Çözüldü✓ Oled Monitör Önerisi

Reaksiyon skoru
20
Merhaba, uygun fiyatlı bir OLED monitör arıyorum.
Ucuz OLED modellerinde özellikle metin kalitesi ve yanma riski gibi sorunlar olduğunu duydum.
QD-OLED önerenler oldu ama fiyat farkı gerçekten değiyor mu emin değilim.

Fiyat belirtmiyorum çünkü genelde bütçenin tamamına göre öneri yapılıyor, bu da seçenekleri kısıtlıyor.

Aradığım özellikler:

Günlük kullanımda sorun çıkarmayan,

Yanma riskine karşı korumalı,

Film ve oyunlarda yüksek renk doğruluğu sunan bir model.

Ayrıca bir sorum var: Aynı OLED teknolojisinde bile “bu daha canlı renk veriyor, bu daha soluk” gibi farklar neden oluşuyor? Hangi panel tipi renk doğruluğu açısından daha iyi?

Merhaba, uygun fiyatlı bir OLED monitör arıyorum.
Ucuz OLED modellerinde özellikle metin kalitesi ve yanma riski gibi sorunlar olduğunu duydum.
QD-OLED önerenler oldu ama fiyat farkı gerçekten değiyor mu emin değilim.

Fiyat belirtmiyorum çünkü genelde bütçenin tamamına göre öneri yapılıyor, bu da seçenekleri kısıtlıyor.

Aradığım özellikler:

Günlük kullanımda sorun çıkarmayan,

Yanma riskine karşı korumalı,

Film ve oyunlarda yüksek renk doğruluğu sunan bir model.

Ayrıca bir sorum var: Aynı OLED teknolojisinde bile “bu daha canlı renk veriyor, bu daha soluk” gibi farklar neden oluşuyor? Hangi panel tipi renk doğruluğu açısından daha iyi?
Tam siyah istiyorsan woled almalısın.
Daha canlı renk istiyorsan qd oled almalısın.
İkisi de olsun diyorsan tandem oled almalısın.
Birde daha canlı renkler için mat yerine parlak panel öneririm.
Mat woled
Parlak oled
Mat qd-oled kullandım.

hmmmm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam siyah istiyorsan woled almalısın.
Daha canlı renk istiyorsan qd oled almalısın.
İkisi de olsun diyorsan tandem oled almalısın.
Birde daha canlı renkler için mat yerine parlak panel öneririm.
Mat woled
Parlak oled
Mat qd-oled kullandım.
Çok Açıklayıcı Yazmışsın Bunun İçin Teşekkürler Ancak Mağaza Sayfalarında Gezerken Bu Tür Detayları Yazdıklarını Hiç Hatırlamıyorum Mat woled Nasıl Anlaşılır Açıkçası Oled Yanımı Muhabbetinden Baya Korkar Oldum WOled Tam Siyah Veriyorsa QD Oled Tam Veremiyor Mu Oledin Olayı Renkleri Net Vermek Değil Miydi Çok Garip Bi Hal Aldı Bu Sistem Doğrudan Marka Model Olarak Örneklendirebilir Misin

hmmmm

Çok Açıklayıcı Yazmışsın Bunun İçin Teşekkürler Ancak Mağaza Sayfalarında Gezerken Bu Tür Detayları Yazdıklarını Hiç Hatırlamıyorum Mat woled Nasıl Anlaşılır Açıkçası Oled Yanımı Muhabbetinden Baya Korkar Oldum WOled Tam Siyah Veriyorsa QD Oled Tam Veremiyor Mu Oledin Olayı Renkleri Net Vermek Değil Miydi Çok Garip Bi Hal Aldı Bu Sistem Doğrudan Marka Model Olarak Örneklendirebilir Misin
Şu videoları izlersen fikir sahibi olabilirsin.

Tandem oled;

Şu videoları izlersen fikir sahibi olabilirsin.

