Neler Yeni

Okullar Sizce Açılacakmı Ve Bu Corona Ne Olacak?

uydu3

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Tony Montana
Ben açıkçası söylenen rakamların saklandığını bile düşünüyorum corona bitcek gibi değil hep böyle yaptılar zaten erken tarih vererek milletin morali düşmesin diye son günler ertelendi hep

En az 4-5 sene sürecek Dünya'nın eski haline dönmesi. (bkn. Orta Çağ'daki Kara Veba)

ufteker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Umut Furkan Teker
Okullar açılırsa da olacakları söyleyeyim;
1-Öğrenciler okulda sürekli bir yerlere gerek elleri gerek konuşmaları açısından birçok zemin ile temasta bulunuyorlar, bu durum virüsün yayılma hızına direkt olarak etki ediyor.
2-Virüs bulaşmış zemin ile temas eden öğrencilerin, eve döndüklerinde aile fertlerine bulaştırma ihtimalleri çok yüksek.
3-Bir öğrenciye virüs bulaşır ve 2-3 haftalık tedavi sürecinden sonra tekrardan okula döndüğünde, diğer öğrencilerin ona olan bakış açıları tamamıyla değişmiş olur, dışlanır. Bu durum da öğrencinin psikolojisi üzerinde çok olumsuz sonuçlar doğurur.
4-Öğrenci nedeniyle aile fertlerine bulaşan virüs, akraba ziyaretleri ve iş yeri açısından daha birçok kişiye bulaşabilir. Bu da birçok ölüm demek.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Okullar açılırsa da olacakları söyleyeyim;
1-Öğrenciler okulda sürekli bir yerlere gerek elleri gerek konuşmaları açısından birçok zemin ile temasta bulunuyorlar, bu durum virüsün yayılma hızına direkt olarak etki ediyor.
2-Virüs bulaşmış zemin ile temas eden öğrencilerin, eve döndüklerinde aile fertlerine bulaştırma ihtimalleri çok yüksek.
3-Bir öğrenciye virüs bulaşır ve 2-3 haftalık tedavi sürecinden sonra tekrardan okula döndüğünde, diğer öğrencilerin ona olan bakış açıları tamamıyla değişmiş olur, dışlanır. Bu durum da öğrencinin psikolojisi üzerinde çok olumsuz sonuçlar doğurur.
4-Öğrenci nedeniyle aile fertlerine bulaşan virüs, akraba ziyaretleri ve iş yeri açısından daha birçok kişiye bulaşabilir. Bu da birçok ölüm demek.
Hocam bunları neden devlet düşünemiyorda ''okulları açacağızz'' diyor anlamıyorum yani koskaca devlet e biz mi akıl verelim.

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,318
İsim
Emre
Arkadaşlar bu konu ile ilgili açıklama yapıldı
Velilere tahattütname imzalatılacakmış çocuk hastaysa okula göndermeyeceğim yazıyor
Teneffüsler sınıf sınıf yapılacakmış
Derste maske takmak zorunluymuş
Sıralar arası 1 metre olacakmış

ufteker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Umut Furkan Teker
Hocam bunları neden devlet düşünemiyorda ''okulları açacağızz'' diyor anlamıyorum yani koskaca devlet e biz mi akıl verelim.
31 Ağustos'a kadar daha 2 ay var. O zamana kadar çok şey değişir, devlet şimdiki duruma göre plan yapıyor. Eğer ileride vaka sayısı öngörülebilir seviyenin üzerinde artış gösterirse okulların açılış tarihi ertelenecektir diye düşünüyorum. Ama virüs tamamen bitsin de okullar öyle açılsın fikrine kimse kapılmasın. Yıllardan bahsediyoruz, Türk çocuklarının eğitimi söz konusu.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Arkadaşlar bu konu ile ilgili açıklama yapıldı
Velilere tahattütname imzalatılacakmış çocuk hastaysa okula göndermeyeceğim yazıyor
Teneffüsler sınıf sınıf yapılacakmış
Derste maske takmak zorunluymuş
Sıralar arası 1 metre olacakmış
Tamamda istedikleri kadar önlem alsınlar bunun okula gidişinde metrosu otobusü minibüsü var, okul çıkışında onca öğrencinin birbirleriye takılması felan var. Yani en iyisi yine online eğitim yap 2 ay da tatil ver hafta sonları dışarı çıkma yasağı ver hafta içleride 18+ çıkabilsin tamam yani 2 3 aya azalma olur baya ondan sonra aç okulları gidelim böylesi daha iyi olmazmı? neden bu durumda hala zorla okulları açıyorsunki?

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,318
İsim
Emre
31 Ağustos'a kadar daha 2 ay var. O zamana kadar çok şey değişir, devlet şimdiki duruma göre plan yapıyor. Eğer ileride vaka sayısı öngörülebilir seviyenin üzerinde artış gösterirse okulların açılış tarihi ertelenecektir diye düşünüyorum. Ama virüs tamamen bitsin de okullar öyle açılsın fikrine kimse kapılmasın. Yıllardan bahsediyoruz, Türk çocuklarının eğitimi söz konusu.
Bende böyle düşünüyorum
Tartışmalar sona ersin diye açılacak dendi
Zamanı gelince ertelerler

oldspace

80+
Derste maske ile durmak imkansız gibi bir şey 40 dakika boyunca sıcaktan boğulcaz heralde

Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Mustafa A.
31 ağustosta bildiğiniz üzere okullar açılacak dendi, ama tanıdığım birkaç öğretmen yakınımda coronadan dolayı 1 2 ay daha uzatma ihtimalleri var diyor. Sizce ne olacak? bence corona böyle devam ederse 1 2 ay daha uzama durumu yüksek.

Allah size kolaylık versin. İşiniz zor. 😐

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,039,114
Üyeler
164,781
Son üye