Nedir bu AMD fanboyluğu?

Forumda neden olur olmadık her konuda AMD işlemci öneriliyor? İ7 mi alayım i9 mu diye soruyorum herkes soruma cevap vermek yerine AMD al yazıyor anakartım intel diyorum anakart al diyorlar bunu anlamıyorum.
Ryzen > Intel Core
Radeon ≈ GeForce

Hazir sistemlerdede sadece Amd işlemci var neden? Firmalarda mi Fanboy azcık akıl intel fanbiyları
Hazır sistemlerde yıllardır üst düzey işlemci pek yok ya 7500F ya 14400F var çoğunda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ryzen > Intel Core
Radeon ≈ GeForce
Herkes ezberden konuşuyor neye göre kime göre üstün Ryzen? O zaman Ultra 7 alacak adama da bu tabloyu gösterip 7500F önerelim Ryzen üstün nasıl olsa?

Ben hiçbir yerde kimse Ryzen almasın veya yeni sistem alacaklar intel alsın demedim demem de ama bu kadar AMD övücü olması saçma.

Mesela daha 5090ı geçtim 5080e bile rakip çıkaramayan AMD Radeon hangi konuda Nvidia ile eşit?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ryzen > Intel Core
Radeon ≈ GeForce
Fiyat performans olarak evet. Genel kullanıcı için f/p en önemli şeydir eyvallah da, AMD bir 5090 ayarında GPU çıkarsın da görelim :) Yani takım tutar gibi marka tutmayın beyler, çok saçma.

• Beğen
Hazır sistemlerde yıllardır üst düzey işlemci pek yok ya 7500F ya 14400F var çoğunda.

Herkes ezberden konuşuyor neye göre kime göre üstün Ryzen? O zaman Ultra 7 alacak adama da bu tabloyu gösterip 7500F önerelim Ryzen üstün nasıl olsa?

Ben hiçbir yerde kimse Ryzen almasın veya yeni sistem alacaklar intel alsın demedim demem de ama bu kadar AMD övücü olması saçma.

Mesela daha 5090ı geçtim 5080e bile rakip çıkaramayan AMD Radeon hangi konuda Nvidia ile eşit?
r5 7500f i5 14400f in en az 10 misli daha fazla kullanılıyor ve satılıyor kimse fanboyluktan almıyor iyisi neyse onu satıyorlar ve onu seçiyorlar

İntel çuvallıyor ve amd intele karşı daha uzun ömürlü ve f/p duruyor

• Beğen
monitör hzsinden daha fazla fps alman yinede oyunu daha akıcı hale getiriyor,
ingilizcen varsa izleyip öğrenebilirsin
Evet bunun testi var sistem gecikmesini azaltıyor fazla fps ama hz düşüj olduktan sonra aradakai gecikme farkını kimse anlayamaz bu nedenle her türlü hz lazım

Hem %1 hemde ortalama FPS'te AMD eziyor.
İşte bundan bahsediyordum, sizin için işlemci performansı oyun fpslerinden ibaret. Hadi gelsin çok değil 14gb veritabanında ayrıştırma yapalım? Gittim 12vcpu 9900x dedicated makine kiraladım 30gb'lik veritabanımı brick etti restart attı. AMD işlemcilerin çözümleme gücü 0 ulan 0. Hiç mi bi ryzen alıp rendera koymadınız? Winrar'da i7 3770'de 40 saniye beklediğim unzip işleminde ryzen 5 3500x'te 49 saniye bekliyordum. Aralarında 10 yıldan fazla fark var. Bugün çok övülen AMD işlemcilerinin çoğu %100 yükte 30 saniye çalışınca kilitleniyor. Ve buradaki yükten kastım oyun falan değil, sizler bilgisayarı oyun için kullanıyorsunuz lakin ben 4 vmware çalıştırıyorum minimum. 12900k muhteşem bir performansa sahip, 5900x'te nested olarak aldığım sunucu 2 makinede patlak veriyordu..
Ayrıca hani oyunda 3fps fazla veriyormuş ya aradaki 8k cinebench puanını katmak istemiyorum güzel kardeşim. Madem o kadar iyi oyun oynatıyor daha performanslı niye cinebenchte araya 20 işlemci fark atmış 12900k? Oyun optimizasyonuna ve performansına yönelik üretilip pazar gücünü kullandı AMD fakat bugüne kadar hiçbir işlemcisi Intel gibi olmadı. Benim ilk bilgisayarımda Athlon X2 vardı biz bu yollardan koşa koşa geçtik kaç AMD kaç Intel eskittim.

