Neler Yeni

Okulda Derste Uyumak Suç Mu?

Merhaba, Lisedeyim. Okulumu değiştirdim. Eski okulumda uyumaya bir şey demiyorlardı fakat bu okulda hoca laf etmeye kalktı. 4 yıldır tanıdığım Kahramanmaraştaki en yakın arkadaşlarımdan birinden haber alamıyorum bayadır. Psikolojim alt üst oldu. Ders dinleyesim gelmiyor. Ya hocalarla kavga edeceğim ya da haklarımı savunacağım. Derste uyusam bir disiplin cezası vesaire varmıdır?
aılen bılıyomu uydugunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bahri Karakoç
Hocam ayıpsa benim ayıbım ben buna tamamım. Ama böyle giderse tüm hocalarla kavga edeceğiz 2 haftaya okuldan atılacağım.
İşte dostum toplumda ayıp olan şeyler disiplin suçudur. Senin gibi ayıpsa benim ayıbım diye ortalıkta dolaşan yüz binlerce genç arkadaş var. Onları zaptedebilmek için disiplin suçları var zaten. Nasıl hocanın karşısında sakız çiğnemek saygısızlıksa karşısında uyumak da saygısızlıktır.

3.George

80+ Bronze
ilk soru için hocam saat 10 da yatsamda gece 3 de yatsamda okulda uyuyorum dersler çok sıkıcı geçiyor (1 2 ders hariç onlarda hoca sağolsun konuyu sıkmadan anlatıyor) otomatikman uyuyoruz sadece kendimde değil 15 20 kişi uyuyoruz sınıfta hoca konu anlatmadığı oluyor hastayım diye söyleyerek
ikinci soruya gelirsek göndermiyorlar 8 ders boş olan bi günde dahi göndermiyorlar kendimiz kaçtığımızdada yok yazıyorlar devamsızlığım bundan dolayı 8 gün oldu okulun en sapa yerine kalıyoruz ne okul interneti ne mobil veri çekiyor sohbet ediyoruz bi yerden sonra sohbet bulamıyoruz
Sizin okul kötüymüş. Bizi evlere yolluyorlar. Sabah ders boşsa geç geliyoruz eğer çıkışa doğru eve erken gidiyoruz. Derslerde sıkıldığınızı öğretmene söyleyip bir etkinlik yapabilirsiniz. Biz sınıfça o tarz şeyler yapıyoruz misal kahoot oynamak ya da tahta da başka sınıfça etkinlik yapmak. Kesinlikle sarıyor. Siz isteyin hocalar yapar.

7171132

80+ Bronze
İşte dostum toplumda ayıp olan şeyler disiplin suçudur. Senin gibi ayıpsa benim ayıbım diye ortalıkta dolaşan yüz binlerce genç arkadaş var. Onları zaptedebilmek için disiplin suçları var zaten. Nasıl hocanın karşısında sakız çiğnemek saygısızlıksa karşısında uyumak da saygısızlıktır.
Disiplin suçlarında böyle bir suç yok zaten görebildiğim kadarıyla. Acaba varmı diye konu açmak istedim herkes profesör kesildi burada :D Yok saygısızlık yok o yok bu. İşin komiği bunu diyen dostlarımız okuduğunu anlayamıyor maalesef.

3.George

80+ Bronze
Disiplin suçlarında böyle bir suç yok zaten görebildiğim kadarıyla. Acaba varmı diye konu açmak istedim herkes profesör kesildi burada :D Yok saygısızlık yok o yok bu. İşin komiği bunu diyen dostlarımız okuduğunu anlayamıyor maalesef.
Saygısızlık bu arada. Disiplin suçu olmayabilir ama öğretmen kesinlikle kırılır. Bizim okulda her şey yasak valla bu da yasak sanırım. genelde okuldan okula değiişiyor.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,539
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Sizin okul kötüymüş. Bizi evlere yolluyorlar. Sabah ders boşsa geç geliyoruz eğer çıkışa doğru eve erken gidiyoruz. Derslerde sıkıldığınızı öğretmene söyleyip bir etkinlik yapabilirsiniz. Biz sınıfça o tarz şeyler yapıyoruz misal kahoot oynamak ya da tahta da başka sınıfça etkinlik yapmak. Kesinlikle sarıyor. Siz isteyin hocalar yapar.
Hocam kahootu bizde yapıyoruzda sınıfta 3 5 triplere girenler yüzünden mahvoluyor 3 5 triplere giren şahıslar olmasa güzelce oynanacakta bide idareye gidip örn 7 dersimizin boş olduğunu söylüyoruz diyolar gönderemeyiz diyoruz hava güzelse bahçeye salın isteyenleri onada olmaz diyorlar en son çareyi kaçmakta buluyoruz allahtan bu sene sonu idare değişecekte umarım daha beter bi idare gelmez

