Okullarda saçlar bakımlı ve temiz olmak şartıyla uzatılabilir.
Bunla ilgili bildiğim genel bir kural yok, okul yönetmeliğine ve kurallarına göre değişiyor. Eğer bağlanabilecek uzunlukta ise toplayarak git o zaman bir şey deme hakları yok ama değilse ince taçlar oluyor saç için onlardan deneyebilirsin.Saçım ortalama bir erkek öğrenciye göre uzun, okulun müdürü değişti ve dağınık saç kız öğrenciler için yasak olacak dedi.
E haliyle benim de saçım dağınık olduğundan okuldan bir öğretmen ile görüştüm saçını kestirmen gerekebilir dedi.
Ben saç konusunda öğrenciler serbest diye biliyorum yanlışım yoksa, eğer böyle ise kaynak vesaire atabilir misiniz ?
Bana okkalı bir savunma lazım saçımı kestirmeye hiç niyetim yok.
Bizim okulda da erkeklerde Lacivert, kızlarda gri Keten Pantolon zorunluluğu var.Saçım ortalama bir erkek öğrenciye göre uzun, okulun müdürü değişti ve dağınık saç kız öğrenciler için yasak olacak dedi.
E haliyle benim de saçım dağınık olduğundan okuldan bir öğretmen ile görüştüm saçını kestirmen gerekebilir dedi.
Ben saç konusunda öğrenciler serbest diye biliyorum yanlışım yoksa, eğer böyle ise kaynak vesaire atabilir misiniz ?
Kendi dayanağımla iddiada bulunup sonrasında bu soruyu sormayı zaten planlıyordum.Böyle bir kural hiçbir okul kurumda bulunmaz. Sadece yönetmelikten dolayı (müdür yani) sıkıntı çıkarabilir.
Kendini savunacaksan şunu söyle: "Bana bununla ilgili bir kanun/delil/dayanak gösterin bende buna karşın keseyim." Bunu söylediğinde herhangi bir şekilde sana dayanak sunmuyorlarsa ve seslerini yükseltip: "Ya kesersin ya da okuldan atılırsın!" derlerse bil ki bunun için sana sunacakları hiçbir dayanak yoktur ve müdür kendi kafasına göre kural koymaya çalışıyordur.
Bizim okulda da erkeklerde Lacivert, kızlarda gri Keten Pantolon zorunluluğu var.
Civar okulların TAMAMI "altınız siyah olsun ister kot giyin ister keten giyin fark etmez" derken ve okulun satışını yaptığı alt kıyafetleri zorunlu tutmazken bizimki her türlü zorunlu tutuyor. Müdür değiştiğinden beri olan bir durum bu.
Alınması ZORUNLU olan anlaşmalı pantolon - sweatler dandik, 4 ayda 5 kez terziye uğradım.
Gerçekten bu tip kararlar çok saçma. Sen benim o okuldan olduğumu pantolonumdan mı anlayacaksın be hoca?
Üstümdeki armaya - yazıya bak geçir beni.
Bu konuda yakın zamanda dilekçe versem işe yarar mı acaba.
Kot gibi bir şey olsa neyse, Keten abi keten. Şalvar gibi duruyor zaten.
Yönetmelikte saçın uzunluğuyla alakalı bir yasa bulunmuyor.Herhangi bir yaptırım uygulayamaz sadece sakal yasak.Saçım ortalama bir erkek öğrenciye göre uzun, okulun müdürü değişti ve dağınık saç kız öğrenciler için yasak olacak dedi.
Benimde saçım uzundu hem de baya artık her sabah girerken tutuyorlardı 1 ay boyunca uzun gittim sonra sabah girişte müdür tutanak tutacaktı yarın kestirdim saçımı. Ama yine uzun erkek öğrencilerin çoğuna göre artık hiç bir şey diyemiyor müdür saçını git kestir derse yine bu sefer kestirmem yani biraz pişmanım.Saçım ortalama bir erkek öğrenciye göre uzun, okulun müdürü değişti ve dağınık saç kız öğrenciler için yasak olacak dedi.
Özet: Özel Eğitim Kurumları HARİÇ hiçbir öğretim kurumunda bir öğrenci tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Değişiklik yapılsa da okulunuz özel değilse eğer velilere de okul kıyafeti serbest mi olsun tarzından anket kağıdı verilmediyse yine yanlış oluyor.Özet: Özel Eğitim Kurumları HARİÇ hiçbir öğretim kurumunda bir öğrenci tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Yani şu anda okul yönetiminin yaptığı yine yönetmeliğe aykırı mı oluyor?
Düzenleme: 2013'te değişiklik yapılmış.
Alıntıyı görüntüle
Bize verilmedi.eğer velilere de okul kıyafeti serbest mi olsun tarzından anket kağıdı verilmediyse yine yanlış oluyor.