Neler Yeni

🟥🟩 AMD & NVIDIA ekran kartlarının (+) ve (-) yönleri + ANKET!

Siz Hangi Markayı Tercih Ediyorsunuz?

• 🟩 NVIDIA

Oylar: 202 66.2%
  • 🟥 AMD

Oylar: 96 31.5%
  • Diğer (İntel ARC vs.)

Oylar: 7 2.3%

• Oy kullanan toplam üye
    305

Akanzai

80+
Şuan amd kullanıpta 1080p - 2k full ayarlarda oynayamayacağınız oyun yok.Oyun baz alındığında 4k çıkmadığınız sürece amd fazlasıyla yeterli hemde daha ucuza.Eğer 4k + rt açılırsa amd cortluyor ama onu isteyeninde xx80 ve xx90 serisini alacak parası vardır.Dersiniz ki render işi, stüdyo işi, grafik çizim, yayın gibi şeylerde tabii ki nvidia daha iyi.

Senerr

80+ Bronze
Ve Nvidia'nın sevmediğim yönlerinden biriside yıl 2024 ve hala giriş seviyesini geçtim orta seviye ekran kartlarina bile 8 gb vram katması...
Bence o GTX (GTX serisinin en son amiral gemisi) 1080'nin kullanıcılarının pozitif yorumlarından kalan bir durum ki 4060'a kadar Nvidia giriş kartlarına hep 1080ti'nin gücünü baz alarak daha az güçlü kartlar sürdü RTX adı altında. Yani GTX 1080 kartını 4000 serisinde kadar 3060'a kadar sürekli RTX diye sundular önümüze halbuki aynı performans sadece RTX çekirdekleri var, haliyle 8 gb vram üstünü koymak Nvidia'ya pek mantıklı gelmedi diye düşünüyorum bu yüzden. Hatta benim kıstasım bu yüzden giriş RTX serisinin (xx50 veya xx60) 1080ti'yi saf performans olarak geçesiye kadar almamaktı. RTX 4060 ile birazcık geçti hemen aldım sebebi de hani sadece RTX diye kart almak bana hep saçma geldi yeni kart dediğin saf güç olarakta yeni olmalı bence. Tabii laptop için düşündüm bunları masaüstü alsam AMD tercih ederdim pişmanlıklarıma rağmen çünkü Nvidia ilk hatayı RTX teknolojisini pazarlamak için ucuza saf güç olarak GTX serisinden geri kalan kartlar üreterek yaptı.

4060 güçlü dediğimde çok az yani bir tık daha güçlü mesela ama vramden dolayı geride kaldığı oluyor 1080Tİ'ya göre, burada 11 gb vram olsa mesela 4060'ta AMD'yi bir güzel patlatırdı Nvidia.

Son düzenleme:

sey7ullah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
SEYFULLAH KIR
Agalar bu sorunun çok cevabı yok Fanboy olan olmayan bu durumu kabul eden etmeyen çok insan var ben 3ünü de denedim rtx3070ti-arc a770- amd rx 6700xt hepsi bazı konularda okey ama nvidia komple donanılmış bir paket o yüzden nvidia ama bütçeye göre tabi her şey

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
EmreE
ben amd kullanan birisi olarak söylüyorum çokta severim amd ürünlerini ama nvidia daha iyi yani şahsi görüşüm bu çünkü en önemli nedenlerden biri yazılım devir artık yazılım devri amd bu konuda nvidia kadar başarlılı değil malesef ama amd kas gücü olarak nvidiadan daha iyi birde bu sorun bende mi var bilmiyorum rx 7600 kullanıyorum aşağıda da görüyorsunuz oyunlarda pikseller belli oluyor yani 1080p full .eksem bile sanki bi keskinleştirme efekti olur ya nesnelerin hatlarına beyazlık ekler aynı o sorun var nvidia geçsem bu sorun düzelirmi bilmiyorum

Senerr

80+ Bronze
Rx 580'de bazen wattman sorunuyla uğraşıyordum. Şuan 1650s kullanıyorum ama wattman olmasına rağmen rx 580 çok daha iyiydi. 4gb ve 8gb farkını 1080p çözünürlükte rahatlıkla hissediyorum. İleride sistem topladığımda 2. El 6900xt veya daha geç olursa 2. El 7900gre takmayı düşünüyorum. Amd adamdır. Nvidia teknolojileri iyidir ama ben kullanmıyorum çoğunu. Kırmızı takımdan devaaaammm...
Grafikleri yükseltirken daha fazla vram ihtiyacı duyuyor sistemler vram barajını aşmazsan o farkı hissetmek zor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ahmet İhsan Bozacı
NVIDIA fiyatını hak etmeyen modeller sunuyor. Genel kullanıcı kitlesi gidip 4090 almayacak. Orta düzey ekran kartlarına VRAM artışı ve fiyat düşüşü gelmeli. Senelerdir NVIDIA kullanmama rağmen bir sonraki tercihim muhtemelen AMD olacak.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
2-2.5 yıldır rx6600xt kullanıyorum ilk aldığımda sıcaklık değerleri 69 u geçmiyordu şimdi 78 i geçmiyor bence 2 yılda gayet normal bişey.

