletin resimlerini videolarını izliyordum kendi bilgisayarımı kullandığım gibi. O gün bu gündür Windows bilgisayarda özel veri tutmuyorum.

Şimdi güvenlik durumu değişmiş mi bilmiyorum ama yine de windowsa guvenim SIFIR.

Kasamın resimide profilimde. SSD nasıl takıp çıkarıyorsun diyenler inceler biraz.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Ayet
100tl ye saglam lisanstan işletim sistemi almaya para olmayınca beynim
İnsanları aşağılamak hoş değil tavsiye edebilirsin aşağılama insanları

Bence alışmakla ilgili bir durum. Çoğumuz alıştığımız için bırakamıyoruz. 25 yıldır kullnıyorum bu mereti Mac kullanan windowsa dönebiliyor linux kullanan ise daha nadirdir windowsa gelebiliyor ama alıştımı bırakamıyor istiyor ki herkes kullansın faydalansın.
Benim o kadar hazırladığım betik uygulama yama var ki geçsem yazık olur. Birde tasarım uygualamaları en başta

Yavaş

Düzeltme: internetten dolayı 2 mesaj yazılmış dedidğim şey yine yavaş

hala win 10 kullanıyorum ve 11 böyle kötü devam ettikçe update düşünmüyorum

Geri