Mantıklı Kanks Aferim
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 10,950
Kule tipi daha iyi diyenler bütçeye göre söylüyor ki haklılar da. Bu segmentte kule tipi zaten yok, Noctua alın
Evet, kasa destekliyor, Kasa, Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Edition. Arctic Liquid Freezer III Pro 360, yaklasik 85 euro.kasan 360mm destekliyorsa 360mm iyi olabilir 120 euro noctua için bile çok fazla sanırım arctic liquid freezer ııı pro 360mm kaç orda ? onu öneririm.
Haklisin ama herkes sivi sogutucuya karsi, takmasi cok zahmetli diyorlar, temizlemesi ugrastirici diyorlar.120 euro asla etmez, eli yüzü düzgün sıvı soğutucu alırsın o paraya.
Büyük kule tiplerini söküp takmak da pek kolay değil. RAM'e çarpması, orada el girecek yer bırakmaması gibi dertleri var.Evet, kasa destekliyor, Kasa, Thermaltake Ceres 500 TG ARGB Snow Edition. Arctic Liquid Freezer III Pro 360, yaklasik 85 euro.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Haklisin ama herkes sivi sogutucuya karsi, takmasi cok zahmetli diyorlar, temizlemesi ugrastirici diyorlar.
Evet, degerleri görmek ve fikir yürütmek acisindan iyi olur aslinda.Hava soğutmaya sempatiniz varsa, undervoltlu ve undervoltsuz olarak oyun ısı ve fps değerlerini ölçebilirim sizin için?
Cyberpunk girip atacağım değerleri sizin için fikir vermesi adına.
Benim icin görünüs önemli degil, performans önemli, evet görüntüsü iyi degil ama cokta büyük bir sorun degil aslinda.Ben hava soğutma taraftarıyım, zaten mevcut sistemimde de Noctua Nh-d15s kullanıyorum. Sıvı soğutucu olarak Arctic bile alsan eninde sonunda bozuluyor. Ama hava soğutma insanı yarı yolda bırakmaz üzerinden yıllar geçse de canavar gibi çalışır. Evet biraz tuzlu ama verdiğin paranın sonuna kadar karşılığını alıyorsun. Estetik gözükmediği konusunda yorum yapan arkadaşlarla hem fikiriz ne kadar hava soğutucuyu sevsem de şık gözüktüğünü söyleyemem. Gülü seven dikenine katlanır diyelim...
Nh-d15'e alternatif olarak Corsair'ın hava soğutucusunu paylaşıyorum;
CORSAIR A115 Yüksek Performanslı Tower CPU Hava Soğutucu - 270W TDP'ye kadar soğutur - Kaydırmalı ve Kilitle Fan Bağlantısı - İki Corsair AF140 Elite Fan - Kurulumu Kolay - Önceden Uygulanan Termal : Amazon.com.tr: Bilgisayar
CORSAIR A115 Yüksek Performanslı Tower CPU Hava Soğutucu - 270W TDP'ye kadar soğutur - Kaydırmalı ve Kilitle Fan Bağlantısı - İki Corsair AF140 Elite Fan - Kurulumu Kolay - Önceden Uygulanan Termal : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Düz NH-D15'ler Phantom Spirit 120 modellerden daha kötü, yani daha ucuza iyisi bulunuyor. O bütçeye çıkmışken 360mm AIO alın kafanız rahat eder.Merhaba askadaslar, basliktanda anlayacaginiz gibi 2 farkli sogutucu arasinda kaldim. Noctua NH-D15 chromax.black hava sogutcu mu, yoksa ALPHACOOL Eisbär 360 sivi sogutcu mu, tercih etmeliyim? Youtube videolarinin altindaki yorumlarda, bazilari sivi sogutucuya karsiyken, bazilarida sivi sogutucunun hava sogutucudan daha fazla verimli oldugunu söylüyor ama genel olarak sivi sogutucunun pek desteklenmedigini fark ettim. Sivi sogutucuyu takmasi ve temizlemesi gercekten bu kadar zahmetli mi? Ben 2 örnek koyarak sizinde fikrinizi ögrenmek istedim.
Thermalright aio mu yoksa Sorsair aio mu?Düz NH-D15'ler Phantom Spirit 120 modellerden daha kötü, yani daha ucuza iyisi bulunuyor. O bütçeye çıkmışken 360mm AIO alın kafanız rahat eder.
