Neler Yeni

Netspeed Değişik Hat değerleri

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Arkadaşlar kısa süre önce Netspeed'e geçip kısa bir rehber hazırlamıştım. İlk zamanlar 62-63 mbps üstüne çıkamıyordum, portumda bir sıkıntı olduğu kesindi, destek kaydı açınca bir müşteri temsilcisi arayıp sorunun iç tesisattan olduğunu söyledi, ilk hat değerlerimde hat zayıflamam 3.2 değerlerinde iken Max hız oranım 62 idi yani bir sorun olduğu açıktı. Son bir kez şansımı denemek için destek kaydı açtım ve değerlere inanamadım. SNR değerim 4'e düşmüş ancak kesintisiz bağlantı sağlayabiliyorum ve bakır kablodan dolayı 3-4 mbps kayıp olmaması için 79mbps hız tanımlayıp 75'lik paketin tamamını vermeye çalışmışlar. Bakır kabloyla bu hızları görmek benim için inanılmaz. Netspeed'e 10 üzerinden 10 veriyorum. @alpolojix / Leroxy snr marjını modemmi hatalı okuyor acaba ? yorumlarsan sevinirim.

Ekler

• netspeeee.png
    netspeeee.png
    27.5 KB · Hit: 57
  • ddddddddddddd.png
    ddddddddddddd.png
    18.8 KB · Hit: 61

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
@alpolojix / Leroxy snr marjını modemmi hatalı okuyor acaba ? yorumlarsan sevinirim.
Öncelikle geç yazdığım için sorry. Dün gece hem sınavlara baktım hem de sabahtan okula gittim.

Brom öncelikle "kesintisiz 4snr" deme bence. Çünkü bu değer çok düşük ve en ufak şeyden bile etkilenebilirsin.
79Mbps tanımlaması otomatik yapılıyor. Ayrıca attığın ss 65Mbps gösteriyor.
Hat zayıflaman fazla yok ancak bu kadar düşük snr ile gelecekte kesinti yaşaman çok muhtemel. Kablondaki ekleri ve ankastre ile olan bağlantını kontrol etmeni öneririm.
Ayrıca bazen modem gereksiz hat zayıflaması çıkarabiliyor. Mesela TT modeminde 10-12 zayıflamam varken keenetic'e geçtiğimde bu değer 8-10'a düşmüştü.
Tavsiyem iç tesisatını gözden geçirmen ve yeni bir modem alman.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle geç yazdığım için sorry. Dün gece hem sınavlara baktım hem de sabahtan okula gittim.

Brom öncelikle "kesintisiz 4snr" deme bence. Çünkü bu değer çok düşük ve en ufak şeyden bile etkilenebilirsin.
79Mbps tanımlaması otomatik yapılıyor. Ayrıca attığın ss 65Mbps gösteriyor.
Hat zayıflaman fazla yok ancak bu kadar düşük snr ile gelecekte kesinti yaşaman çok muhtemel. Kablondaki ekleri ve ankastre ile olan bağlantını kontrol etmeni öneririm.
Ayrıca bazen modem gereksiz hat zayıflaması çıkarabiliyor. Mesela TT modeminde 10-12 zayıflamam varken keenetic'e geçtiğimde bu değer 8-10'a düşmüştü.
Tavsiyem iç tesisatını gözden geçirmen ve yeni bir modem alman.
Cevabın için teşekkür ederim, modemi kapatıp açtım defalarca ancak max değerin üstüne çıkmamıştı. Şimdi 74 mbps almam beni mutlu etti. Şuana kadar kesinti yaşamadım, tesisatımda CAT5E kablo yani sanırım sorun modemde. Tekrardan teşekkür ederim :)

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Şuana kadar kesinti yaşamadım, tesisatımda CAT5E kablo yani sanırım sorun modemde. Tekrardan teşekkür ederim :)
Rica ederim :D
Bu snr ile gelecekte sorun yaşayabileceğini unutma ama.
Lakin benim tesisatım CAT6 Olmasına rağmen zamanında yapılmış kötü ekler yüzünden çok kesinti yaşadım.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Rica ederim :D
Bu snr ile gelecekte sorun yaşayabileceğini unutma ama.
Lakin benim tesisatım CAT6 Olmasına rağmen zamanında yapılmış kötü ekler yüzünden çok kesinti yaşadım.
Tamamdır :) peki 79mbps tanımlanması nasıl oluyor. Ben adsl 'de iken direk paketi tanımlıyorlardı yani 16mbps tanımlıyorlardı 11-12 alıyordum, 79 tanımlamaları normal mi ?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Ben adsl 'de iken direk paketi tanımlıyorlardı yani 16mbps tanımlıyorlardı 11-12 alıyordum, 79 tanımlamaları normal mi ?
ADSL Asimetrik. 16 Tanımlandıysa 1Mbps upload çıkart kaldı 15. Sana ulaşırken yaşanan kayıpları da düşündüğünde değişiyor yani kimisi 14 alıyor kimisi 10.
79 Normal. Mesela benim 96-97Mbps alıyor olmam lazım ancak modemin PPPoE desteği 95Mbps. Ama 102mbps tanımlı.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
ADSL Asimetrik. 16 Tanımlandıysa 1Mbps upload çıkart kaldı 15. Sana ulaşırken yaşanan kayıpları da düşündüğünde değişiyor yani kimisi 14 alıyor kimisi 10.
79 Normal. Mesela benim 96-97Mbps alıyor olmam lazım ancak modemin PPPoE desteği 95Mbps. Ama 102mbps tanımlı.
Tamamen anladım, çok yardımcı oldun teşekkürler :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,036
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom