Noctua hava sogutucu mu, yoksa ALPHACOOL sivi sogutucu mu?

Noctua alabiliyorsan noctuadan daha iyi soğutucu yok. Belki Noctua fanlı 420mm asus proart soğutucular daha iyidir o da noctua industrial fanlardan dolayı. Onun dışında noctua d15s veya bulabiliyorsan g2 versiyonunu alabilirsin. Noctua alabileceğin en premium bilgisayar parçası satıyor

Noctua alabiliyorsan noctuadan daha iyi soğutucu yok. Belki Noctua fanlı 420mm asus proart soğutucular daha iyidir o da noctua industrial fanlardan dolayı. Onun dışında noctua d15s veya bulabiliyorsan g2 versiyonunu alabilirsin. Noctua alabileceğin en premium bilgisayar parçası satıyor
Bende öyle düsünüyorum aslinda, Noctua normalde en iyisi olmasi gerekiyor. Hatta chatgbt bile onu önerdi, Chatgbti´ye ne kadar güvenilir bilmiyorum ama birsürü hava sogutma karsilastirdim bana Noctua NH-D15 Chromax.black´i önerdi. Lakin dedigim gibi bazilari Sivi sogutma al diyor, bazilarida Hava sogutma al diyor, acikcasi karar veremiyorum.

Biraz da görüntü lazım bence ya. Kasanın içinde kafam kadar soğutucu oluyor. Sıvı soğutucu takarsın hem güzle görüntü, hem iyi performans alırsın. Noctua'da iyi tabi, kötülemiyorum. Dediğim gibi biraz da göze hitap etmeli.

Bende öyle düsünüyorum aslinda, Noctua normalde en iyisi olmasi gerekiyor. Hatta chatgbt bile onu önerdi, Chatgbti´ye ne kadar güvenilir bilmiyorum ama birsürü hava sogutma karsilastirdim bana Noctua NH-D15 Chromax.black´i önerdi. Lakin dedigim gibi bazilari Sivi sogutma al diyor, bazilarida Hava sogutma al diyor, acikcasi karar veremiyorum.
ben noctua ürünlerinin hayranıyım fakat d15 yahut d15s ye vereceğiniz parayı kesinlikle hak etmiyor. d15 o parayı vereceğinize gidin 360ml sıvı soğutma alın.fiyat performas ürünü istiyorsanız coolermaster halo 622 alın deepcool ak620 alın ne bilim gidin assassın ıvs 140 modelini alın ama noctua d15 yahut d15s almayın gereksiz pahalı.ayrıca onun yaptıgı işi bu saydığım markalarda yapıyor.bilinçli alışveriş yapınız mantıklı alışveriş yapınız sırf noctua yazısı yazacak diye 10 yıl önce çıkmış bir ürüne bu parayı vermek bana akıl işi gelmiyor.bir oyuncu olarak size önerebileceğim durum bu.

O işler öyle olmuyor. Ürün F/P olmaktan çok uzak ve performansı bütün çift kuleler ile aynı. Eğer G2 fiyat olarak makul olsa anca tercih edilirdi. Noctua PC sektöründe abartılan bir balon sadece.

O işler öyle olmuyor. Ürün F/P olmaktan çok uzak ve performansı bütün çift kuleler ile aynı. Eğer G2 fiyat olarak makul olsa anca tercih edilirdi. Noctua PC sektöründe abartılan bir balon sadece.
F/p değil zaten kim f/p dedi. Premium diyorum. Rolls-Royce sence f/p mi? Noctua balon vb yazan birine daha cevap vermeye tenezzül etmiyorum. Herkesin kendi parası. İstediği gibi harcasın.

Son düzenleme:
İndustrial fanlar biraz sıkıntılı. Düşük RPM'de bile bilya sesi yapıyorlar. Endüstriyel olduğundan dolayı sessizlik olayı yok. Tamamen uzun ömür düşünülmüş. Geçen arkadaşım sırf bu yüzden iki fanıda sattı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bana göre balon değil. Müşteri hizmetleri 10 yıllık bir üründe bile yardımcı oluyor. Faturası olmamasına rağmen. Verdiğiniz parayı hak ediyor bana göre. Tabii F/P olarak bakılırsa iyi değil.

İndustrial fanlar biraz sıkıntılı. Düşük RPM'de bile bilya sesi yapıyorlar. Endüstriyel olduğundan dolayı sessizlik olayı yok. Tamamen uzun ömür düşünülmüş. Geçen arkadaşım sırf bu yüzden iki fanıda sattı.

