Neler Yeni

Yardım Oled monitör temizliği için solüsyon işe yarar mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
tahsin özel
Bir monitörüm g60sd qd-oled yarı mat 2560x1440 360hz 27" bunu online oyunları oynamak için kullanıyorum marvel rivals, apex, lol valorant gibi. Diğer ekranım ise lg c3 48" 4k 120hz woled glossy televizyon bunu da single player oyunlar iin kullanıyorum yatağa uzanıp xbox kolunu bağlayıp wukong gibi single player oyunları da bundan oynuyorum tabi netflix, prime video, blutv, crunchyroll gibi dizi-film-anime izleme amaçlı da kulanıyorum. Woledin güzel yanı ışık vursa bile siyah kalıyor tv olduğundan dolayı da ekranı glossy bu çok güzel bir şey ancak qd oledin renkleri vesaire çok daha güzel. QD-oled olan monitörümdeki kaplama gözüme çok batmıyor yarı mat dediğim gibi. QD oled glossy bir tv de güzel giderdi benim lg c3 tv'den ne kadar farklı olurdu acaba diye merak etmiyor değilim qd-oledde renkler daha hoş oluyor ben televizyonumu 48 inch olarak aldım 27.000tl gibi bir fiyatı vardı samsung en ucuz 55 inch satıyordu o da 45.000tl'di samsungun güzel yanı televizyonu 120hz değil 144hz bir de onun 48 inch modeli olsaydı herhalde ona yönelirdim bilemiyorum. Sistemim 7800x3d/4080 super o yüzden 360fps'i de rahatça alıyorum dlss quality ve frame gen kullanarak single player oyunlarda yüksek fps de rahat alıyorum ikisinden de gayet memnunum ancak bilgisayar kullanımı için sadece birini alabilecek olsam tabii ki samsung olan 27" monitör olurdu çünkü 48 inch 120hz pc kullanımı için çok da gitmiyor.
oldukça detaylı yanıtınız için teşekkürler..nisan ayına kadar ev arayışındayım..ev alamazsam eğer acısını fena çıkaracam..5090lı hıgh end sistem üzerine 32 inç oled monitör yapıştıracam, ultra büyük ekranın hissi başkaymış duygusuna kapılırsam da sizin yaptığınız gibi 48-65 arası bir tv de alabilirim..ev için biriktirdiğim paranın önemli bir kısmını 10 yıllık pc sistememimi yenilemeye ayıracam yeter bu kadar beklemek diyeceğim..ev alırsam da 1 yıl erteleyeceğim bu planımı

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
667
İsim
Fırat divitci
oldukça detaylı yanıtınız için teşekkürler..nisan ayına kadar ev arayışındayım..ev alamazsam eğer acısını fena çıkaracam..5090lı hıgh end sistem üzerine 32 inç oled monitör yapıştıracam, ultra büyük ekranın hissi başkaymış duygusuna kapılırsam da sizin yaptığınız gibi 48-65 arası bir tv de alabilirim..ev için biriktirdiğim paranın önemli bir kısmını 10 yıllık pc sistememimi yenilemeye ayıracam yeter bu kadar beklemek diyeceğim..ev alırsam da 1 yıl erteleyeceğim bu planımı
Açıkçası 5090 önermem 120k'dan başlayacak diyorlar. 4080 bile çok f/p bir kartdeğil. 60k gibi bir bütçeyle r7 7700 ve 4070ti super dizip 4K'da rahatça oyun oynayabilirsiniz. Yakın zamanda abime dizdik 4k 144hz monitör ile kullanıyor ve fps problemi yaşadığı 1 tane bile oyun olmadı yani render falan alıp para kazanmayacaksanız o parayı 5090 ile heba etmeyin. Para her zaman lazım olur önemli olan f/p bir bilgisayar dizmek ki 4070ti super bence bu işi çok iyi yapıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
tahsin özel
Açıkçası 5090 önermem 120k'dan başlayacak diyorlar. 4080 bile çok f/p bir kartdeğil. 60k gibi bir bütçeyle r7 7700 ve 4070ti super dizip 4K'da rahatça oyun oynayabilirsiniz. Yakın zamanda abime dizdik 4k 144hz monitör ile kullanıyor ve fps problemi yaşadığı 1 tane bile oyun olmadı yani render falan alıp para kazanmayacaksanız o parayı 5090 ile heba etmeyin. Para her zaman lazım olur önemli olan f/p bir bilgisayar dizmek ki 4070ti super bence bu işi çok iyi yapıyor.
10 yıldır sistemimi yenilemedim,steamde istek listemdeki pek çok oyunu alsam da oynayamadığım için satın almıyorum indirim döneminde olmamıza rağmen..monitör 144hz tn panel..10 yıl beklemişken en iyisiyle yola devam edip bi 10 yıl daha gitmeyi düşünüyorum..şu an 4070tı superi olan bazı kişiler de (parası olanlar) daha yeni aldıkları ekran kartını satıp 5090 gelse de alsam diye bekliyorlar. render ile işim yok,iş bilgisayarı olmayacak,yayıncılık yok,sadece film oyun gezinme pc si olacak ancak 10 yıldır beklediğim için en iyisini hakettiğimi düşünüyorum ayrıca 4070 tı super alsam o da 10 yıl gitmeyecek 5 yıl sonra sistem yenilemem gerekecek..ben al sat olaylarını sevmeyen biriyim ..al ömürlük kullancıyım..şu an elimdekini de satmayıp ikinci pc yapacam

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
667
İsim
Fırat divitci
10 yıldır sistemimi yenilemedim,steamde istek listemdeki pek çok oyunu alsam da oynayamadığım için satın almıyorum indirim döneminde olmamıza rağmen..monitör 144hz tn panel..10 yıl beklemişken en iyisiyle yola devam edip bi 10 yıl daha gitmeyi düşünüyorum..şu an 4070tı superi olan bazı kişiler de (parası olanlar) daha yeni aldıkları ekran kartını satıp 5090 gelse de alsam diye bekliyorlar. render ile işim yok,iş bilgisayarı olmayacak,yayıncılık yok,sadece film oyun gezinme pc si olacak ancak 10 yıldır beklediğim için en iyisini hakettiğimi düşünüyorum ayrıca 4070 tı super alsam o da 10 yıl gitmeyecek 5 yıl sonra sistem yenilemem gerekecek..ben al sat olaylarını sevmeyen biriyim ..al ömürlük kullancıyım..şu an elimdekini de satmayıp ikinci pc yapacam
Hocam dediğim gibi size tavsiyem 5090'dan uzak durmanızdır. Hiç bir bilgisayar 10 yıl gitmez 5 senede bir değiştirmek daha karlı. Tabi ücreti verecek olan sizsiniz sizin bileceğiniz iş.

Top Bottom