Yazılımsal olarak 1 defa sorun yaşadım o da oyunlarda driver güncelleyin hatasıydı driveri güncelleyip geçtim düzeldi.

dlss rtx performansını adapte etmeye çalışıyor amd tarafı hala tam olarak oturmuş değil bence ama baya ilerleme var eskiden fsr felan açtığımızda görüntüde pixelleşme oluyordu ama şimdi öyle bişey yok.

amd nin bence tek eksi tarafı nvidia daki gibi denetim masası olmaması, mesela ben internet kafeye gittiğimde kesinlikle renk paletiyle oynuyorum güzel oluyor. Tabi bunu kendi monitörünüzün desteklediği kadar monitör ayarlarından yapabilirisiniz ama nvidianın ki çok basit çok güzel düşünülmüş ince bi hareket olarak görüyorum.
Bi eksisi daha bence AMD nin kendi SUPPORT uygulaması bazen arkaplanda bişeyler indiriyor ama bunu göremiyoruz ve sadece görev yöneticisinden bulabilirseniz kapatılıyor, benim gibi interneti kötü olan insanlara zulüm oluyor

Senerr

80+ Bronze
AMD'nin genelde hep sorunu kötü ünü oldu ekran kartı tarafında, ben AMD'nin haterlarını sadece forumlarda görmüştüm gerçekte 1 defa karşılaştım o adamda AMD alan varsa yazıklar olsun kafasında geziyordu. RX 500 serisi gibi serilerden dolayı o bir kere yerleşmiş çıkmadı AMD'nin üstünden hala. 6000 serisinden sonra bu şikayetler azaldı ama hala bitmediği iddia ediliyor maalesef.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
Batuhan
Amd kartlar çokmu güç tüketiyor ne daha önce kullandığım bütün amd kartlar nvidia muadillerine göre daha fazla ısınıyordu. RX 590 SE'den sonra kullandığım amd kartlarında hiç wattman hatası falan almadım. Amd bence wattman sorununu çözdü ama yazılım olarak halen stabil değil. Bir oyunla çok iyi optimizeyken diğerinde drop yaşatıyor. En son nvidiaya geri dönüş yaptım. Tamamen bütçe meselesi aslında ama bütçe sıkıntısı olmayan birine nvidia öneririm çünkü bu işin babası nvidia şuanlık gelecekte ne olur bilemeyiz.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,502
İsim
Mehmet Aslan
Benim için AMD artıları :
  • Rakibine göre fiyat avantajı.
  • Giriş-Orta segmentte seleflerine göre daha performanslı kartlar.
  • Açık kaynak yazılım desteği.
  • VRAM bonkörlüğü
Eksileri :
  • Sorunlu sürücüler (yeni nesilde büyük oranda çözdüler)
  • Partner ağının geniş olmaması.

Benim için Nvidia artıları :
  • Sorunsuz sürücü desteği.
  • DLSS gibi yapay zeka teknolojileri.
  • Ücretsiz yazılım destekleri. (bu konuda gerçekten çok iyiler.)
  • Üst segmentte rakipsiz kartlar.
  • Ray Tracing.
  • 2. El piyasası.
  • Geniş partner ağı.
  • Cuda
Eksileri :
  • Tekel olması.
  • Tekelliğin getirdiği rahatlıkla kullanıcılara istediğini dayatması.
  • Pahalı kartlar.
  • Denetim paneli eskiliği. (düzeltildi)
  • Katı reklam politikası.
  • Geforce Now gibi servislerde partnerlerini doğru seçememesi.

tnhnkyl1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ahmet Tunahan Akyol
Nvidia tercihimdir.

mhmtsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet Salih
VRAM den ödün vermiyor da ne oluyor peki? birinde 16GB diğerinde 10GB VRAM var ama 4K da bile 3080 daha iyi performans veriyor.

Neden peki 10GB VRAM 4K da bile daha iyi performans gösteriyor? çünkü biri GDDR6 diğeri GDDR6X. Tek fark hız değil, haberleşme teknolojisi bile değişiyor NRZ yerine PAM4 kullanılıyor.

Şuan sorsan mesela 4K için 6800XT mi 3080 mi diye herkes ''kanziii 16GB VRAM var 6800XT al kanziii'' der, milletin bilgisi bu kadar işte 16GB var daha iyi al 🤣
3080 6800xt den tabii ki daha iyi performans veriyor ama olay yazılım hocam, yazılımda iyileştirme yapmadığı sürece amd nvidia tercih edilir.

Top Bottom