Neler Yeni

OLED Monitör alınmalı mı?

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Serkan Barındık
Arkadaşlar dezavantaj olarak özellikle TV'lerde panel yanmaları sorununu ve parlaklığın daha düşük olduğunu çokça duymuştum ama buna istinaden siyahları gerçek siyah vermesi gibi ve de sıfır gecikme süresi gibi avantajları olduğunu da duydum. Sizce çok ama çok fazla fiyatı olan OLED monitörler tercih edilmeli mi yoksa V/A yada IPS gibi panellerden mi devam etmeli?

Hetemele

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Sinan YILDIRIM
paran varsa oled çok iyi yoksa ipsde tercih edilebilir bende 4k 27 inc ips var 10bit renk gösteriyor oled kadar kaliteli

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Serkan Barındık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
paran varsa oled çok iyi yoksa ipsde tercih edilebilir bende 4k 27 inc ips var 10bit renk gösteriyor oled kadar kaliteli

Aslında şunu anlatmaya çalışıyorum IPS ile OLEd arasında ki fiyat farkı OLED almaya değer mi? Paran olsa dahi değer mi?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,588
İsim
Hacı
Alınır.. Müthiş görüntü kalitesi suuyor IPS e göre.

Hetemele

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Sinan YILDIRIM
Ben eğer monitör alıcak olsam oled alırdım ama şuan ki monitörümü satıp üstüne 2 katını koyupta olede çekmezdim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Era.

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Serkan Barındık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben eğer monitör alıcak olsam oled alırdım ama şuan ki monitörümü satıp üstüne 2 katını koyupta olede çekmezdim.
Sıfırdan almayı düşünüyorum fakat IPS bir panel 4-5-6 bin civarlarındayken OLED 40-50bin civarında. 40bin de az para değil.

Hetemele

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Sinan YILDIRIM
Sıfırdan almayı düşünüyorum fakat IPS bir panel 4-5-6 bin civarlarındayken OLED 40-50bin civarında. 40bin de az para değil.
dediğin fiyatlara full hd küçük ekran düşük hz ips alırsın, 40-50bin fiyatlara oled 4k ve en az 27 inc aynı zamanda yüksek hz'li bir model monitör alırsın. Bu arada 20k civarına da oled bulabilirsin indirim kovalarsan mesela bu konu: https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-27-odyssey-oled-g6-g61sd-qhd-27-240hz-17-519tl.1080388/

JeyliBon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Ahmet Aslan
Arkadaşlar dezavantaj olarak özellikle TV'lerde panel yanmaları sorununu ve parlaklığın daha düşük olduğunu çokça duymuştum ama buna istinaden siyahları gerçek siyah vermesi gibi ve de sıfır gecikme süresi gibi avantajları olduğunu da duydum. Sizce çok ama çok fazla fiyatı olan OLED monitörler tercih edilmeli mi yoksa V/A yada IPS gibi panellerden mi devam etmeli?
Ne için kullanacağınıza bağlı tamamen

Strekeos

80+
Ben 27 inch Oled (17k) alacağıma 32 inch IPS (18k) aldım. Tamamen tercih ve bütçe meselesi. 32inch oledlerin en ucuzu 40k

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Serkan Barındık
dediğin fiyatlara full hd küçük ekran düşük hz ips alırsın, 40-50bin fiyatlara oled 4k ve en az 27 inc aynı zamanda yüksek hz'li bir model monitör alırsın. Bu arada 20k civarına da oled bulabilirsin indirim kovalarsan mesela bu konu: https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-27-odyssey-oled-g6-g61sd-qhd-27-240hz-17-519tl.1080388/

Daha kaliteli üreticilerden almak istiyorum. Mesela LG yada Samsung gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne için kullanacağınıza bağlı tamamen

Açıklar mısınız mesela? Ben Albion yada LoL dışında bir oyun oynamıyorum. Eşimde sadece steam üzerinden Outlast Trials oynuyor. Bunun dışında film yada hikayeleri oyunları TV'den (PS ile) hallediyorum. Bu surumlar için önerir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben 27 inch Oled (17k) alacağıma 32 inch IPS (18k) aldım. Tamamen tercih ve bütçe meselesi. 32inch oledlerin en ucuzu 40k

LoL falan oynadığım için o kadar büyük ekranları kullanmıyorum.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Görkem Çağan
oledi kullandıktan sonra başka ekranın yüzüne bakmıyorsun üstüne yanma olayları eskisi gibi yok artık çünkü yeni modellerde hem yazılımsal hem donanımsal yanmayı önleyecek özellikler var fan, piksel kaydırma vb.

Era.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Serkan Barındık
oledi kullandıktan sonra başka ekranın yüzüne bakmıyorsun üstüne yanma olayları eskisi gibi yok artık çünkü yeni modellerde hem yazılımsal hem donanımsal yanmayı önleyecek özellikler var fan, piksel kaydırma vb.

Bağımlılık yapıyorsa bulaşmamak mı lazım :D

Top Bottom