Neler Yeni

Twitch OBS Ayarlarınızı Nasıl Yaparsınız?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Twitch Yayınlarınız İçin En Uygun OBS Ayarlarını Nasıl Yaparsınız?

1-Bitrate Belirleme:

Bu konudan bant genişliğinize uygun Bitrate'i belirleyebilirsiniz. Unutmayın, gereğinden az bitrate verirseniz yayın çamurlaşır, gereğinden fazla verirseniz ve bant genişliği yetersiz kalırsa drop girer.
OBS İçerisindeki Çıkış kısmından ayarlamayı yapabilirsiniz.

2-Uygun Twitch Sunucusu Bulma:

Bu siteden ilgili programı indirip yayın anahtarınızı girerseniz Europe içerisinde bir sunucu seçtiğinizde oraya test yapmış olursunuz. En basit yoldan hangi sunucuya ne kadar ping, ne kadar bant genişliği ve ne kadar kalite ile yayın verebileceğinizi öğrenmiş olursunuz.
Kalitenin 80 üzeri olması yeterlidir.

3-Çözünürlük Ayarlama:

İlk attığım konudaki gibi ilgili çözünürlüğü bant genişliğinize göre seçin, OBS içerisindeki Video seçeneklerinde Çıkış Çözünürlüğünü seçtiğiniz çözünürlük olarak ayarlayın.
Boyut Azaltma Filtresini Bicubic veya Lanczos olarak seçin.
FPS olarak da yine konudan bant genişliğinize uygun hangi fps varsa onu girin. Ortak FPS Değerleri seçeneği seçili olsun.

4-Çıkış Seçenekleri

Kodlayıcı olarak GPU yani Donanım seçeneğini kullanın. Yazılım kısmındaki x264 işlemciyi kullanır.
Mutlaka GPU seçili olsun.
Ses bit hızı olarak da 160 seçmeniz yeterlidir. Çıkış modunun Basitte olduğundan emin olun.

5-Twitch Sunucusu Seçme:

OBS'i Yayın Ayarları sayfasından Twitch hesabınıza bağlamalısınız.
Ardından Yayın Ayarlarından Hizmet olarak Twitch'i seçip Sunucu olarak da 2. Aşamadaki size uygun olan sunucuyu seçmelisiniz.

6-Gelişmiş Ayarlar:
İşlem önceliği mutlaka Normal olsun.
Renk biçimi NV12, Renk uzayı 709, Renk Aralığı Kısmi olsun.
Otomatik Yeniden Bağlan seçeneği aktif durumda ve tekrar gecikmesi olarak 7sn, Maksimum deneme sayısı olarak da 20 girili olsun. İnternetinizde sorun olursa tekrar bağlanmasını sağlar.
Eğer laptop kullanıyorsanız Ağ seçeneğinde 4 farklı adaptör olabilir.
Eğer kimi zaman WİFİ, kimi zaman Ethernet kullanıyorsanız IP Bağla seçeneğinde [Ethernet] Başlıklı olan ve IPv4 (sadece sayılardan oluşan) seçeneğine tıklayın. Alttakiler kapalı olsun.

Bu sayede güzel twitch ayarlarına sahip olabilirsiniz.

Ayrıca OBS İçerisinde Twitch İstatistiklerinizi, chati ve etkinlik akışını görmeyi de "Ses Karıştırıcı" yazısına sağ tıklayıp çıkan seçeneklerden istediğinizi aktif ederek yapabilirsiniz.

Sorularınız varsa yazabilirsiniz.

Not: Twitch'te Dashboard'a geldiğinizde Sol menüden Ayarlar>Yayın seçeneğinden az aşağı inip Düşük Gecikme seçeneğini açarsanız çok daha iyi olur.
Aynı şekilde yayın anahtarınızı oradan da kopyalayabilirsiniz.

Tşkler.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Eline sağlık. 😍

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Eline sağlık

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Eline sağlık. Türkiye için en iyi sunucu frankurt sunucusudur. Buda ek bir bilgi.

mamusk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
Muhammet Sadık Ceyhan
Güzel rehber elinize sağlık.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Türkiye için en iyi sunucu frankurt sunucusudur. Buda ek bir bilgi.
Yoo.
Frankfurt aslında kötü bir sunucu.
Kullanıcıya göre değişiyor. Örneğin bende Milan en iyisi. 46ms, Upload TR içerisinde 7.64 ise Milanda 7.60Mbps upload verebiliyorum çok mis çok az kayıp var.
Kimisinde prag iyi.
Yani bu bilgi biraz yanlış oluyor. Genel anlamda herkes Frankfurt kullanıyor ama frankfurtta sorun olunca sunucu değiştirmeyi de bilmeyenler var :D

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Yoo.
Frankfurt aslında kötü bir sunucu.
Kullanıcıya göre değişiyor. Örneğin bende Milan en iyisi. 46ms, Upload TR içerisinde 7.64 ise Milanda 7.60Mbps upload verebiliyorum çok mis çok az kayıp var.
Kimisinde prag iyi.
Yani bu bilgi biraz yanlış oluyor. Genel anlamda herkes Frankfurt kullanıyor ama frankfurtta sorun olunca sunucu değiştirmeyi de bilmeyenler var :D
Nerde yaşıyorsun? Tükiye sunucularına mesafe olarak en yakın ve en iyi gecikme süresi frankurt sunucularıdır. Aşırı yoğunluktan dolayı bazen frankurt yerine başka yerlere atabiliyor sen ona denk gelmişsindir. Bu göreceli bir kavram değil. Yakınlık olarak en yakın olan daha avantajlıdır.