Iyiymis.Hocam -30 CO ile;
Cyberpunk'ta Undervoltlu ve stok ayarlarda ortalama 20dk oynadım.
UV oynanışta ortalama oynanış sonucu;
En düşük 55 derecelerde çalıştı.
Ortalama 57-58 derecelerde oynadım.
En fazla 63.5 dereceye çıktı. Bir süredir bu kadar çıkmıyordu. Arka planda bir şey dönmüş olabilir emin değilim.
Stok ayarlarda ise 3-5sn pik 77 dereceye olup normale döndü.
Oyun ortalaması 62-63 derece arası oldu.
En fazla 77 pik değeri harici 69-70 dereceleri gördü.
Yok hocam beklediğim kadar iyi olmadı bugün hatta canım sıkıldıBenim yine kafam karisti. Yine herkes farkli görüste. Hangisine karar vereyim cikamadim isin icinden. Fiyat tabii ki önemli ama en azindan fiyata bakmadan en güclüsünün hangisi oldugu, hangisinin daha pratik oldugunu söyleyin.
Thermalright aio mu yoksa Sorsair aio mu?
Iyiymis.
Kule tipi anlık sıçramalara yetişemiyor hocam 77c dert etmeyin.Hocam -30 CO ile;
Cyberpunk'ta Undervoltlu ve stok ayarlarda ortalama 20dk oynadım.
UV oynanışta ortalama oynanış sonucu;
En düşük 55 derecelerde çalıştı.
Ortalama 57-58 derecelerde oynadım.
En fazla 63.5 dereceye çıktı. Bir süredir bu kadar çıkmıyordu. Arka planda bir şey dönmüş olabilir emin değilim.
Stok ayarlarda ise 3-5sn pik 77 dereceye olup normale döndü.
Oyun ortalaması 62-63 derece arası oldu.
En fazla 77 pik değeri harici 69-70 dereceleri gördü.
Şu an Warframe Pro gayet F/P ve LF3 Pro'dan daha iyi değerler sunabiliyor.Benim yine kafam karisti. Yine herkes farkli görüste. Hangisine karar vereyim cikamadim isin icinden. Fiyat tabii ki önemli ama en azindan fiyata bakmadan en güclüsünün hangisi oldugu, hangisinin daha pratik oldugunu söyleyin.
Iyiymis.
Artic Pro iii 360mm 85 Euro iken daha pahalıya hava soğutma mı almayı düşünüyorsunuz? Bunun için çoğunluk düşünmez bile sıvı soğutmayı alıp geç. Hava soğutmayı ucuz diye alıyoruz bizBenim yine kafam karisti. Yine herkes farkli görüste. Hangisine karar vereyim cikamadim isin icinden. Fiyat tabii ki önemli ama en azindan fiyata bakmadan en güclüsünün hangisi oldugu, hangisinin daha pratik oldugunu söyleyin.
Iyiymis.
Eğer yarı fiyatına alacaksınız kule tipi, bütçe ayırdıysanız kaliteli bir sıvı soğutma her zaman daha iyidir.Arkadaslar yazdiginiz modellerin hepsini kenarda not ediyorum, hepinize tesekkür ederim ama modelden önce sivi mi yoksa hava sogutucumu ona karar veremedim, ilk önce buna karar verelim. Ilk karar vermemiz gereken konu bu aslinda.
sıvı soğutma almanız çok daha mantıklı olacaktır. noctua nh d15 yaptığı soğutmayı bütün çift kuleli soğutmalar yapıyor.Merhaba askadaslar, basliktanda anlayacaginiz gibi 2 farkli sogutucu arasinda kaldim. Noctua NH-D15 chromax.black hava sogutcu mu, yoksa ALPHACOOL Eisbär 360 sivi sogutcu mu, tercih etmeliyim? Youtube videolarinin altindaki yorumlarda, bazilari sivi sogutucuya karsiyken, bazilarida sivi sogutucunun hava sogutucudan daha fazla verimli oldugunu söylüyor ama genel olarak sivi sogutucunun pek desteklenmedigini fark ettim. Sivi sogutucuyu takmasi ve temizlemesi gercekten bu kadar zahmetli mi? Ben 2 örnek koyarak sizinde fikrinizi ögrenmek istedim.