Not: Benimkinden güçsüz kalmış dediğin en giriş seviye ultra işlemci işlemcine 10k cinebench farkı atmış :D

Son düzenleme:
r5 7500f i5 14400f in en az 10 misli daha fazla kullanılıyor ve satılıyor kimse fanboyluktan almıyor iyisi neyse onu satıyorlar ve onu seçiyorlar
Orası öyle de intel daha iyiyken de Ryzen çok kullanılıyordu direkt olarak daha iyi olmasıyla alakalı değil. 7500F iyi işlemcidir bu arada ona lafım yok.

Aynı fiyatta ryzen daha ucuz ve intel gibi sürekli soket değişikliği yapmıyor 5 yıl garanti verdiler soket için.
AMD 90 serisinde orta segmente ve yazılıma odaklanacaz dedi ve cidden iyi iş çıkarıyorlar. RT ve FSR4 performansı şu anda çok iyi. Bir güncelleme getiriyorlar FPS artıyor. NVIDIA'nın 50 serisinde sürekli yaşattığı driver sorunlarını AMD 90 serisinde yaşatmıyor.
Fiyat performans olarak evet. Genel kullanıcı için f/p en önemli şeydir eyvallah da, AMD bir 5090 ayarında GPU çıkarsın da görelim :) Yani takım tutar gibi marka tutmayın beyler, çok saçma.
Takım tutar gibi marka tutmuyorum ama AMD son yıllarda Intel'in ve NVIDIA'nın tekelliğini yıkıyor.

Aynı fiyatta ryzen daha ucuz ve intel gibi sürekli soket değişikliği yapmıyor 5 yıl garanti verdiler soket için.
AMD 90 serisinde orta segmente ve yazılıma odaklanacaz dedi ve cidden iyi iş çıkarıyorlar. RT ve FSR4 performansı şu anda çok iyi. Bir güncelleme getiriyorlar FPS artıyor. NVIDIA'nın 50 serisinde sürekli yaşattığı driver sorunlarını AMD 90 serisinde yaşatmıyor.

Takım tutar gibi marka tutmuyorum ama AMD son yıllarda Intel'in ve NVIDIA'nın tekelliğini yıkıyor.
Tekelliği az daha yıkmaya devam ederse başınıza bu sefer AMD tekel kesilir hiçbir firma kullanıcının hayrına iş yapmıyor. Intel 2 sene yeni nesil çip çıkartmasın rakip olmasın bakalım AMD yeni nesilde mimari geliştirme yapacak mı yoksa %5 daha hızlı diyerek zamlı çipleri mi piyasaya sürecek?

Nvidia garip bir şekilde hiçbir zaman zaten tekelim demedi AMD nin en pasif döneminde daha GTX 1070e düzgün rakip yokken 1080Ti ile çığır açıyordu bu firma. Tam tersine AMD yüzünden 4060 8GB gibi garip kartlar çıktı Nvidiayı geriye çekti adamlar 😀

• Beğen

Intel'e toz yutturdu, bence Nvidia'yı da geçicek bu hızla ama daha yol katetmesi gerekiyor. Nvidia zaten gamingden uzaklaşıyor, gelirlerinin %95 i yapay zekadan geliyor. Bence en temizi intel de poposunu toparlasın, AMD de nvidia yı geçsin çünkü rekabet bizim işimize yarar.

cevap basit intel laptop dışında şu an sektörde hiçbir alanda hakim değil çok özel durumlar harici

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,717
Üyeler
184,485
Son üye
suskun62
Geri