Coochie Man

80+ Bronze
Twitch Yayınlarınız İçin En Uygun OBS Ayarlarını Nasıl Yaparsınız?

1-Bitrate Belirleme:

Bu konudan bant genişliğinize uygun Bitrate'i belirleyebilirsiniz. Unutmayın, gereğinden az bitrate verirseniz yayın çamurlaşır, gereğinden fazla verirseniz ve bant genişliği yetersiz kalırsa drop girer.
OBS İçerisindeki Çıkış kısmından ayarlamayı yapabilirsiniz.

2-Uygun Twitch Sunucusu Bulma:

Bu siteden ilgili programı indirip yayın anahtarınızı girerseniz Europe içerisinde bir sunucu seçtiğinizde oraya test yapmış olursunuz. En basit yoldan hangi sunucuya ne kadar ping, ne kadar bant genişliği ve ne kadar kalite ile yayın verebileceğinizi öğrenmiş olursunuz.
Kalitenin 80 üzeri olması yeterlidir.

3-Çözünürlük Ayarlama:

İlk attığım konudaki gibi ilgili çözünürlüğü bant genişliğinize göre seçin, OBS içerisindeki Video seçeneklerinde Çıkış Çözünürlüğünü seçtiğiniz çözünürlük olarak ayarlayın.
Boyut Azaltma Filtresini Bicubic veya Lanczos olarak seçin.
FPS olarak da yine konudan bant genişliğinize uygun hangi fps varsa onu girin. Ortak FPS Değerleri seçeneği seçili olsun.

4-Çıkış Seçenekleri

Kodlayıcı olarak GPU yani Donanım seçeneğini kullanın. Yazılım kısmındaki x264 işlemciyi kullanır.
Mutlaka GPU seçili olsun.
Ses bit hızı olarak da 160 seçmeniz yeterlidir. Çıkış modunun Basitte olduğundan emin olun.

5-Twitch Sunucusu Seçme:

OBS'i Yayın Ayarları sayfasından Twitch hesabınıza bağlamalısınız.
Ardından Yayın Ayarlarından Hizmet olarak Twitch'i seçip Sunucu olarak da 2. Aşamadaki size uygun olan sunucuyu seçmelisiniz.

6-Gelişmiş Ayarlar:
İşlem önceliği mutlaka Normal olsun.
Renk biçimi NV12, Renk uzayı 709, Renk Aralığı Kısmi olsun.
Otomatik Yeniden Bağlan seçeneği aktif durumda ve tekrar gecikmesi olarak 7sn, Maksimum deneme sayısı olarak da 20 girili olsun. İnternetinizde sorun olursa tekrar bağlanmasını sağlar.
Eğer laptop kullanıyorsanız Ağ seçeneğinde 4 farklı adaptör olabilir.
Eğer kimi zaman WİFİ, kimi zaman Ethernet kullanıyorsanız IP Bağla seçeneğinde [Ethernet] Başlıklı olan ve IPv4 (sadece sayılardan oluşan) seçeneğine tıklayın. Alttakiler kapalı olsun.

Bu sayede güzel twitch ayarlarına sahip olabilirsiniz.

Ayrıca OBS İçerisinde Twitch İstatistiklerinizi, chati ve etkinlik akışını görmeyi de "Ses Karıştırıcı" yazısına sağ tıklayıp çıkan seçeneklerden istediğinizi aktif ederek yapabilirsiniz.

Sorularınız varsa yazabilirsiniz.

Not: Twitch'te Dashboard'a geldiğinizde Sol menüden Ayarlar>Yayın seçeneğinden az aşağı inip Düşük Gecikme seçeneğini açarsanız çok daha iyi olur.
Aynı şekilde yayın anahtarınızı oradan da kopyalayabilirsiniz.

Tşkler.
Ellerine sağlık.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Nerde yaşıyorsun?
İzmir.
Tükiye sunucularına mesafe olarak en yakın ve en iyi gecikme süresi frankurt sunucularıdır.
Yoo. Milan daha yakın mesela. Gecikme süresi de kullanıcıya göre değişir.
Bu göreceli bir kavram değil. Yakınlık olarak en yakın olan daha avantajlıdır.
Bak.
Ben TT kullanıyorum. Twitch milan sunucusuna Telia'dan IP alıp öyle bağlanıyorum.
Telia'dan IP aldığım için ve benim o bölgeye bağlantım kaliteli olduğu için diğerlerine göre daha düşük ping ve daha yüksek bant genişliğiyle bağlanıyorum.
ouztest.png

Bak bu Istanbul'da oturup Superonline'ın çıkışlarında sorun varken 50/20 Paket kullanan bir fiber kullanıcısının test sonucu.
Ama normal şartlarda böyle bir şey yaşanmıyor.

Kullanıcıdan kullanıcıya değişen bir şey bu. Kimde iyiyse onda kullanılmalı. Ben yakın diye ki yakın değil milan konum olarak daha yakın, yakın diye Frankfurt seçseydim 7.2Mbps upload ve 72 kaliteyle 60ms pingle bağlanacaktım.
Milan seçiyorum 7.6Mbps upload 84 kalite 47ms pingle bağlanıyorum mis. Sorunsuz yapıyorum yayınımı.

Yani genel konuşmak bu durumda mantıksız.

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Celal Can
selamlar, biraz alakasız bir zamanda olacak ama bu zamanda denk geldim.

1648587125843.png

sence bu şekilde elde ettiğim test sonucunda RTT'si düşük olan Vienna sunucusundan mı yayını mı açmalıyım yoksa Frankfurt 2 gibi hem 9750 bant genişliği hem de 88 kaliteli olan bu sunucuda mı yayın açmalıyım? Yardımcı olabilir misin acaba?

Top Bottom