Yardım Oled Monitöre Geçmeye Değer mi ?

g6yı biraz daha bilgim olsaydı da mat 2k almak yerine glossy 4k alsam değişmeyi düşünmezdim gen 6yı pek umursamam yani
Gen 6 da 2 kat dayanıklılığı artırdık, %20 parlaklığı artırdık, %10 daha iyi renk gamutu sunuyoruz derler yine beklemek istersin. Gen 4 paneller gen 1 panellerden 8 kat daha dayanıklı samsunga göre. Bu böyle gider. LG C5 kullanıyorum şu an muhtemelen gittiği yere kadar kullanıcam. Misal 6 sene gitse 6 yıl sonra 6 nesil daha yenisine geçiyorsun.

Gen 6 da 2 kat dayanıklılığı artırdık, %20 parlaklığı artırdık, %10 daha iyi renk gamutu sunuyoruz derler yine beklemek istersin. Gen 4 paneller gen 1 panellerden 8 kat daha dayanıklı samsunga göre. Bu böyle gider. LG C5 kullanıyorum şu an muhtemelen gittiği yere kadar kullanıcam. Misal 6 sene gitse 6 yıl sonra 6 nesil daha yenisine geçiyorsun.
doğru
şimdilik alamam seneye şubat gibi hangisi denk gelirse ona bakayım aralık-mart arası alırım ,taksiti iyi olursa yani amazon satıcılı

Hocam curved 32" Oled var mı peki?

En sonunda yeter dedim bunu aldım :D LG ile birebir aynı paneli kullanıyor ama bazı ufak tefek artıları var, kasası daha iyi ve AI insan algılama sensörü var. Dün 45k'lara fln çıkmıştı birden indirim yapmışlar LG fiyatına 6 taksit yapıştırdım. Yoksa VA panele yönelecektim. Bu dertten kurtuldum şimdilik :D

Son düzenleme:
Seneye muhtemelen 5k 27'', 2k 24'' ve ultrawide çıkıcak. Gen 5 4k seneye gelmeme ihtimali var. 2028 kalabilir yani. Şu an dikey rgb piksel düzeni ve 1300nit hdr parlaklığı hariç tüm özellikler yeni kaplama, tandem panel ve trueblack500 PG32UCDM3 gibi yeni modellerde mevcut. Gen 5 hdr da 1000 nit yerine 1300nit daha yüksek tepe parlaklığı ve Windows ile uyumlu dikey Rgb düzeni ile geliyor. Eğer yeni rgb düzeni şart değilse senin için 4k 32'' yeni modellerin 50-60k seviyesine inmesini bekle. Onları alırsın. Yoksa epey beklemen gerekecek gibi gözüküyor.

Yani MO32U24, MPG 322UR X24, PG32UCDM3 veya MAG321UP X24 stoklara uygun fiyattan girmesini bekle. Gen 5 bekleme bence bu modeller alınabilir 4k da metin netliği iyi zaten.
Hocam 2k gen5 qd oledler piyasaya ne zaman çıkar bir tahmininiz var mı?

2koledlerde ben rahat edemedim ancak 4k oledden acayip memnunum. 2koledlerde blurlanma ve netlik problemleri oluyor bilgin olsun samsungun 2k 240 ve 2k 360hz monitörlerini denedim, hic beğenmedim ancak 4k 240hz samsung oled bambaskaymis. Belki başka marka 4k oledler de olabilir ama buna da dikkat etmeni rica ederim. Parlaklık problemleri de oluyor bu arada.

Geri