Neler Yeni

Neden mi RX 6900XT ? Buyrun bir örnek göstereyim

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
20220621014325_1.jpg

Resimde gördüğünüz oyun R6 Siege'tir VULKAN modunda açıldı. 4K her şey en üst ayarda ve antialiasing TAA 100 değerindedir. Kısacası saf 4K Ultra testi . FPS eğerim 163 FPS ama darboğaz oluyor işlemcimden kaynaklı ona takılmayın.

Bu kartın fiyatını çok kez 14-15 bin'e görüyorsunuz ama vazgeçip 14-15 bin lirayı RTX 3080'e veriyorsunuz ya yazılım için ama kimse vram için amd tercih etmiyor. RX 6900XT'nin 16 GB VRAMinin gitgide her oyunda işe yaradığını görmeye başladım. 2015'in oyunu olan AC Unity bile 9.9 GB VRAM tüketiyordu , R6 Siege'te bu testi yaptığımda 11.1 GB ( %94 GPU kullanımı ) işlemci darboğazlı VRAM tüketimi gördüm.

Düşünün ki 14-15 bin liraya RX 6900XT alıyorsunuz ve kart size RTX 3090 gücünü 16 GB VRAM'iyle gerçek bir 4K deneyimini yaşatıyor. RTX 3080 zaten ne vramle ne gücüyle RX 6900XT ile kapışamaz ama RTX 3080Ti'yın 12 GB oluşu cidden komik bir durum.

Umarım yanılıyorumdur ama durum bu. RTX 3070Ti kullanmış biri olarak 3070Ti beni VRAMiyle ciddi anlamda üzüyordu ciddi bir darboğaz ve sıkıntı çekiyordum. Umarım RTX 4000 serisi bol vram ile gelir. RTX 3070Ti'yın 8 , RTX 3060'ın 12 GB vrami olması kadar saçma bir firmaya " Yazılımı iyi " savunmaları yapmamak lazım.

RX 6900XT ile alakalı bir şeyler daha övmem gerekirse ...
* FSR 2.0 teknolojisi çok iyi yerlere gelmiş. DLSS2.3 kullandım ama PERFORMANS MODU HARİÇ tüm modlar neredeyse aynı görüntüyü sunuyor.
* AMD Software ilk zamanlar alışması zor ama artık çözdüm şimdiyse bir yazılımla tüm işimi hallediyorum.
* VRAM konusunda öyle rahatım ki acaba darboğaz olur mu diye aklım kalmıyor.
* 14-15 bin liraya aldığım şu kartla 6K sanal , 4K native oyunlarda 60 değil en az 70 üstü fps görebiliyorum .

Harbiden hala yazılım diyip yazılımlardan birini bile kullanmayan tayfa lütfen VRAM ve güç tüketimini de savunduğunu bilsin...

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Emre YILDIZGÖRER
Instagram
emreyildizgorer
Her insan kullandiğı malı övmek ister, güzel yanlarını ön plana çıkartır diğer şeyler umrunda olmaz. Sen kartınla mutluysan devam et ama diğer insanlar nvidia kullanıyor diye yargılayamassın.

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
AMD kartlarında Nvidia'nın CUDA'sına benzeyen bi' teknolojisi var mı? Bilmediğimden soruyorum.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Her insan kullandiğı malı övmek ister, güzel yanlarını ön plana çıkartır diğer şeyler umrunda olmaz. Sen kartınla mutluysan devam et ama diğer insanlar nvidia kullanıyor diye yargılayamassın.

Ben sana sunduğum sebepleri yazdım . İnsanların AMD kötülemesine karşı unuttukları çok önemli detaylar olduğunu belirttim. Kullanılmayan yazılımları övmek yerine aktif kullanılan VRAM'i aldırmazlar mesela
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD kartlarında Nvidia'nın CUDA'sına benzeyen bi' teknolojisi var mı? Bilmediğimden soruyorum.

Sanırım Renderci bir arkadaşımızsın . Nvidianın Rendercıların işini görmesi için çıkardığı bir donanım elbette AMD'de yok. AMD'nin amacı oyun ki iddiası asla yok render konusunda ;)

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
Ben sana sunduğum sebepleri yazdım . İnsanların AMD kötülemesine karşı unuttukları çok önemli detaylar olduğunu belirttim. Kullanılmayan yazılımları övmek yerine aktif kullanılan VRAM'i aldırmazlar mesela

Sanırım Renderci bir arkadaşımızsın . Nvidianın Rendercıların işini görmesi için çıkardığı bir donanım elbette AMD'de yok. AMD'nin amacı oyun ki iddiası asla yok render konusunda ;)
Çoğunlukla oyun oynarım, arada video render işleriyle uğraşırım. 30 dakika sürecek renderi CUDA sayesinde 3-5 dakikada halledebiliyorum. Umarım AMD de CUDA'ya denk bir teknoloji getirir.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Çoğunlukla oyun oynarım, arada video render işleriyle uğraşırım. 30 dakika sürecek renderi CUDA sayesinde 3-5 dakikada halledebiliyorum. Umarım AMD de CUDA'ya denk bir teknoloji getirir.