Bana göre balon değil. Müşteri hizmetleri 10 yıllık bir üründe bile yardımcı oluyor. Faturası olmamasına rağmen. Verdiğiniz parayı hak ediyor bana göre.
Ben arkadaşın benzetmesini doğru bulmuyorum. Bana göre alınacak ürün fiyatı ile ilişkilidir. Noctua sektöre adını çok iyi yazdıran ve kule tipinde standartları belirleyen markadır. Malzeme kalitesi premiumdur. Ama artık bu sektör bu kadar dar değil ve bu denli marka aleyhtarlığı yapmayı doğru bulmuyorum. Normal D15 fiyatı bugün 140$. Ondan daha iyi performans sunan PS120 EVO 55$. E Thermalright'ın Warframe Pro modeli 99$'a bulunurken. Ben bu fiyata ne alacağımı sorgularım. Yıllarca geliştirilen D15 G2 modeli de 182$ dolar ve harikalar yaratmıyor. O yüzden bugün sektörde noctua abartılan bir balondur. Zamanında yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.

Ben arkadaşın benzetmesini doğru bulmuyorum. Bana göre alınacak ürün fiyatı ile ilişkilidir. Noctua sektöre adını çok iyi yazdıran ve kule tipinde standartları belirleyen markadır. Malzeme kalitesi premiumdur. Ama artık bu sektör bu kadar dar değil ve bu denli marka aleyhtarlığı yapmayı doğru bulmuyorum. Normal D15 fiyatı bugün 140$. Ondan daha iyi performans sunan PS120 EVO 55$. E Thermalright'ın Warframe Pro modeli 99$'a bulunurken. Ben bu fiyata ne alacağımı sorgularım. Yıllarca geliştirilen D15 G2 modeli de 182$ dolar ve harikalar yaratmıyor. O yüzden bugün sektörde noctua abartılan bir balondur. Zamanında yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz.
Evet, o konuda dediğinize katılıyorum. F/P olarak kötüler.

Bana göre balon değil. Müşteri hizmetleri 10 yıllık bir üründe bile yardımcı oluyor. Faturası olmamasına rağmen. Verdiğiniz parayı hak ediyor bana göre. Tabii F/P olarak bakılırsa iyi değil.
valla 7800x3d kullanıyorum ve daha üst seviyelere geçme ihtiyacım yok 9950 falan gibi o yüzden bence Ryzen 7 seviyesinde d15s oldukça ideal. Kasa fanı olarak da noctua kullanıyorum ama endustrial değil remux olanlardan. Daha giriş seviyesi. Sessizlik ve soğutma performansı beni çok mutlu ediyor. İndustrial ses olayını öğrenmem iyi oldu. Şimdi hiç dokunmam 420mm asus veya industrial kasa fanlarına. İdeali g2 ve premium Noctua rengi fanlar fakat erişim ülkemizde kısıtlı. 7 24 çalışacak render bilgisayarı ihtiyacı olan zaten kendine en iyi çözümü bulacaktır. Çift fan kule 2k 2.5k şuan piyasada 3.7kya sahibindende sıfır d15s bulunabiliyor. Sessizlik ve uzun ömür isteyen birisi için bence değer.

6 yıl değişim garantisi var. Eu bölgesinde. Oc, undervolt, ram timing uygulayacaksan sıvı tercih et direkt, ryzen işlemciler sabit sıcaklığı seviyor ona göre boostluyor intel gibi değil, ne kadar aynı sıcaklıkta kalmayı başarırsan o kadar stabil kalırsın, bunu noctua yapar üzmez, su soğutma ile daha hızlı ve stabil yaparsın, aynı şekilde akvaryum kasa tercih edeceksen sıvı tercih etmeni tavsiye ederim, yurt dışında olduğun için garanti de bir problem yaşayacağını zannetmiyorum. Kasanın içi hava soğutmayla fırın gibi olabiliyor ortam ısısı yüksek iken. Stok kullanacaksan hava alıp geçebilirsin. Alacağın hava soğutucu zaten S tier. Büyük ihtimal ömür boyu soket desteği garantisi var hala devam ediyorsa. Ancak her zaman dediğim gibi fizik ve matematik, suyun termal kapasitesi dolayısıyla S tier iyi bir aio S tier hava soğutmadan her zaman daha iyi olacak.

:) Simdi gönlüm yine Sivi sogutmaya kaydi, hadi hayirlisi. Sivi sogutucu alirsam kesinlikle kapali devre yani AIO sivi sogutma alacagim. Yani AIO diyen arkadaslar kesinlikle hakli, bircok avantaji var. Ayrica yukarda baslikta yazdigim alphacool kapali devre degilmis. Kraken´in pompasi sesliymis, en cok önerilen dediginiz gibi Arctic liquid freezer birinci sirada, ayrica Corsair Nautilus, MSI Mag (Bütün modelleri begeniliyor) iyi secimmis. Ayrica ekstradan ASUS Prime LC 360 ARGB LCD´de gözüme carpti, sizce bu nasildir. Sivi sogutmada fikir degistirmezsem, tercihim Arctic olucak gibi duruyor suanlik.

Geri