Neler Yeni

Okulda Din Derslerinde Sadece İslam Görmek

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
12. sınıftan hatırladığım kadarıyla hristiyanlık, musevilik, alevilik, ateizm, deizm vb. birçok konunun işlendiğini hatırlıyorum. Ülkemizin %99'unun Müslüman olduğunu düşünürsek "Din Kültürü" denince akla İslamiyetin gelmesi doğal değil mi? Bu yüzden kitapta ağırlıklı olarak İslamiyet anlatılmakta
Hayır ülkemizin %99 müslüman değil? Ekstra olarak 100 konudan kaçınca bu diğer dinleri gördün 100 ders saatinde 1 saat mi meslea son olarakta yanlış düşünüyorsunuz

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Türkiye Cumhuriyeti İslam'ı resmi din olarak kabul ettiği ve nüfusun çoğunluğu müslüman olduğu için ağırlıklı olarak İslam hakkında bilgiler verilmesi normal.

Bana Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dininin İslam olduğu anayasayı atmanızı rica edebilir miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülkemizin %99'unun Müslüman olduğunu düşünürsek "Din Kültürü" denince akla İslamiyetin gelmesi doğal değil mi? Bu yüzden kitapta ağırlıklı olarak İslamiyet anlatılmakta

Optimar'ın 2019'da yaptığı ankete göre Türkiye nüfusunun %89,5'u Müslüman'dır. Müslümanların %74'ünü Sünniler oluştururken, Alevi kesimin genel nüfusa oranı %12,5'tur.

Kaynak: Wikipedia

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
Bana Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dininin İslam olduğu anayasayı atmanızı rica edebilir miyim?

Optimar'ın 2019'da yaptığı ankete göre Türkiye nüfusunun %89,5'u Müslüman'dır. Müslümanların %74'ünü Sünniler oluştururken, Alevi kesimin genel nüfusa oranı %12,5'tur.

Şu yorumu kim atmış ya xd laik bir ülkedeyiz laikliğin ne olduğunu bilmiyorsan buyur google var 21.yy dayız bilgiye ulaşım çok kolay xd

@1dodooo yorumu göremedim diye senden alıntıladım

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
ülkemizin hepsi müslüman degil hatta ateist insan sayısı gün geçtikçe artıyor okullarda din dersinin zorunlu olması bile saçma

Komando41.

80+ Silver
eğer müslüman değilsen derslere girmek zorunda değilsin ülkenin çoğu müslüman o yüzden ağırlıklı olarak din dersi var

Hayır ülkemizin %99 müslüman değil? Ekstra olarak 100 konudan kaçınca bu diğer dinleri gördün 100 ders saatinde 1 saat mi meslea son olarakta yanlış düşünüyorsunuz
%99 değil ama çoğu müslüman din dersi ağırlıklı olması normal

BlueLabels

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
992
İsim
Kaira Bilgic
eğer müslüman değilsen derslere girmek zorunda değilsin ülkenin çoğu müslüman o yüzden ağırlıklı olarak din dersi var

%99 değil ama çoğu müslüman din dersi ağırlıklı olması normal
Hayır değil dostum yukarıda arkadaş açıklamış ayrıca insanların nüfus cüzdanına müslüman yazınca müslüman olmuyorlar

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1

@Mostafa Mohamed Şimdi farkettim yanlış bilgilenmişim biraz araştırdığım da şu anlık resmi bir dinimiz yok.
Yine de nüfusun çok büyük kısmı müslüman olduğu için müslüman ülke diyebiliriz.

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
@Mostafa Mohamed Şimdi farkettim yanlış bilgilenmişim biraz araştırdığım da şu anlık resmi bir dinimiz yok.
Yine de nüfusun çok büyük kısmı müslüman olduğu için müslüman ülke diyebiliriz.

Müslüman ülke diyemeyiz. Yaşayanların çoğunluğunun müslüman olduğu bir ülke diyebiliriz fark var.

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Top Bottom