Neler Yeni

NetSpeed mi Millenicom mu?

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Neden peki gıbır routingde gıbırıxdan yararlanmıyor? Coğu üye fixneti yaptığı gibi üye yapıyorlar ama fiziki bir routing bağlantısı mevcut değil fixnetin routingindede cunku kendileri üye değil. Riot önce tr için ayr ip havuzu sunarsa o zaman tr'e tt üzerinden diğer avrupa içinde netix üzerinden gider çözüm biter riot kaynaklı olan şeyi fixnet bununla uğraşıp maliyetini x bir ıx'e harcamak yerine avrupalara bağlantı kuran 100+ üyeli bir firmayla ıx üyeliğine sahip olur daha fazla şirkete direkt peer bağlantısı sunar. Zaten riot'a peeringi var tt üzerinden ama yurtdışı içinde netix var 2sini aynanda kullanamıyor cunku riot tek prefix üzerinden sağlamakta avrupa ve tri. Hem fix üye olması için istanbulda olması gerekiyor istanbudla olsa ztn direkt decix üyesi olur daha iyi ama şunu unuttuyorsun. Gine trafik edirnede toplancak ve pop gine edirne olcak. gine edirneye gidicek bundan ötürü istanbula yatırım yapmaktansa yurtdışı daha mantıklı.!
Bu kadar gerilmene gerek var mı hocam? İkisi de kimsenin babasının firması değil. Seviyeli bir tartışma yürütüyoruz şurada.
Ayrıca Gıbır kendi IX'ini kullanmıyor diye bir şey yok, mesela IX üyesi olan Meta'ya buradan erişim sağlıyor yanlış bilgi vermeyelim.
Bu test size göre mantıksızsa siz bir IP adresi verin ona test yapalım böyle gerilmenize hiç gerek yok.

etnetalw

80+ Bronze
Bu kadar gerilmene gerek var mı hocam? İkisi de kimsenin babasının firması değil. Seviyeli bir tartışma yürütüyoruz şurada.
Ayrıca Gıbır kendi IX'ini kullanmıyor diye bir şey yok, mesela IX üyesi olan Meta'ya buradan erişim sağlıyor yanlış bilgi vermeyelim.
Bu test size göre mantıksızsa siz bir IP adresi verin ona test yapalım böyle gerilmenize hiç gerek yok.
Gerilmedim ben kişisel görüşümü belirtim'ki. Meta,hurricane bağlantısı olabilir fakat gine gerek yoki? Fixnet zaten hurricane ile direkt peeri ile ulaşmakta. Meta içinde sofia netix ile direkt peer bağlantısı mevcut? Ve ist için bir ıx'e sahip olsada gine pingi aynı veya artar cunku gine pop,trafik edirne olcak. Ve mesaj düzeltim okuyabilirsiniz. Belki kullandığın sağlıyıcı için bu mantıklı olabilir ama fix için gerek yok yani.

Emrhan_

80+ Bronze
Türk telekom pişmanlık evde biri video izleyince 0.50 upload 2 download oluyor.

etnetalw

80+ Bronze
Gerilmedim ben kişisel görüşümü belirtim'ki. Meta,hurricane bağlantısı olabilir fakat gine gerek yoki? Fixnet zaten hurricane ile direkt peeri ile ulaşmakta. Meta içinde sofia netix ile direkt peer bağlantısı mevcut? Ve ist için bir ıx'e sahip olsada gine pingi aynı veya artar cunku gine pop,trafik edirne olcak. Ve mesaj düzeltim okuyabilirsiniz. Belki kullandığın sağlıyıcı için bu mantıklı olabilir ama fix için gerek yok yani.
Amaç x firma b firma değil ülkemize kaliteli yatırımlı hizmet versinler ben mutlu olurum. Bir aboneyi mutlu edebilirse 1 firma ne güzel bir şey. Dahada fazlasını menmun etsin her bir firma. Burda şu 5ms şu firma 10ms almış. Olabilir belki firma bu asn bu ip için geride kalmış olabilir çalışır fakat bazende sosyel medya,oyun şirketleride network anlamında gelişmesi lazım diye düşünüyorum. Ülkemizde bir cok sağlıyıcı var keşke her bir sağlıyıcı daha iyi yerlere gelebilse tek 1 şirketin üzerinden hizmet sunmasa dilerim.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Netspeed kullanıyorum memnunum

etnetalw

80+ Bronze
6 mslik bir fark var, Fixnet güzel iş çıkarmış (y)
Üste bahsettiğim bir konu. Burda 5-10ms derdi önemli değil cunku x ipde x firma iyidir ama b ip de c firması iyidir. Amaç kullanıcının internet kullanımdaki ip adreslerine sağlıyııclarına aldığı düşük gecikmeler önemlidir. Ve direkt bağlantı sağlayabilmesidir. Şimdi adam x dns x oyun önemsiyor 1 ip 2 ip örnek bakar en düşük kimde ise ona geçer ama başka bir kişi tek flim vb önemser ona göre bir sağlıyıcı tercih eder. Yani dediğim umarım anlaşılmıştır.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Üste bahsettiğim bir konu. Burda 5-10ms derdi önemli değil cunku x ipde x firma iyidir ama b ip de c firması iyidir. Amaç kullanıcının internet kullanımdaki ip adreslerine sağlıyııclarına aldığı düşük gecikmeler önemlidir. Ve direkt bağlantı sağlayabilmesidir. Şimdi adam x dns x oyun önemsiyor 1 ip 2 ip örnek bakar en düşük kimde ise ona geçer ama başka bir kişi tek flim vb önemser ona göre bir sağlıyıcı tercih eder. Yani dediğim umarım anlaşılmıştır.
Anlıyorum, zaten ben de bu şekilde düşünüyorum. Firmalar arasındaki ufak farkları da fiyat/performansa yorarak yorum ve öneri yapıyorum.

Krm01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Kerem
Netspeed kullanıyorum memnunum
NetSpeed kullanıyorum ben de memnun.
100-8 paket dediler 110-14 veriyorlar.
Ayrıca Milenicomdan geçtim 4 ay önce NetSpeede çok az bı 1-3 Ms arttı o kadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca daha yeni TT ile konuştum tahutlu pakete geçeyim diye adamlar modem kira bedelini yazmamışlar.100mpbs fibere 55 TL modem ücreti istiyorlar.
Değmez gibime geliyor.

Top Bottom