Nzxt h5 flow kasa'ya kurulu 9800x3d için sıvı soğutma ve modifikasyon önerisi

rilax

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar Nzxt h5 flow kasa aldım içinde rtx 5070ti ve 9800x3d li bi sistem kurmayı düşünüyorum. Bu kasa içerisine bu işlemciyi ve ekran kartını serin tutabilecek nasıl bir soğutma dizaynı ve hangi marka sıvı soğutma önerirsiniz

Aynı kasayı kullanıyorum 7800x3D ve 4070 ti süper ile çokta yapacağın bir şey yok dostum öne iki fan tak güzel ben thermalright taktım egzozda dahil gpu fanı kendisinde vardı hava soğutma için kule sıkıntı olmuyor ben peerles assasin kullanıyordum şimdi msi aldım sıvı soğutma zaten onda da 240 ya da 280 alcan ama tavsiyem 240 başka da seçenek yok zaten

Bütçe nedir?
ARGB olacak mı?
Sıvı soğutma şart mı? şartsa pompa üzerinde LCD ekran mı ARGB aydınlatma mı yoksa aydınlatmasız mı olacak?
Kasanın ve sistemin rengi ney?
Hava soğutmanın hiç oluru yok mu?
Ses seviyesi nasıl olacak, sessiz bir kasa mı yoksa ses çıkarsa da olur cu musunuz?
Biraz detay verip ne istediğinizi anlatırsanız daha iyi öneriler yapabiliriz.

Arkadaşlar Nzxt h5 flow kasa aldım içinde rtx 5070ti ve 9800x3d li bi sistem kurmayı düşünüyorum. Bu kasa içerisine bu işlemciyi ve ekran kartını serin tutabilecek nasıl bir soğutma dizaynı ve hangi marka sıvı soğutma önerirsiniz
Yeni corsair 3500x Asus b850f 9800x3d li arkadaşıma pc kurduk corsair Nautilus rs 360 aldı yükte 75 dereceler de tutuyor fanlar biraz sesli yükte onu da bios ayarlarından çözebilirsin

Bütçe nedir

Yeni corsair 3500x Asus b850f 9800x3d li arkadaşıma pc kurduk corsair Nautilus rs 360 aldı yükte 75 dereceler de tutuyor fanlar biraz sesli yükte onu da bios ayarlarından çözebilirsin
Biraz yüksek değil mi bu sıcaklık?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı kasayı kullanıyorum 7800x3D ve 4070 ti süper ile çokta yapacağın bir şey yok dostum öne iki fan tak güzel ben thermalright taktım egzozda dahil gpu fanı kendisinde vardı hava soğutma için kule sıkıntı olmuyor ben peerles assasin kullanıyordum şimdi msi aldım sıvı soğutma zaten onda da 240 ya da 280 alcan ama tavsiyem 240 başka da seçenek yok zaten
Öne niye 2 takayım 360 sığıyor? Ayrıca ön birleşik 360 fanla geldi ama düşüncem öne 360 sıvı soğutmanın radyatörü, üste ve alta 2 şer tane 240 stok fan tarzı

Bütçe nedir?
ARGB olacak mı?
Sıvı soğutma şart mı? şartsa pompa üzerinde LCD ekran mı ARGB aydınlatma mı yoksa aydınlatmasız mı olacak?
Kasanın ve sistemin rengi ney?
Hava soğutmanın hiç oluru yok mu?
Ses seviyesi nasıl olacak, sessiz bir kasa mı yoksa ses çıkarsa da olur cu musunuz?
Biraz detay verip ne istediğinizi anlatırsanız daha iyi öneriler yapabiliriz.
Max. 10 bin tl argb rgb olursa iyi olur. Kasa beyaz o yüzden beyaz renk terciihim lcd ekrana gerek yok ama 10 bin tl bandında ekranlı kaliteli bişey varsa o da kabul. Hava soğutmanın olur hiç ama hiç yok.

Max. 10 k

aynı kasa ve aynı bileşenlere sahibim ben üste ARCTIC Liquid Freezer 240mm taktım çok memnunum bf6 da 59 dereceyi geçmiyor altada 2 tane 120 mm fan taktım

Sıvı soğutma;

Ön Fanlar;

Bi tane de egzoz;

NZXT' nin Öndeki ve arkadaki 1 er tane fanı da ekran kartının alt kısmına ters olacak şekilde bağlarsanız 5 intake 3 egzoz olacak şekilde gayet temiz bir soğutma sistemi oluyor Fiyat da 5K TL lere değiyor ama gayet güzel olacaktır sistem.

Ön 3 adet Thermalright, Egzoz 1 adet NZXT
Ön 3 adet Thermalright, Egzoz 1 adet Thermalright
şeklinde de yapılabilir alt kısma fan koymak aşırı derecede etki etmeyecektir maksat sistem güzel ve düzenli olsun.

Gaming gen üzerinde Thermalright markasına ait fanlara ve sıvı soğutmalara daha detaylı bakabilirsiniz birçok seçenek mevcut markanın kendisi direk kaliteli olduğu için beğendiğiniz farklı modelleri de alabilirsiniz.

aynı kasa ve aynı bileşenlere sahibim ben üste ARCTIC Liquid Freezer 240mm taktım çok memnunum bf6 da 59 dereceyi geçmiyor altada 2 tane 120 mm fan taktım
Çokta kasmaya gerek yok diyosun. Senin kasa ne renk? o 2 tane fan beyazsa link alabilir miyim? Birde ön panel 360mm birleşik üst panel 240 mm dimi?

Çokta kasmaya gerek yok diyosun. Senin kasa ne renk? o 2 tane fan beyazsa link alabilir miyim? Birde ön panel 360mm birleşik üst panel 240 mm dimi?
360mm ye gerek yok mudur diyorsunuz bu işlemci için? 240mm kaç walt a kadar 70- 75 derece bandında tutar acaba sıcaklıgı

360mm ye gerek yok mudur diyorsunuz bu işlemci için? 240mm kaç walt a kadar 70- 75 derece bandında tutar acaba sıcaklıgı
https://www.gaming.gen.tr/urun/570907/thermalright-tl-c12w-s-v3-argb-120mm-beyaz-3lu-kasa-fani/ bu fanı aldım yok 240 mm soğutamaz filan diyorlardı gayet serin çalışıyor

IMG_1317.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,188
Üyeler
183,957
Son üye
egolukayisi
Geri