Tandem oled;

Fiyatına Göre Baya İyi Bir Monitörmüş Peki Oled Kullanıcısı Olduğun İçin Sana Bir Kaç Soru Sormak İstiyorum Öncelikle En Klasiği Olan Oled e Geçmeye Değer Mi Ek Olarak Anti Flicker Ayarından Bahsetmiş Videoda Bunda 160-280 Hz Diyor Bu O Hz Arasına Monitörü Kilitliyor Olarak Mı Geçiyor Bu Monitörün Isınmasına Sebep Olmaz Mı Ek Olarak NİT Değerleri 400 Diyince Çok Bir Şey Kafamda Canlanmıyor Ancak Günümüz Telefonlarını 1200 Nit Gibi Değerlerde Yapıyorlar Tabi Onlar Dışarda Kullanılıyor Ayrı Ama 400 Nit Yeterli Bi Değer Mi

Monitörün Stok Tükenmiş Ki :D

Fiyatına Göre Baya İyi Bir Monitörmüş Peki Oled Kullanıcısı Olduğun İçin Sana Bir Kaç Soru Sormak İstiyorum Öncelikle En Klasiği Olan Oled e Geçmeye Değer Mi Ek Olarak Anti Flicker Ayarından Bahsetmiş Videoda Bunda 160-280 Hz Diyor Bu O Hz Arasına Monitörü Kilitliyor Olarak Mı Geçiyor Bu Monitörün Isınmasına Sebep Olmaz Mı Ek Olarak NİT Değerleri 400 Diyince Çok Bir Şey Kafamda Canlanmıyor Ancak Günümüz Telefonlarını 1200 Nit Gibi Değerlerde Yapıyorlar Tabi Onlar Dışarda Kullanılıyor Ayrı Ama 400 Nit Yeterli Bi Değer Mi

Monitörün Stok Tükenmiş Ki :D
Hocam oled aldıktan sonra diğerleri kötü gelecek. Tandem alamıyorsam ben şunu alırdım. Şuan 4k qd-oled Samsung var. Ama hala parlak panel woled rogu arıyorum şahsen.
Mat oled bence oledin gerçek renk cümbüşünü engelliyor.
Parlaklık olarak bana sorma. Ben 0'da kulalniyorum. Göz rahatsızlığından dolayı parlak ekranlara bakamam.
Bana 0'da bile parlak geliyor ekran.

Hocam oled aldıktan sonra diğerleri kötü gelecek. Tandem alamıyorsam ben şunu alırdım. Şuan 4k qd-oled Samsung var. Ama hala parlak panel woled rogu arıyorum şahsen.
Mat oled bence oledin gerçek renk cümbüşünü engelliyor.
Parlaklık olarak bana sorma. Ben 0'da kulalniyorum. Göz rahatsızlığından dolayı parlak ekranlara bakamam.
Bana 0'da bile parlak geliyor ekran.

'' Mat Oled '' Terimi Hala Kafamda Bir Soru İşareti Kaldı Tam Kavrayamadım Nasıl Mat Oledi Ayırt Ettiğimizi O Zaman Renk Cümbüşü Dediğimiz Ki Oled Alma Sebebimiz Siyahı Siyah Verme Ve Yazılımsal Olarak ta Ekranı Koruma Özelliğine Sahip Önereceğiniz Monitör Bu Akakçe Linki Attığınız Monitör Müdür peki Sırf Oled Olduğu İçin 27 inç Civarında Kalmak Mı Gerekir Yoksa 34 İnç Gibi Biraz Daha Uzun Cihazlar Daha Hoş Bi Görüntü Ortamı Sağlar Mı Sizi De Çok Tuttum Gibi Hissediyorum Kusura Bakmayın Ancak Oledden Anlamadan Anlıyormuş Gibi Yapan Çok Kişi Var Ve Açıkçası 30 Bin Tl Civarı Bir Parayı Rastgele Harcamakta İstemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,156,988
Üyeler
183,787
Son üye
maksut
Geri