Neler Yeni

Nvidia, 5nm Ekran Kartı Teknolojisi için Çalışıyor !

isimsizüye

80+ Gold
unnamed (3).jpg

Nvidia, ekran kartı piyasasına yön verecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Henüz resmileşmemiş bazı açıklamalara göre Nvidia, 2021 yılında tamamen yeni bir teknoloji olan 5 nm ekran kartları üretmeye hazırlanıyor. Bu gelişim ile birlikte Nvidia ve AMD arasındaki rekabetin daha da artacağı öngörülüyor. AMD ve Nvidia arasındaki mücadele, son dönemlerde Fenerbahçe - Galatasaray derbisi kadar kızışmış durumda. Özellikle AMD marka işlemciler, Intel ile mücadelesinden galip ayrılınca Nvidia, piyasadaki yerini garantiye almak adına çalışmalarını hızlandırıyor. 2021 yılına girdiğimizde ise bu rekabetin çok daha fazla kızışması bekleniyor. Üstelik Nvidia'nın 2021 yılı için hazırlıkları bununla da sınırlı değil. Şirket, bir yandan TSMC ile 5nm çipsete sahip ekran kartları üzerinde çalışırken, diğer yandan da Samsung ile üretim için görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu görüşmeler olumlu bir şekilde tamamlanırsa, Nvidia'nın 5nm ekran kartı çiplerini Samsung üretecek. Nvidia tarafından yapılan bu tarz agresif hamlelerin sebebi olarak AMD gösteriliyor. AMD'nin Intel ile arasındaki mücadelede galip olması, Nvidia cephesinden riskin büyümesi anlamına geliyor. Bu sebeple de şirket yetkilileri, ekran kartı sektörünün kralı olmak adına sağlam adımlar ile gelişmelere devam ediyor.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
yav yuh ben daha yeni 7nm'ye geçtim

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,056
İsim
Ömer
Steam
fieryz
AMD canını sıkmış Nvidia'nın.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kesin alacak paramız vardır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mustafa Şen
NVIDIA - Samsung anlaşması ve diğer yandan Exynos işlemcilerde AMD - Samsung anlaşması. Samsung bu hikayede Eyşan oluyor.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,189
İsim
Jarvis-M
NVIDIA sonunun ıntel gibi olmasını istemiyor çönkü amd aman vermiyor

ErcüCeran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru