Öncelikle merhabalar.
Bu yazı; Net Kargo firmasının beni ne kadar zora soktuğunu, beni ve arkadaşımı nasıl mağdur ettiğini anlatan bir yazı olacak.Firma hakkında bilgisi olmayanlar okuyup bilgilenebilir ve itopyadan alışveriş yaparken bir kez daha dikkatli düşünürler.
Öncelikle 1 hafta önce itopyadan bir sistem satın aldım.Malum bunların kargo firması Net Kargo imiş.Daha önceden itopya ile alışverişlerimin çoğunda Ups kargo ile muhattap olmuş ve müşteri hizmeti konusunda çoğu kargodan daha iyi davrandığını belirtmek isterim.
Afyonun bir ilçesinde bulunmaktayım.Yaklaşık olarak 2 iş günü içerisinde İtopya ürünümü kargoya teslim etti.Kargo şubesinden gelen meseja göre kargomu teslim almışlar ve dağıtıma çıkınca tekrardan mesajla bilgi vereceklermiş. Malum İstanbuldan çıkmasından kaynaklı ürünüm yaklaşık 2. Gün Afyon Şubesine geldi(Pazartesi).Kargo dağıtımını Afyon şubesinden yaptıklarını ve her ilçenin bir veya birden fazla dağıtım günü olduğunu öğrendim.Aynı hafta Cuma günü(5.iş günü) Müşteri Hizmetleri ile görüşüp benim ilçeme sadece Pazartesi ve Perşembe dağıtım yaptıklarını öğrendim.Perşembe neden dağıtıma çıkmadığı muamma... Ben de sandım ki demek ki dağıtım için yeterli sayı yok Pazartesiye kaldı. Müşteri Hizmetleri ile dağıtım konusu hakkında bilgi alırken, hafta sonu evde bulunmayacağımı, Yani bu hafta sonu ürünümün yollanması gibi bir saçmalık yapıp yapmayacaklarını sordum.(Hafta sonu evde bulunmamamın sebebi sağlık çalışanı olarak nöbet usulü çalışmam.)Onlarda hafta sonu dağıtım yaptıklarını fakat ilçemin dağıtımı yapılmayacağını söylediler.
Bugün işyerinde beni arayıp saat 19:00 da dağıtıma geldiklerini konum atmamı söylediklerinde şok oldum.Arayabileceğim tek bir kişi olduğu için ondan yardım istedim.Kendiside başka bir arkadaşından ricada bulunarak kargomu teslim alması için rica etti ve kabul etmiş .O arkadaşın evi ile benim ev arasından 4 bina fark var komşuyuz yani. Evin konumunun nerede olduğu hakkında bir fikirleri yok. Adresi uzaktan zorla tarif edip arkadaşa haber verdirttim.Kargocu abimiz bana kargomun İki parça olduğunu ve ufak olanı taşımaya yardım edip edemeyeceğini sordu . Bende arkadaşımı yönlendirdim fakat arkadaşımın ağır bir kargo taşıyamayacağını söyledim. Bende bir öküzlük yapıp ufak kargoyu taşıyabilir mi diye rica ettim. 4. Kat asansörsüz daireden arkadaşımı(kız) aşşağıya yönlendirdim.Usta Ninja Kargocumuz sağolsun kızın, kargo teslim imzasını almış ve kutuları resmen dışarıya bırakmış kaçmış. Kızın zorla kocaman bilgisar kasası ve boş kutuların veya ekran kartının da olduğu kutuyu ?? 4. Kata taşıtmış.
Hayatımda bir çok kez rezil oldum fakat ilk defa yerin altına girdim bugün.Kaç sefer özür dilediğimi sayamadım bile.
Not 1: İş yerim ilçe dışı ve aracım olmadığı için işyerime sipariş veremiyorum.
Not 2: Net Kargonun, bulunduğum ilçede herhangi bir teslimat noktası bulunmamakta. Kargomu teslim almazsam iadeye gidecek yani.
Not 3: Bulunduğum ilçe çok ufak bir yer değil merkezi ilçelere çok uzak değil falan Afyona biraz uzak kalıyor.Yani en azından adamların bir teslimat noktası tarzı ortaklaşa başka kurye veya kargoyla kullandığı bir nokta yapılabilir.