Neler Yeni

Okulum saçıma karışıyor, ne yapmam lazım ?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
444 0 632 den kesin ve doğru bilgi alırsın.

BeKo'O

80+ Silver
Saçım ortalama bir erkek öğrenciye göre uzun, okulun müdürü değişti ve dağınık saç kız öğrenciler için yasak olacak dedi.
E haliyle benim de saçım dağınık olduğundan okuldan bir öğretmen ile görüştüm saçını kestirmen gerekebilir dedi.

Ben saç konusunda öğrenciler serbest diye biliyorum yanlışım yoksa, eğer böyle ise kaynak vesaire atabilir misiniz ?
Bana okkalı bir savunma lazım saçımı kestirmeye hiç niyetim yok.
Bunla ilgili bildiğim genel bir kural yok, okul yönetmeliğine ve kurallarına göre değişiyor. Eğer bağlanabilecek uzunlukta ise toplayarak git o zaman bir şey deme hakları yok ama değilse ince taçlar oluyor saç için onlardan deneyebilirsin.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Böyle bir kural hiçbir okul kurumda bulunmaz. Sadece yönetmelikten dolayı (müdür yani) sıkıntı çıkarabilir.
Kendini savunacaksan şunu söyle: "Bana bununla ilgili bir kanun/delil/dayanak gösterin bende buna karşın keseyim." Bunu söylediğinde herhangi bir şekilde sana dayanak sunmuyorlarsa ve seslerini yükseltip: "Ya kesersin ya da okuldan atılırsın!" derlerse bil ki bunun için sana sunacakları hiçbir dayanak yoktur ve müdür kendi kafasına göre kural koymaya çalışıyordur.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Saçım ortalama bir erkek öğrenciye göre uzun, okulun müdürü değişti ve dağınık saç kız öğrenciler için yasak olacak dedi.
E haliyle benim de saçım dağınık olduğundan okuldan bir öğretmen ile görüştüm saçını kestirmen gerekebilir dedi.

Ben saç konusunda öğrenciler serbest diye biliyorum yanlışım yoksa, eğer böyle ise kaynak vesaire atabilir misiniz ?
Bizim okulda da erkeklerde Lacivert, kızlarda gri Keten Pantolon zorunluluğu var.
Civar okulların TAMAMI "altınız siyah olsun ister kot giyin ister keten giyin fark etmez" derken ve okulun satışını yaptığı alt kıyafetleri zorunlu tutmazken bizimki her türlü zorunlu tutuyor. Müdür değiştiğinden beri olan bir durum bu.

Alınması ZORUNLU olan anlaşmalı pantolon - sweatler dandik, 4 ayda 5 kez terziye uğradım.
Gerçekten bu tip kararlar çok saçma. Sen benim o okuldan olduğumu pantolonumdan mı anlayacaksın be hoca?
Üstümdeki armaya - yazıya bak geçir beni.
Bu konuda yakın zamanda dilekçe versem işe yarar mı acaba.

Kot gibi bir şey olsa neyse, Keten abi keten. Şalvar gibi duruyor zaten.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,507
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Böyle bir kural hiçbir okul kurumda bulunmaz. Sadece yönetmelikten dolayı (müdür yani) sıkıntı çıkarabilir.
Kendini savunacaksan şunu söyle: "Bana bununla ilgili bir kanun/delil/dayanak gösterin bende buna karşın keseyim." Bunu söylediğinde herhangi bir şekilde sana dayanak sunmuyorlarsa ve seslerini yükseltip: "Ya kesersin ya da okuldan atılırsın!" derlerse bil ki bunun için sana sunacakları hiçbir dayanak yoktur ve müdür kendi kafasına göre kural koymaya çalışıyordur.
Kendi dayanağımla iddiada bulunup sonrasında bu soruyu sormayı zaten planlıyordum.
Kendi dayanağım :
28480 sayılı resmi gazete 3959 numaralı yönetmeliğin 4. maddesinin e seçeneğine göre öğrencinin saçının temiz ve boyasız olması gerekir diye yazıyor. Yani uzunluk ve kısalığa dair hiçbir şeye değinilmemiş aynı şekilde saçın dağınıklığına da değinilmemiş.

Bizim okulda da erkeklerde Lacivert, kızlarda gri Keten Pantolon zorunluluğu var.
Civar okulların TAMAMI "altınız siyah olsun ister kot giyin ister keten giyin fark etmez" derken ve okulun satışını yaptığı alt kıyafetleri zorunlu tutmazken bizimki her türlü zorunlu tutuyor. Müdür değiştiğinden beri olan bir durum bu.

Alınması ZORUNLU olan anlaşmalı pantolon - sweatler dandik, 4 ayda 5 kez terziye uğradım.
Gerçekten bu tip kararlar çok saçma. Sen benim o okuldan olduğumu pantolonumdan mı anlayacaksın be hoca?
Üstümdeki armaya - yazıya bak geçir beni.
Bu konuda yakın zamanda dilekçe versem işe yarar mı acaba.

Kot gibi bir şey olsa neyse, Keten abi keten. Şalvar gibi duruyor zaten.
1639163080502.png

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,321
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye

Yönetmelikte saçın uzunluğuyla alakalı bir yasa bulunmuyor.Herhangi bir yaptırım uygulayamaz sadece sakal yasak.

Galatasaray8

80+ Bronze

Benimde saçım uzundu hem de baya artık her sabah girerken tutuyorlardı 1 ay boyunca uzun gittim sonra sabah girişte müdür tutanak tutacaktı yarın kestirdim saçımı. Ama yine uzun erkek öğrencilerin çoğuna göre artık hiç bir şey diyemiyor müdür saçını git kestir derse yine bu sefer kestirmem yani biraz pişmanım.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,507
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Özet: Özel Eğitim Kurumları HARİÇ hiçbir öğretim kurumunda bir öğrenci tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Yani şu anda okul yönetiminin yaptığı yine yönetmeliğe aykırı mı oluyor?

Düzenleme: 2013'te değişiklik yapılmış.
Alıntıyı görüntüle
Değişiklik yapılsa da okulunuz özel değilse eğer velilere de okul kıyafeti serbest mi olsun tarzından anket kağıdı verilmediyse yine yanlış oluyor.
Bizim okulda öyleydi mesela velilere kağıt verildi.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,145
İsim
Diyarhan
Genellikle uzun saça değil dağınık dikkat çeken saça takılıyorlar. Toplu ve bakımlı halde bir şey demezler.

Top Bottom