Umarım getirmez. Oyuncular için uygun fiyatlı olup tamamen oyuncuların üzerine düşme vizyonlarından vazgeçmezler umarım. NVIDIA gibi rendercılara hitap etmek için oyuncuların başını yakacaklarına tüm yatırımı oyunculara yapsınlar. Rendercılar da gidip paşa paşa nvidiasını alsın derim. Ben işime yaramayan yok Shadowplay yok CUDA bunlara niye para verip VRAMimden kısıyorum. Bir oyuncu için ağır saçmalık

ama dilerim ki RTX 4000 serisinde rezil vram değerleriyle karşılaşmayız umarım

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
Umarım getirmez. Oyuncular için uygun fiyatlı olup tamamen oyuncuların üzerine düşme vizyonlarından vazgeçmezler umarım. NVIDIA gibi rendercılara hitap etmek için oyuncuların başını yakacaklarına tüm yatırımı oyunculara yapsınlar. Rendercılar da gidip paşa paşa nvidiasını alsın derim. Ben işime yaramayan yok Shadowplay yok CUDA bunlara niye para verip VRAMimden kısıyorum. Bir oyuncu için ağır saçmalık

ama dilerim ki RTX 4000 serisinde rezil vram değerleriyle karşılaşmayız umarım
Nvidia DLSS'i donanımsal bir özellik iken rakibi FSR yazılımsal bir özellikti.
Bunu yazılımla çözebilirler mi bilmiyorum ama FSR'da yaptıkları gibi yazılımla CUDA'ya denk bir destek yapabilirler mi acaba?

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Bunu yazılımla çözebilirler mi bilmiyorum ama FSR'da yaptıkları gibi yazılımla CUDA'ya denk bir destek yapabilirler mi acaba?
Uğraşmazlar bile. Adamlar açık açık oyuncular için uğraştıklarını söyleyip reklamlarını bile oyun üzerinden yapıyorlar. NVidia ise rendercılar için hem normal hem de Quadro tarzı kartlarına ekstra özen gösteriyor. Konumuz oyun olduğu için AMDnin üstünlüğünü oyun bazında anlattım. Render başka konu. Renderda Nvidia hala rakipsiz zaten ama oyun bazında bakınca NVIDIA hala eksiklere sahip

Gereksiz düşük VRAM
Yüksek güç tüketimi
Yüksek fiyatlandırma

Nvidia DLSS'i donanımsal bir özellik iken rakibi FSR yazılımsal bir özellikti.

DLSS donanımsal ama FSR yazılımsal evet fakat kıyaslayınca da aradaki farkı ayırt etmenin de zor olduğunu görmek onun yazılım donanım farketmeden hem evrensel hem de ekstra donanım ihtiyacına gerek kalmadan düşük bütçeli bu işi halledebildiğini gösteriyor. RTX 3090 gücünde kartı 15 bin liraya oynamanın sebebi bu zaten

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
DLSS donanımsal ama FSR yazılımsal evet fakat kıyaslayınca da aradaki farkı ayırt etmenin de zor olduğunu görmek onun yazılım donanım farketmeden hem evrensel hem de ekstra donanım ihtiyacına gerek kalmadan düşük bütçeli bu işi halledebildiğini gösteriyor. RTX 3090 gücünde kartı 15 bin liraya oynamanın sebebi bu zaten
Hocam o sebepten yazılımla halledebilir mi diye düşündüm.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
ACS_2022_06_21_05_36_20_090-min.jpg

Daha demin çektim şu SS'i .

AC Syndicate 4K Ultra - Antialiasing ayarı ise MSAA 2X+FXAA ayarı. Tüketilen VRAM miktarı 12.1 GB :)

Kayser-i Rûm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Ege Taşkın
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Tavsiye

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Kral konudan alakasız bir şey sorucam. RX 6900 XT - i7 12700KF ikilisi kaç watt tüketir?

Reis bir bilgim yok ama 700w 80 Cooler Master Lite psu ile 4K Ultra'da 11400F + RX 6900XT besliyorum sıfır sıkıntı ve sıfır wattman :D

Kayser-i Rûm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Ege Taşkın
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Tavsiye
Reis bir bilgim yok ama 700w 80 Cooler Master Lite psu ile 4K Ultra'da 11400F + RX 6900XT besliyorum sıfır sıkıntı ve sıfır wattman :D
RX 6900 XT - i9 12900KF yapacağım hocam. Monitorunuz hangi model?

Top Bottom