Alakası yok hocam benim 4070 süper alacak bütçem vardı onun yerine daha yüksek performans veren 7900gre aldım hem vram farkı hemde oyun da daha iyi değerler vermesi öncelikKısacası bütçe sorunu olmayan kimse gidip de amd almaz kendimizi kandırmayalım.
Ben olsam eskinin canavarı yerine yeninin küçük canavarını alırdım , kart güçlerine@SadeceSeyf @Emre Zengin @Perfectshot06 @Keepr @thepublicman @Keyfen @The Semih
Dostlar ben geçen de konu açmıştım ama hâlâ bir kararsızlık içerisindeyim, custom sistem toplayacağım vakit için şimdiden hangi ekran kartını tercih etsem diye kararsızım. Peşinen belirtmem gereken şeyler şunlar;
- 24" 280hz monitör (Dell G2524H) kullanıyorum ve bana yetiyor açıkçası, hâlâ 2K ya geçmedim çünkü ekran boyutu çok büyük geliyor ve alışamamıştım. Belki 1-2 yıl sonra geçerim, işlemci olarak 7600 bana yeter diye düşünüyorum.
- Genellikle FPS oyunları, rekabetçi online oyunlar oynarım.
Kararsız kaldığım kartlar arasında bana bütçeyi düşünerek, aşağıdaki kartlardan hangisinin en az 5-6 yıl çok rahat ve fazlasıyla bana yeteceğini düşünüyorsunuz ona göre fikirlerinizi benimseyerek karar vereyim. Mesela diyebilirsiniz "şu X kart sana çok gereksiz hatta fazla/yetmez bence şu diğerini al" gibi.
1- MSİ GAMİNG X TRİO RX 6800 XT
2- MSİ GAMİNG X TRİO RX 6950 XT
3- SAPPHİRE RX 7800 XT NİTRO+
vay be fanboy sen neymişsin böyle bir kanal aç bütün insanlık bilgilensin, rtx 4000 serisi ile gelen özelliklerden bazıları 3000 serisine getirilmedi sonra insanlar isyan edince getirdiler yoksa onların bunu yapacağı yoktu fanboyluğunu bırak beyninle düşün ki insanlar seni dikkate alabilsin.Hayatımda gördüğüm en bilgisizce yorumlardan biri.
Kim diyor 4000 çıktı 3000 çöp oldu? 3000 çıktı 2000 çöp oldu? şuan en güncel DLSS sürümü olan 3.7 yi RTX20 serisi bile destekliyor.
Frame gen. hariç RTX20 ve RTX30 kartlarda nvidia nın tüm nimetlerinden yararlanabiliyorsun.
Şuan 2012 de çıkan GTX600 serisi kartlara 2024 yılında halen güncel driver çıkıyor. AMD tarafında 2012 de HD7000 serisi vardı peki ona en son güncelleme ne zaman çıkmış? 2022 6.ay da yani neredeyse 2.5 yıl önce güncel driver vermeyi kesmiş AMD.
Aynen kardeşim haklısın Nvidia önceki modelleri takmıyor
Yahu bilginiz yok, fikriniz çok. Bayılıyorum sizin gibi tiplere, forum ortamı ya nasılsa salla sallayabildiğin kadar.
Dostum neden böyle bir fikre kapıldığını anlamadım ancak konuyu okumak zorunda değilsin.Aga bir daha rica ediyorum Nvidia ile Amd ekran kartı konusu açılmasın
Emredersin yaver(!) :sadaAga bir daha rica ediyorum Nvidia ile Amd ekran kartı konusu açılmasın
Dostum neden böyle bir fikre kapıldığını anlamadım ancak konuyu okumak zorunda değilsin.
milletin birbirine girmesi hoşunuza gidiyor herhalde o yüzden diyorum mevzu okuyup okumamak değilEmredersin yaver(!) :sada