Neye yatirim yapmak daha mantikli? Dolar , borsa vb

Y
Yerel secimlere kadar bankalarin yuksek hosgeldin faizlerini somur, ardindan banka uzerinden altin hesabi acip parani oraya yatir.
Bu hosgeldin faizleri ne kadar oluyor ? Bu arada yatıracağım para max 10k yüksek bi mebla değil yani

Kar etmek istiyorsanız borsadır, hissedir benzeri şeyler kovalamanız gerekir.(risk içerir) Eğer param değerini korusun diyorsanız dolar, paund, altın gibi seçeneklere yönelmeniz gerekir.(güvenli limandır)

YTD değildir.

has altın alabilirsin bir kuyumcudan paran kadar. kuyum sektöründe çalışıyorum ve has altında ortalama 300-500 tl arası artış bekliyoruz 1 sene içinde yinede ne olacağını kesin bilemeyiz kesin bir yatırım tavsiyesi değildir ama paranın değeri kaybolmaz altında genel olarak

Altın hissedi de varmıs oradaki farklar azmış galiba alsatta ona bakabilirsiniz.

Hocam peki hangi hangi altın turunu almak mantikli mesela gram çeyrek vb . Birde alacağım dolar miktarı 230 dolar civarı büyük yatırımcı degilim parayi tlde tutmak istemiyorum sadece doların 5 TL artacağını farzetsek kar 1k oluyor yani çok bisey degil . Altında 8 k tllik bir yatırımın tahmini karı ne kadar olabilir 6 ayda ?
Altın alacaksanız Gram olarak fiziki almanızı öneririm. Diğer altın türleri işçilik içerdiği için kayıp yaşanır. Hatta şu sıralar kapalı çarşıda kesme altın satıldığı söyleniyor. Google'da kesme altın yazarsanız görürsünüz. Bu şekilde yada külçe olarak alabilirsiniz. Şunu söyleyebilirim Ons altın 6 ay içinde 2200$ seviyelerine çıkacağını düşünüyorum(Şuan 2053$) dediğim gibi tekrar hatırlatıyorum yatırım tavsiyesi değil sadece tahmin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada fiziki önermemin sebebi fiziki her zaman daha değerlidir. Bu dövizde de altında da bu şekilde.

Altın alacaksanız Gram olarak fiziki almanızı öneririm. Diğer altın türleri işçilik içerdiği için kayıp yaşanır. Hatta şu sıralar kapalı çarşıda kesme altın satıldığı söyleniyor. Google'da kesme altın yazarsanız görürsünüz. Bu şekilde yada külçe olarak alabilirsiniz. Şunu söyleyebilirim Ons altın 6 ay içinde 2200$ seviyelerine çıkacağını düşünüyorum(Şuan 2053$) dediğim gibi tekrar hatırlatıyorum yatırım tavsiyesi değil sadece tahmin.

Bu arada fiziki önermemin sebebi fiziki her zaman daha değerlidir. Bu dövizde de altında da bu şekilde.
Farkındayım hocam ytd olduğunu ona göre soruyorum zaten yardımın için saol . En mantiklisini bulup alicam sanirim . Fizikselde alabilirim

Amerikan borsa.

Bizim borsaya şuan çok kötü durumda. İleride ne olur bilmiyorum ama bana göre borsada kazanmak çok zor. Diğer seçenekleri değerlendirmeni tavsiye ederim.

Sorduğum sorular gerekli veya gereksiz . Kar payını adamın söylediğine göre inanıp kesilmiş gibi davranmicsm zaten sadece tahmini karı merak ettim .ne kadar kar edeceğini bilse soylermi demişsin çok saçma bu cümle hocam .neden söylemesin? Bilgi almak için soru sormakta yanlışsa vay haline

Sorduğum sorular gerekli veya gereksiz . Kar payını adamın söylediğine göre inanıp kesilmiş gibi davranmicsm zaten sadece tahmini karı merak ettim .ne kadar kar edeceğini bilse soylermi demişsin çok saçma bu cümle hocam .neden söylemesin? Bilgi almak için soru sormakta yanlışsa vay haline

Sanal almayı düşünüyorum

Sanaldan alabiliyormuyuz onları acaba yoksa kuyumcuyami sormak lazım?
Ben kuveyt kullanıyorum mobilden aldım ama kuyumcu da daha uygun olabilir sormak lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,189
Üyeler
192,636
Son üye
revexserv
Geri