Bence bi bozukluk var cpu da kesin gudubetim ben. Macunun üstünde etiket yoktu açılmış ürün garanti tarafından yapılmış ürün olabilir sonuçta incehesaptan aldım
Bence bi bozukluk var cpu da kesin gudubetim ben. Macunun üstünde etiket yoktu açılmış ürün garanti tarafından yapılmış ürün olabilir sonuçta incehesaptan aldım
Termal macun sürülmemiş halde bilgisayarı ilk açılışta CPU nun tüm çekideklerini denetlediği için aşırı ısınma durumu söz konusu oluyor. (İLK AÇILIŞTA.) bu sepeten ötürü termal macun ısıyı 10 15 derece etkilediği için aşırı ısınma söz konusu olduysa eğer sistem kendini durduruyor ve cpu hatası veriyor olabilir. Bizzat tecrübe etmiş olduğum bir konu
Anakart üstündeki CPU hatasının nedenleri kendi fikrimce;
1- İşlemci, anakartın ilk açılış sırasında tüm parçaları denetlemesiyle birlikte aşırı yük altına giriyor ve aşırı ısı nedeniyle kendini korumaya alıyor olabilir.
2- İşlemci pinlerinde yamulma kırılma söz konusu olabilir.
3- Anakart, ile işlemci arasında uyumsuzluk, okumama, gibi sorunlar olabilir. (Bu sistemde uyumluluk sorunu olucağını sanmıyorum.)
Sinyal hatası kendi fikrimce nelerden kaynaklı olabilir;
1- İşlemci veri işleyemiyordur.
2- Ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir pinlerinin kontrol edilmesi, çalışıp çalışmadığı kontrol edilmesi gerekli.
3- PSU nun sisteme güç verip vermediği kontrol edilmesi gerekir. PSU nun anakarta giden kablosuna kısa devre yapılarak psu üzerine seri bağlı parçalar (Fanlar gibi) çalıştırılıp kontrol edilebilir. NOT: HDD, Ekran kartı gibi ana parçaların psu dan sökülmesi tavsiye edilir sadece fanlar bağlı kalırsa en azından çalışıp çalışmadığı kontrol edilebilir.
Hocam diğer forumlarda sizin ile aynı sorunu yaşayan kişilerin sıkıntılar psu kaynaklı çıkmış. Birinden veyahut bir yerden idareten bir psu alıp deneme imkanınız varsa o şekil bir deneyin.
Yoksa mecburen p.tesi iletişime geçin aldığınız yer ile ona göre bir aksiyon yapın.
Bilgili olduğunu düşündüğüm birisine götürdüm. Amd işlemcilerde bu sıkıntıyı hep yaşıyoruz dedi aynı tarif ettiğim şekli yaşadıklarını söyledi. Anakartı servise yollayıp cpu ya uygun hale getirmeleri gerekiyormuş garanti ile iletişime geçmeye çalıştım şu an öğle arasındalarmış haber alınca direk kargoya vericem
Bilgili olduğunu düşündüğüm birisine götürdüm. Amd işlemcilerde bu sıkıntıyı hep yaşıyoruz dedi aynı tarif ettiğim şekli yaşadıklarını söyledi. Anakartı servise yollayıp cpu ya uygun hale getirmeleri gerekiyormuş garanti ile iletişime geçmeye çalıştım şu an öğle arasındalarmış haber alınca direk kargoya vericem