OC Yapmayacağım, 9k civarı PC topluyorum

Mainliner

80+
Reaksiyon skoru
5
Herkese merhaba, hemen konuya giriyorum.

1. OC yapmayacağım.
  2. Çift Ekran kartı kullanmayacağım.
  3. Bozulmadan 5 sene götürecek parça kalitesi tecihim. (Tabii ki aldığınızda da sorunlu bir ürün çıkabilir bunun garantisini kimse veremez fakat markanın dönüşleri anlamında kaliteli bir ürün olsun isterim)
  4. 9K civarı düşünüyorum 300-500 fark etmez illa 9k olacak diye dandik markalara yükseltmek yerine alt modelin kaliteli markasını almayı tercih ederim. Hatta bu parçaları almana gerek yok daha ucuza şunu al cillop gibi derseniz o fikre de açığım.

Alayım beni uzun süre götürsün kafasındayım (bu güne kadar böyle yaptım ve yaklaşık 5-6 sene idare ettim) Marka, Model değiştirmemi önereceğiniz bir parça olursa, yorumlarsanız sevinirim.

Elimde Olanlar
Kasam var, H150i Pro Soğutucu var, 1 SSD ve 2 HDD var, aslında xigmatek vector s 750w psu da var ama ekran kartım yandı sebebi belirsiz şu an idareten bir kart taktım PSU dan şüpheleniyorum =)

Almayı Düşündüğüm Parçalar
  • AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
  • Asus TUF B450M Pro Gaming 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
  • Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram
  • Asus GeForce RTX2060 Super Rog Strix A8G Evo Gaming 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • Corsair 650W TX-M Series TX650M 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
Link

Anakart bunu seçmemin sebebi üzerindeki soğutucu plakalar. Prime serisi de seçebilirdim bilmiyorum bu yüzden mümkünse tüm parçalar için sizden yorum ve öneri bekliyorum.

Sevgiler.

Ramler değiştirilebilir.

PSU'yu modüler olması gerekmiyorsa High Power Performance GD 750 öneririm.
Anakart yükseltilebilir biraz, B550 chipsetli anakart olursa çok ama çok güzel olur.
RAM'ler de RGB yapılırsa kıyak olur :P.

Herkese merhaba, hemen konuya giriyorum.

1. OC yapmayacağım.
  2. Çift Ekran kartı kullanmayacağım.
  3. Bozulmadan 5 sene götürecek parça kalitesi tecihim. (Tabii ki aldığınızda da sorunlu bir ürün çıkabilir bunun garantisini kimse veremez fakat markanın dönüşleri anlamında kaliteli bir ürün olsun isterim)
  4. 9K civarı düşünüyorum 300-500 fark etmez illa 9k olacak diye dandik markalara yükseltmek yerine alt modelin kaliteli markasını almayı tercih ederim. Hatta bu parçaları almana gerek yok daha ucuza şunu al cillop gibi derseniz o fikre de açığım.

Alayım beni uzun süre götürsün kafasındayım (bu güne kadar böyle yaptım ve yaklaşık 5-6 sene idare ettim) Marka, Model değiştirmemi önereceğiniz bir parça olursa, yorumlarsanız sevinirim.

Elimde Olanlar
Kasam var, H150i Pro Soğutucu var, 1 SSD ve 2 HDD var, aslında xigmatek vector s 750w PSU da var ama ekran kartım yandı sebebi belirsiz şu an idareten bir kart taktım PSU dan şüpheleniyorum =)

Almayı Düşündüğüm Parçalar
  • AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
  • Asus TUF B450M Pro Gaming 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
  • Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram
  • Asus GeForce RTX2060 Super Rog Strix A8G Evo Gaming 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • Corsair 650W TX-M Series TX650M 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
Link

Anakart bunu seçmemin sebebi üzerindeki soğutucu plakalar. Prime serisi de seçebilirdim bilmiyorum bu yüzden mümkünse tüm parçalar için sizden yorum ve öneri bekliyorum.

Sevgiler.
Sistem gayet iyi Ama +100TL daha koyup bu ekran kartını seçin ROG serisi aşırı pahalı. 2060S yerine 2070S gayet güzel olur ama değiştirmezseniz kesinlikle B550 bir anakart bakın derim

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl16-f4-3000c16s-8gvrb-fiyati,427820128.html[/URL] x2
(Rgb manyağı isen bu ramler on numara alabilirsin. https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl16-cmw16gx4m2c3200c16-fiyati,276740865.html Değilsen üstteki attıklarımı alabilirsin)

Sıvı soğutmanda var takarsın bu sisteme on numara olur.

Son düzenleme:
Fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Yazdıklarınıza istinaden teker teker cevaplamaya çalışacağım:

Ramler değiştirilebilir.

Tabii, öneriniz ne yönde? Hız sebepli mi yoksa kapasite için mi? Ne yönde bir değişimden bahsediyoruz?

PSU'yu modüler olması gerekmiyorsa High Power Performance GD 750 öneririm.
Anakart yükseltilebilir biraz, B550 chipsetli anakart olursa çok ama çok güzel olur.
RAM'ler de RGB yapılırsa kıyak olur :p.

Modüler olması gerekmiyor önerdiğiniz PSU fiyatı da uygun bunu düşünebilirim teşekkür ederim. B550 chipset yeni bir çipset sanırım bu önermenizin sebebi ne acaba? Yanlış anlamayın bilmediğim, öğrenmek için soruyorum. Okuduğuma göre çift ekran kartı ve overclock kapasiteleri değişiyorMUŞ bunlar benim için önemli değil çünkü ikisini de uygulamayacağım ama yanlış bilgi edinmiş olabilirim.

