antalyadayım. valorantı kablolu denemedim çünkü kablosuzda stabil bir ping değeri mevcut yani herhangi bir ping artışı yaşamıyorum . mermilerin gidişi özellikle , önceki kullandığın internete ( vodafone kablonet ) göre çok daha iyi.
ayrıca 100 mbps demiştim fakat bulunmuş olduğum bina maksimum 70 mbps internet altyapısına sahip olduğu için bu hız değerini müşteri hizmetlerini arayarak ( 1 dk lık bir işlem ) 70 mbps ye sabitlettirmek durumunda kaldım çünkü eğer hızı düşürmezsem kopma sorunlarına yol açacağını söyledi gelip kuran kişi. müşteri hizmetleri de bu durumu teyit etti.
biraz önce testlerini yaptım kablolu ve kablosuz bağlantılarda aldığım download, upload, ping ve jitter değerlerini görebilirsin. burada şunu özellikle belirteyim . kablosuz olarak yaptığım hız testinde downloadın düşük çıkmasının sebebi , modemle aramda iki duvar olması ve yaklaşık 15 metre mesafe olmasından kaynaklı. modemin bulunduğu odada interneti kullandığımda daha da yüksek download değerleri alıyorum . zaten kablosuz olarak bir hız testi yapmak var olan hızdan daha düşük hızları gösterir sağlıklı sonuçlar vermez . yinede kablolu ve kablosuz almış olduğum değerlerin resimlerini ekliyorum .
kablosuz : ( modemle aramda iki duvar ve 15 metre mesafe mevcut )
Alıntıyı görüntüle
kablolu : ( cat 6 özellikli kablo )
antalyadasın netspeed sunucu denizli uzak değilsin ping değeri bir tık yüksek ama kabul edilebilir. Ben kocaelindeyim bu yaptığın testi kocaeli veya istanbulda yapan birinide görürsem daha sağlıklı bir sonuca varacağım