Sefir Süleyman Çakır 👑
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 717
Nvidia ekran kartında nasıl zirvedeyse işlemci ve anakart konusundada amd zirvede
AMD'nin de tekel olmaması için bazı durumlarda alışveriş yapmamak gerekiyor. Genelde Abdullah abi bu konuda YT'den video yayınlıyor.Tekelliği az daha yıkmaya devam ederse başınıza bu sefer AMD tekel kesilir hiçbir firma kullanıcının hayrına iş yapmıyor. Intel 2 sene yeni nesil çip çıkartmasın rakip olmasın bakalım AMD yeni nesilde mimari geliştirme yapacak mı yoksa %5 daha hızlı diyerek zamlı çipleri mi piyasaya sürecek?
Nvidia garip bir şekilde hiçbir zaman zaten tekelim demedi AMD nin en pasif döneminde daha GTX 1070e düzgün rakip yokken 1080Ti ile çığır açıyordu bu firma. Tam tersine AMD yüzünden 4060 8GB gibi garip kartlar çıktı Nvidiayı geriye çekti adamlar![]()
Oyun sektörünü çok umursamıyorlar cidden çünkü AI de çok fena talep var bir firma bir anda bir ülkedeki tüm oyuncuların ekran kartı talebi kadar sayıda ve çok daha pahalı olan AI amaçlı kartlardan talep ediyorIntel'e toz yutturdu, bence Nvidia'yı da geçicek bu hızla ama daha yol katetmesi gerekiyor. Nvidia zaten gamingden uzaklaşıyor, gelirlerinin %95 i yapay zekadan geliyor. Bence en temizi intel de poposunu toparlasın, AMD de nvidia yı geçsin çünkü rekabet bizim işimize yarar.
1914 yılından mıSorun çıkarmıyor oyunları tam performans oynatıyor, AMD de en son oyunlar sürekli takılıyordu takılmasın diye overclock yapınca da çok ısınıyordu büyük ihtimalle son serileri daha iyidir ona bir şey diyemem.
x670e am5Forumda neden olur olmadık her konuda AMD işlemci öneriliyor? İ7 mi alayım i9 mu diye soruyorum herkes soruma cevap vermek yerine AMD al yazıyor anakartım intel diyorum anakart al diyorlar bunu anlamıyorum.
Bütçem maks 7-8 bin.x670e am5
7800x3D tavsiye ederim.
500 serisinin üstünden 10 yıl geçmiş. Vay be zaman ne çabuk geçiyor.1914 yılından mı
Eski Ryzenler kötüydü işte yenisini bilmem.1914 yılından mı
Yani kötü diyebileceğim tek ryzenler ilk nesil 1000 serisi o bile iyi sayılırEski Ryzenler kötüydü işte yenisini bilmem.