Herkese merhaba, hemen konuya giriyorum.
Alayım beni uzun süre götürsün kafasındayım (bu güne kadar böyle yaptım ve yaklaşık 5-6 sene idare ettim) Marka, Model değiştirmemi önereceğiniz bir parça olursa, yorumlarsanız sevinirim.
Elimde Olanlar
Kasam var, H150i Pro Soğutucu var, 1 SSD ve 2 HDD var, aslında xigmatek vector s 750w psu da var ama ekran kartım yandı sebebi belirsiz şu an idareten bir kart taktım PSU dan şüpheleniyorum =)
Almayı Düşündüğüm Parçalar
Anakart bunu seçmemin sebebi üzerindeki soğutucu plakalar. Prime serisi de seçebilirdim bilmiyorum bu yüzden mümkünse tüm parçalar için sizden yorum ve öneri bekliyorum.
Sevgiler.
- OC yapmayacağım.
- Çift Ekran kartı kullanmayacağım.
- Bozulmadan 5 sene götürecek parça kalitesi tecihim. (Tabii ki aldığınızda da sorunlu bir ürün çıkabilir bunun garantisini kimse veremez fakat markanın dönüşleri anlamında kaliteli bir ürün olsun isterim)
- 9K civarı düşünüyorum 300-500 fark etmez illa 9k olacak diye dandik markalara yükseltmek yerine alt modelin kaliteli markasını almayı tercih ederim. Hatta bu parçaları almana gerek yok daha ucuza şunu al cillop gibi derseniz o fikre de açığım.
Alayım beni uzun süre götürsün kafasındayım (bu güne kadar böyle yaptım ve yaklaşık 5-6 sene idare ettim) Marka, Model değiştirmemi önereceğiniz bir parça olursa, yorumlarsanız sevinirim.
Elimde Olanlar
Kasam var, H150i Pro Soğutucu var, 1 SSD ve 2 HDD var, aslında xigmatek vector s 750w psu da var ama ekran kartım yandı sebebi belirsiz şu an idareten bir kart taktım PSU dan şüpheleniyorum =)
Almayı Düşündüğüm Parçalar
- AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
- Asus TUF B450M Pro Gaming 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
- Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram
- Asus GeForce RTX2060 Super Rog Strix A8G Evo Gaming 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
- Corsair 650W TX-M Series TX650M 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
Anakart bunu seçmemin sebebi üzerindeki soğutucu plakalar. Prime serisi de seçebilirdim bilmiyorum bu yüzden mümkünse tüm parçalar için sizden yorum ve öneri bekliyorum.
Sevgiler.