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Tüm sayfaları okudum. Çok eğlendim gece gece. Günümüz liselileri cidden okulu okul değilde sirk sanıyormuş :) Derste uyumak nedir ya? Niye gidiyorsun ki okula? Gitme, öğretmeni de yorma. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor arkadaşlar. Dünya, siz olmasanız da dönüyor...

3.George

80+ Bronze
Hocam kahootu bizde yapıyoruzda sınıfta 3 5 triplere girenler yüzünden mahvoluyor 3 5 triplere giren şahıslar olmasa güzelce oynanacakta bide idareye gidip örn 7 dersimizin boş olduğunu söylüyoruz diyolar gönderemeyiz diyoruz hava güzelse bahçeye salın isteyenleri onada olmaz diyorlar en son çareyi kaçmakta buluyoruz allahtan bu sene sonu idare değişecekte umarım daha beter bi idare gelmez
İdareniz epey kötü, bizi aralarda olan boş derslerde bahçeye veya kantine inebilirsiniz diyor. Diğerleride dediğim gibi. Bu idareniz çok kötü. Bende bizimkini kötü sanardım.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,539
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Tüm sayfaları okudum. Çok eğlendim gece gece. Günümüz liselileri cidden okulu okul değilde sirk sanıyormuş :) Derste uyumak nedir ya? Niye gidiyorsun ki okula? Gitme, öğretmeni de yorma. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor arkadaşlar. Dünya, siz olmasanız da dönüyor...
Hocam 8 ders boş olunca ne sanabilirim bu durumda ilk dönem 40 ders saatinin 30 saatinin boş geçtiğini biliyorum ve bu sadece 1 hafta değil 1.5 2 aya yakın buna benzer şekilde sürdü genelde 14 ders Yabancı dil dersleri boş oluyordu haftalık hoca bileğini sakatlamıştı salgın hastalık döneminde neredeyse bütün hocalar raporluydu okulda 5 6 hoca kalmıştı toplamda

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Bahri Karakoç
Dostum ağır konuşmak istemiyorum ama yediğin halt marifetmiş gibi gelip burada konu açıyorsun. Linç edilince bizi profesör ilan ediyorsun. Lise denilen yer senin o kafana bir şeyler girsin, mağaradan çıkmış gibi bu medeniyette gezmeyesin, bu ülke kalkınabilsin diye var. Ki şuan eğitim sisteminin rezilliği ortadayken, senin böyle bir konu açman da bizim değilse bile benim kanıma dokunuyor. Resmen örneklerden birisin şuan. Ayıpsa benim ayıbım nedir ya? İnsan biraz empati kurmayı bilmeli. Sen kimsin ki senden 20 yaş büyük bir öğretmenle tartışabiliyorsun? Bu kadar zoruna gidiyorsa okulunu açığa çekebilirsin. Umarım buluğ çağını en kısa zamanda atlatırsın.

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Emre
Yok hocam bizim ingilizce hocası uyuyana tutanak tutuyor ama hiç bişe olmuyor :D

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Hocam 8 ders boş olunca ne sanabilirim bu durumda ilk dönem 40 ders saatinin 30 saatinin boş geçtiğini biliyorum
Çalış. İşin ne? Ben nasıl işe gittiğimde tek görevim kendi yaptığım işimse, senin de oradaki tek görevin dinleyip, deneyip, okuyup kendini geliştirmek. Dersi sadece öğretmenden bekleyen, araştırmaya ve öğrenmeye merakı olmayan insan bi baltaya sap olamaz. Açık ve net.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,082
Üyeler
164,432
Son üye
Parola505
Top Bottom