Neler Yeni

Norton™ 360 VS Kaspersky™ Internet Security

Kaspersky VS Norton

• Norton

Oylar: 3 27.3%
  • Kaspersky

Oylar: 8 72.7%

• Oy kullanan toplam üye
    11

drocco

80+ Bronze
Bence hiçbiri. Antivirüs kendisi bir virüs

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Konuyu herkes bilgilensin diye açtım Konu başlığındada belirttiğim gibi sizce Norton mu Kasperksy'mi nedenleriyle birlikte belirtirseniz herkes bilgilenmiş olur .
Kaspersky diyenler hiçbir şey bilmiyorlar sadece fanboyluk.
Norton 1500 adet virüsü bile alt edebiliyor.

Ayrıca WannaCry'ı da.

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Norton'un kaynak tüketimi daha fazlaydı yanlış hatırlamıyorsam, Kaspersky tercih ederim.
Norton'un en büyük dezavantajı maalesef. :mad:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Norton en iyi anti-virüstür bunu siber güvenlik uzmanlarıda test edip söylüyor zaten.

drocco

80+ Bronze
Antivirüs bilgisayarını yavaşlatmaktan başka hiçbir işe yaramaz.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Kaspersky diyenler hiçbir şey bilmiyorlar sadece fanboyluk.
Norton 1500 adet virüsü bile alt edebiliyor.

Ayrıca WannaCry'ı da.

Eskiden Norton sürekli hazır PC üreticileri, Anakart üreticileri ile anlaşırdı deneme sürümünü hediye ederlerdi.
Bu yüzden veritabanı çok gelişti ama maalesef son birkaç yıldır pek iyiye gittiğini düşünmüyorum.
Kaspersky de önceden yaptığı hatalardan ders çıkarmış gibi önce kaynak kullanımını çok büyük derecede azalttı daha sonra veritabanı konusuna yöneldi.

3-4 sene önce sorulsa kesinlikle Norton derdim fakat şu an Norton'un başarılı olduğunu düşünmüyorum.

Kurumsal alanda Norton kullanılmasının sebebi ise
1-Norton'un geçmişten gelen koruma güvencesi
2-Veritabanı büyüklüğü
Daha sonra Kaspersky'nin yükseliş zamanı başladı ve Kaspersky tercih edildi
Kaspersky'nin Rus devletine bilgi aktarımı yapması hatta bu öğrenilene kadar Kaspersky kullanılıyordu bu sızdırma öğrenilince kısa süre içinde tekrar Norton'a geçiş yapıldı.
Symnatec ise Broadcom tarafından alındı.

WannaCry zamanları vs gerçekten ağır zamanlardı ve Norton buna ilk çözüm bulandı sanırım ama saltanatı bitti.

Kişisel düşüncelerim bunlar.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Eskiden Norton sürekli hazır PC üreticileri, Anakart üreticileri ile anlaşırdı deneme sürümünü hediye ederlerdi.
Bu yüzden veritabanı çok gelişti ama maalesef son birkaç yıldır pek iyiye gittiğini düşünmüyorum.
Kaspersky de önceden yaptığı hatalardan ders çıkarmış gibi önce kaynak kullanımını çok büyük derecede azalttı daha sonra veritabanı konusuna yöneldi.

3-4 sene önce sorulsa kesinlikle Norton derdim fakat şu an Norton'un başarılı olduğunu düşünmüyorum.

Kurumsal alanda Norton kullanılmasının sebebi ise
1-Norton'un geçmişten gelen koruma güvencesi
2-Veritabanı büyüklüğü
Daha sonra Kaspersky'nin yükseliş zamanı başladı ve Kaspersky tercih edildi
Kaspersky'nin Rus devletine bilgi aktarımı yapması hatta bu öğrenilene kadar Kaspersky kullanılıyordu bu sızdırma öğrenilince kısa süre içinde tekrar Norton'a geçiş yapıldı.
Symnatec ise Broadcom tarafından alındı.

