Öyle öyle ben matematiği falan boşverdim yani aşırı önemsememeye başladım. Kendimi geliştirip kurtulmaya bakıyorum. Çünkü gelecek yok .Ne biliyim öğrencilere değer verilmiyor ülkede matematiğin iyiyse mühendis( 2 gün sonra başlıyor binadan malzeme çalmaya) iyi sözelciysen avukat hukukcu( 2 gün sonra haklıyı haksız haksızı haklı yapıyorlar) ikiside varsa doktor (hastanelerde suratsız suratsız aman paramı alır bakarım tarzı yaşıyorlar)
nerden çalışmadığımı bilyorsunki fakat çalışanda çalışmayanda boş beleş iş yok okumana deyecek bi maaş alamıyorsun heryer asgari ücret veriyorDüşünen insan olsa ne olacak? Diğer ülkelerde durumlar nasıl, bizden iyi.
Düzenin değişmesi lazım. Eğitim sistemi çocukları 18 yaşına kadar avutmaktan ileri gidemiyor.
Böyle eleştirip oturmak yerine kendiniz için bir şeyler yapmanız gerek. Yani bunu bahane etmeyin. Yapacak bir şey yok.
Yeni nesil resmen memuriyete zorlanıyor özel sektöre girmek iki bakımdanda işkence biri para geçindirmek birisi üstündekinin sözünü dinlemekmesela çinde lise bitiremeyenler oy kullanamıyor türkiyede öyle bişey olsa hmm (asla olmaz yapmazlar yapsalar kazanamazlar)
Mesaj otomatik birleştirildi:
nerden çalışmadığımı bilyorsunki fakat çalışanda çalışmayanda boş beleş iş yok okumana deyecek bi maaş alamıyorsun heryer asgari ücret veriyor
neden 16 sene okuyup hiç okumamış parası olan (market,kafe,restoran) tarzı yerlerde çalışıyımki okumadanda çalışabiliyorum yani oralardaYeni nesil resmen memuriyete zorlanıyor özel sektöre girmek iki bakımdanda işkence biri para geçindirmek birisi üstündekinin sözünü dinlemek
zaten bilincine varanlarda ülkede durmuyorEğitimli nesil ile daha bilinçli kişiler,gençler yetişeceği için yetişince de herkes her şeyin farkına varacağı için oy toplayamayacaklar.
ülkede işsizlik olduğu için böyle sen almanyaya veya amerikaya gitsen okuyan öğrenciler günlük olarak çalışıyor iş yerleri her gün çalışan değiştiriyolar part-time olarakneden 16 sene okuyup hiç okumamış parası olan (market,kafe,restoran) tarzı yerlerde çalışıyımki okumadanda çalışabiliyorum yani oralarda
Doğru öyle bir durum da var beyin göçü oluyor sürekli.zaten bilincine varanlarda ülkede durmuyor