Sistem gayet iyi Ama +100TL daha koyup bu ekran kartını seçin ROG serisi aşırı pahalı. 2060S yerine 2070S gayet güzel olur ama değiştirmezseniz kesinlikle B550 bir anakart bakın derim

Ekran kartını değerlendireceğim 2060 düşünüyordum ama 2070'i de geçip 2070 Super ile aynı fiyat olması düşündürdü =) teşekkürler. B550 konusunda bir arkadaş daha bunu önermiş(y)

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl16-f4-3000c16s-8gvrb-fiyati,427820128.html x2
9.5 E zorlarsan b550 chipsetli anakartlı alırsın 1 k falan kalıyor anakarta engin hocam da yardım eder anakarta hangisinin vrami daha iyi argb falan var ona da bi el atar. 8383 tutuyor şuan. PSU yu değiştirdim .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıvı soğutmanda var takarsın bu sisteme on numara olur.

inno3d pek duymadım açıkçası teknik servisi malzeme kalitesi asus klasmanında mı? (Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın)
Bir de Ram olarak 3200mhz seçmiştim fakat sizin önerdiğiniz 3000mhz burada bir yanlışlık yok değil mi? Yani 3200 beni performans olarak ileri götürmeyeceği için boşa buna bu parayı vermeyin mantığı çıkarıyorum. Doğru mudur?

Kasam var onu da düşersek b550 ye bütçe kalıyor sanırım :)

Modüler olması gerekmiyor önerdiğiniz PSU fiyatı da uygun bunu düşünebilirim teşekkür ederim. B550 chipset yeni bir çipset sanırım bu önermenizin sebebi ne acaba? Yanlış anlamayın bilmediğim, öğrenmek için soruyorum. Okuduğuma göre çift ekran kartı ve overclock kapasiteleri değişiyorMUŞ bunlar benim için önemli değil çünkü ikisini de uygulamayacağım ama yanlış bilgi edinmiş olabilirim
Sadece chipset olarak bakma, anakartın kendi özellikleri olsun, anakarttaki VRM kalitesi olsun falan B550 chipsetli anakartlarda "genelde" daha iyi.
5-6 yıl idare etsin mantığı ile topluyormuşsun PC'yi, ileride işlemci değiştireceğin zaman VRM'in iyi olsun ki daha güçlü işlemci takabilesin.
B550-A PRO taksan o sisteme Ryzen 9 3950X bile kullanırsın yani.

Fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Yazdıklarınıza istinaden teker teker cevaplamaya çalışacağım:

Tabii, öneriniz ne yönde? Hız sebepli mi yoksa kapasite için mi? Ne yönde bir değişimden bahsediyoruz?

Modüler olması gerekmiyor önerdiğiniz PSU fiyatı da uygun bunu düşünebilirim teşekkür ederim. B550 chipset yeni bir çipset sanırım bu önermenizin sebebi ne acaba? Yanlış anlamayın bilmediğim, öğrenmek için soruyorum. Okuduğuma göre çift ekran kartı ve overclock kapasiteleri değişiyorMUŞ bunlar benim için önemli değil çünkü ikisini de uygulamayacağım ama yanlış bilgi edinmiş olabilirim.

Ekran kartını değerlendireceğim 2060 düşünüyordum ama 2070'i de geçip 2070 Super ile aynı fiyat olması düşündürdü =) teşekkürler. B550 konusunda bir arkadaş daha bunu önermiş(y)

inno3d pek duymadım açıkçası teknik servisi malzeme kalitesi asus klasmanında mı? (Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın)
Bir de Ram olarak 3200mhz seçmiştim fakat sizin önerdiğiniz 3000mhz burada bir yanlışlık yok değil mi? Yani 3200 beni performans olarak ileri götürmeyeceği için boşa buna bu parayı vermeyin mantığı çıkarıyorum. Doğru mudur?

Evet 3000 ile 3200 mhz ram farkı 1 2 fps var yani değmez evet b550 bir anakart alırsan seni 6 7 yıl götürür bu sistem inno3d markası köklü marka 2070 superdeki en tepe model o diye biliyorum ncelemesine bi bakarsın ekran kartının üstünde ekran var dereceyi gösteriyor garanti anlamındada sıkıntı olmaz.

Sadece chipset olarak bakma, anakartın kendi özellikleri olsun, anakarttaki VRM kalitesi olsun falan B550 chipsetli anakartlarda "genelde" daha iyi.
5-6 yıl idare etsin mantığı ile topluyormuşsun PC'yi, ileride işlemci değiştireceğin zaman VRM'in iyi olsun ki daha güçlü işlemci takabilesin.
Hocam lpx ramler de xmp açınca sorun çıkmıyor muydu ?

ram konusunda 3200 mhz ile 3000 mhz arasında neredeyse hiç ama hiç fark yok fps açısından sadece 1 2 fps var oda gerek yok zaten almaya değmez

Hocam ben üstteki pc yi topladım 8.5 tutuyor kasası varmış arkadaşın 7.8 tutuyor 9.3 e kadar tamamlıyacak şekilde anakart istiyormuş önerirsen sevinirim bu işin ehli sensin.

co

corsair rgb pro 3600mhz yap ramleri ekran kartini inno ichill 2070s yap islemci 3600 gayet iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,558
Üyeler
189,108
Son üye
sekipp
Geri