WannaCry zamanları vs gerçekten ağır zamanlardı ve Norton buna ilk çözüm bulandı sanırım ama saltanatı bitti.

Kişisel düşüncelerim bunlar.
Valla Linuxcuğum bence bitmedi saltanatı hala güçlü. Ancak en büyük 2 sorunu kaynak tüketimi fazla ve herhangi bir ücretsiz trial versiyonu yok 14 günlük falan.

Kaspersky'ın ise kaynak kullanımı tam olarak azalmış değil.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Valla Linuxcuğum bence bitmedi saltanatı hala güçlü. Ancak en büyük 2 sorunu kaynak tüketimi fazla ve herhangi bir ücretsiz trial versiyonu yok 14 günlük falan.

Kaspersky'ın ise kaynak kullanımı tam olarak azalmış değil.
2019'dan beri Norton tercih etmiyorum.
Kaspersky'nin kaynak kullanımı çok kötüydü... iyi hatırlıyorum sırf Kaspersky kurdum diye bilgisayarı kullanamaz olmuştum format atmak zorunda kalmıştım 2011 zamanları
O zamanlar Norton çok daha iyidi Kaspersky'e göre hem güvenlik konusunda hem kaynak kullanımında.
Norton olduğu yerde sayarken kaynak kullanımı yüzünden adı kötüye çıkmış Kaspersky baya geliştirdi kendini.
Güvenlik konusunda da kendi görüşüm Norton ile yakınlaşması 2016 da başladı ve 2019'da eşit hale geldi.
Zamanında övgülerle yer alan Norton son 2-3 senedir hiçbir virüsü ilk tespit edip koruyan olarak anılmadı.
Doğal olarak kendi ekmeğini yediği kısıma yani kurumsala oynadı.
Symnatec'i bünyesinden ayırmasına rağmen hala çöküşte Norton.
Buna rağmen hala pata küte ilerleyen Kaspersky...

Kaspersky fanboyluğu yapıyormuş gibi oluyorum böyle olunca zamanında severek kullandığım AV'nin böylesi gidişi beni de mutlu etmiyor hele ki Ruslardan çıkmış bir AV nin yükselişte olması baya kötü durum ama maalesef durumu böyle görüyorum.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
2019'dan beri Norton tercih etmiyorum.
Kaspersky'nin kaynak kullanımı çok kötüydü... iyi hatırlıyorum sırf Kaspersky kurdum diye bilgisayarı kullanamaz olmuştum format atmak zorunda kalmıştım 2011 zamanları
O zamanlar Norton çok daha iyidi Kaspersky'e göre hem güvenlik konusunda hem kaynak kullanımında.
Norton olduğu yerde sayarken kaynak kullanımı yüzünden adı kötüye çıkmış Kaspersky baya geliştirdi kendini.
Güvenlik konusunda da kendi görüşüm Norton ile yakınlaşması 2016 da başladı ve 2019'da eşit hale geldi.
Zamanında övgülerle yer alan Norton son 2-3 senedir hiçbir virüsü ilk tespit edip koruyan olarak anılmadı.
Doğal olarak kendi ekmeğini yediği kısıma yani kurumsala oynadı.
Symnatec'i bünyesinden ayırmasına rağmen hala çöküşte Norton.
Buna rağmen hala pata küte ilerleyen Kaspersky...

Kaspersky fanboyluğu yapıyormuş gibi oluyorum böyle olunca zamanında severek kullandığım AV'nin böylesi gidişi beni de mutlu etmiyor hele ki Ruslardan çıkmış bir AV nin yükselişte olması baya kötü durum ama maalesef durumu böyle görüyorum.
Rus ve Çin menşei'li programlara pek güvenemiyorum zaten bende AV kullanmayı bıraktım sadece AdwCleaner kullanıyorum Windows defender yetiyor bana tarayıcı olarakta en güvenilir olan Microsoft Edge ve RAM'i ve işlemciyi yemeyen uBlock Origin kullanıyorum uBlock Origin'de güvenlik anlamında zararlı sitelere falan sokmuyor.

Top Bottom